Cum să alegi fondul de ten? Recomandări

Un ten uniform, proaspăt, fără imperfecțiuni și roșeață? Da, da, totul este posibil dacă ai în trusa ta de machiaj un fond de ten! Disponibilă în diverse formule și texturi, această emulsie cosmetică are ca principală funcție acoperirea imperfecțiunilor pielii, oferind un aspect uniform și radiant. Formulele de fond de ten pot varia de la lichide la cremoase sau pulbere, adaptându-se astfel preferințelor și cerințelor individuale pentru fiecare consumator. În dependență de consistență, produsul poate oferi o acoperire înaltă, ascunzând petele, roșeața și alte imperfecțiuni, dar și o acoperire mai lejeră pentru un aspect mai natural.

O alegere importantă în selecția fondului de ten este nuanța. Potrivirea nuanței cu tonul pielii și subtonul acesteia este esențială pentru a evita diferențe vizibile și pentru a obține un rezultat natural. Culoarea potrivită a cosmeticului și respectarea regulilor de aplicare a acestuia stau la baza unui machiaj impecabil. Iată câteva recomandări și reguli care te vor ajuta să găsești cel mai bun fond de ten și să faci o alegere corectă!

Trebuie să urmărești următoarele etape cu atenție:

 

  1. Determinarea tipului de ten – aceasta ajută pentru stabilirea corectă a consistenței emulsiei cremoase. În orice situație, este recomandat să folosești cel mai bine un fond de ten cu componente hidratante, fără parabeni și cu un factor de protecție SPF.
  2. Cum alegi nuanța fondului de ten – culoarea cosmeticului trebuie să corespundă cu tonul pielii pentru a nu face mare diferență. Ca să evaluezi tonul corect al tenului, trebuie să te expui la lumina zilei. 
  3. Nivelul necesar de rezistență – evaluarea gradului necesar de rezistență depinde de durata purtării machiajului, condițiile în care va fi purtat, vârsta și tipul de piele, astfel încât sunt alese diferite opțiuni de produse de tonifiere.
  4. Alegerea efectului – proprietăți suplimentare care fac ca machiajul să fie mai eficient și mai complet.

 

Cum alegi corect crema nuanțatoare  pentru fiecare tip de piele?

 

Categoria de epidermă cel mai frecvent întâlnită este cea mixtă cu o tendință pronunțată de sebum în zona T și cu porțiuni uscate și posibile descuamări pe obraji.

Cel mai bine este să alegi un fluid cu o textură ușoară, fără uleiuri, iar pentru zonele cu strălucire inestetică, poți utiliza componente antiseptice. Pentru a alege un fond de ten calitativ și profesional, poți consulta pagina magazinului online MAKEUP  la secțiunea cu astfel de produse https://makeup.ro/categorys/23449/ unde vei găsi o gamă largă de cosmetice de la cele mai populare branduri, prețuri atractive și consultanță de specialitate.

Pentru persoanele cu ten gras, efectul matifiant este important, precum și capacitatea de a ascunde porii. Texturile dense nu sunt potrivite pentru acest tip de piele, deoarece pot bloca porii, cauzând inflamația. Care esență totuși va fi mai potrivită pentru această categorie de epidermă? Opțiunea ideală va fi un fluid ușor cu efect mat, fără ulei. 

Pentru pielea uscată va fi nevoie de o hidratare suplimentară, de hrănire și de revitalizare. Cel mai bun fond de ten, va fi produsul cu componente hidratante și calmante, care pe lângă efectul de machiaj va oferi și o îngrijire corespunzătoare epidermei. Acesta va include uleiuri vegetale, acid hialuronic, extracte speciale din plante pentru un efect suplimentar de emoliere și nutriție. 

Dacă pielea feței este sensibilă, atunci este necesar să te concentrezi doar asupra compoziției. Produsul nu trebuie să conțină alergeni, uleiuri minerale. De asemenea, roșeața și sensibilitatea puternică a epidermei pot fi provocate de texturile prea dense a cremelor nuanțatoare, din acest motiv mai bine să înlocuiești fondul de ten cu un fluid mai ușor sau BB-cream. 

O componentă importantă, mai ales pentru pielea sensibilă și uscată, va fi filtrul SPF. Acesta va proteja tenul, va reduce riscul de apariție a primelor semne de îmbătrânire și va ajuta la evitarea senzației de uscăciune.

 

Cum alegi un fond de ten în funcție de vârstă?

 

Fiecare perioadă de vârstă necesită anumite produse cosmetice caracteristice tenului pentru o îngrijire și menținere corectă.

 

  1. Pentru epiderma tânără – este nevoie de o cremă cu textură lejeră, care să nu blocheze porii. În cazul în care ai acnee și comedoane, atunci poți alege o cremă cu acid salicilic și alte elemente antibacteriene. De asemenea, este important să aplici produsul cu un burete curat, nu cu degetele, pentru a reduce riscul de răspândire a bacteriilor;
  2. Pentru pielea matură – este important să accentuezi netezimea și strălucirea naturală a tenului, de aceea un BB-cream sau un fluid moale este suficient. Texturile dense vor îmbătrâni vizual și vor adăuga un plus de vârstă;
  3. Pentru pielea îmbătrânită – accentul ar trebui pus pe cremele cu o concentrație maximă de componente hidratante și nutritive, care conțin acid hialuronic.

 

Câteva life hack-uri pentru tine!

  • Dacă este posibil, înainte de achiziționare să testezi fondul de ten pe diferite zone ale feței și decolteu.
  • Evaluează cum arată tonul pielii în lumină naturală și artificială. Pentru a face acest lucru, ieși din magazin pentru un minut și folosește o oglindă de buzunar.
  • Dacă fondul de ten ales este prea închis la culoare, amestecă conținutul cu crema de față obișnuită și aplică-l cu un burete înainte de distribuire.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. fondul de ten trebuie sa fie cremos si hranitor, nu trebuie sa se vada diferenta dintre fata si gat… de preferat sa NU folositi. beti suficienta apa, mancati fructe si legume crude, seleniu si siliciu pentru frumusetea pielii, dintilor si oaselor ca si vitamina B (toata gama, aveti grija la „poftele” pe care le genereaza). nu luati calciu decat din produse, pentru ca se depune unde nu trebuie (patrunjelul verde contine mult calciu, de pilda, branzeturi, lapte nu recomand; laptele de vaca face rau organismului. lapte de oaie, magarita sau capra). consumati grasimi „bune. oamenii au uitat de untura (porc sau gasca). masti cu miere – la tine acasa (mierea, antibiotic natural, antibacterian – uzi mana, treci un pic prin miere si dai usor pe pleope – vindeca bolile oculare, provoaca lacrimare, ustura! dar vindeca). va doresc sanatate! frumusetea vine din interior:)

  2. Daca locuiesti la Vaslui, n-ai nevoie de alifii. Din doua palme, obrajii devin trandafirii, iar buzele se ingoasa. Cu doi pumni se rezolva si ochii, fara rimel.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.