Cum zice AUR că ar rezolva problema combustibililor

AUR anunță că va depune un proiect de lege pentru reducerea TVA la combustibili de la 19 la 1%, „în condițiile unui preț de vânzare de sub 6,5 lei”. Măsura propusă ar urma să se aplice pentru o perioadă de timp determinată, astfel încât nivelul prețurilor la nivel european să scadă în limite rezonabile, se arată într-un comunicat al formațiunii. 

Este o măsură similară cu cea care a fost luată în domeniul construcțiilor. Estimăm că menținerea unei valori scăzute a TVA-ului va face din companiile românești din sectorul transportului auto de mărfuri un competitor redutabil la nivel european, fapt care va genera o infuzie de capital în România și o reducere a deficitului de balanță comercială. Avem multe măsuri bune și nu ne vom lăsa până când nu vom reuși implementarea lor„, a declarat Adrian Axinia, vicepreședinte AUR, citat în comunicat.

De asemenea, Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere, a criticat în conferința de presă săptămânală angajamentul luat de ministrul Energiei, Virgil Popescu, în fața Comisiei Europene: „S-a angajat să forțeze elaborarea și adoptarea unei legi așa-numită a decarbonizării până la 30 iunie. În această lege ar urma să se prevadă că se vor închide, definitiv și ireversibil, toate grupurile energetice pe bază de lignit și huilă, precum și carierele de cărbune. În condițiile în care toate statele europene au revenit asupra deciziei de a renunța la producția de cărbune și de energie pe bază de cărbune, în contextul războiului din Ucraina, noi ne pregătim să renunțăm la tot ce înseamnă cărbune. Nu există nicio motivație, alta decât că vrem să mărim dependența României de furnizori externi de energie. Noi eram independenți până când să înceapă toată nebunia cu închiderea de mine, închiderea de capacități de producție și liberalizarea iresponsabilă a pieței de energie„, a subliniat Târziu.

Totodată, AUR spune că se opune măsurilor de creștere a taxelor și impozitelor în contextul în care, oricât de mulți bani ar fi aduși la bugetul de stat, „coaliția toxică PSD-PNL-UDMR nu îi va direcționa către investiții”.

AUR pledează, în schimb, pentru „eliminarea pensiilor speciale nesimțite, eliminarea subvenției acordate partidelor politice, reducerea aparatului guvernamental, debirocratizarea proceselor de investiții prin reducerea condițiilor multiple existente, digitalizarea și automatizarea proceselor care implică relația între stat, cetățean și firme, reducerea numărului de instituții publice și reforma administrativă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Ioana Radu 8518 Articole
Author

11 Comentarii

  1. Vom importa gaz lichefiat de la. Vezi vizita lui Virgil Popescu in Israel, 10-13 aprilie a.c.
    Va fi IEFTIN, chiar FOARTE IEFTIN, evident.?

  2. Cred că ar fi mai ințelept să intrebi pe unul de la UDMR. Ar fi opinie mult mai pertinentă,. Nu sunt curios de divagațiile unui infractor..

  3. Pai daca nu esti baron de dreapta nu stii sa inchizi si sa lichidezi obiective economice pentru ca astia de dreapta numai asta au facut si la asta s-au priceput distrugand economia cu Terapia de Shoc,cu lichidarea mastodontzilor,cu inchiderea Gaurilor Negre din economie inca decand s-au ales in 1996.Pentru ca atata stiu si atat au avut interes de acolo de unde le-a iesit parandaratul cu care au umplut Romania cu viloacele lor si cu masini de lux,insa sa puna in loc altceva nu a fost si nu este de ei,dar isi zic liberali dar de fapt sunt si astia niste nazii-bolsevici, fosti comunisti imburghezo-moshieritzi ei si neamurile lor care iti rad in nas ca acest neispravit Virgil Popescu,pana cineva au sa ii invite la zidul ala de la Targoviste,pentru porcariile cu care merg ei inainte de parca nu stiu in ce probleme ne zbatem acum ca tzara,dar si ca cetateni.

  4. Baliverne!
    13 usd baril (159 de litrii) cost producție; comunicat OMV Petron anul trecut.
    Din rafinarea barilului ies: 73L benzină, 36L motorină, 20L kerosen, 40 L de alte produse.
    Punem doar combustibilul de motoare; 73+36+20=126 L
    13usd/126 L=10 cenți sau 48 de bani litrul de combustibil
    Rotunjim la 50% costuri rafinare și profit; 24 bani L
    Iese din rafinărie 72 bani litrul. Rotunjim la 1 leu.
    Pompă 9 lei.
    Unde merg 8 lei pe fiecare litru?

  5. Trebuie,neaparat,sa sustinem acest partid tanar.Tinerii sunt viitorul!

  6. Azi WTI crude e 118USD/bbl deci ar trebui sa adaugati la cei 13USD cost de productie si materia prima

  7. bllshtt. aurash-tinichea (noul fsn securistoid) draga, ce-ar fi plafonarea pretului combustibililor precum si in domeniul energiei la nivelul 2019? PLAFONAREA. daca NU, atunci NATIONALIZAREA RESURSELOR NATURALE ACUM! IERI!

  8. „Unde merg 8 lei pe fiecare litru?”

    4,5 lei merge la stat, daca benzinarul e cinstit si 3,5 lei merge la producator (350%), iar producatorul declara adaos de 5%. Cativa directori din astia, Petrom si OMV, vreo 8 ani la puscarie si se schimba situatia. DAr nu avem magistrati, sunt tradatori cu toti.

  9. Astia cu reducerea TVA sunt ingusti la minte: in zece zile, combustibilul revine la pretul anterior! Au incercat si altii, cred ca Marea Britanie si s-au fript!

  10. Reducerea TVA nu este o masura buna! Trebuie date niste legi antispecula care sa domoleasca aceasta crestere de preturi. Ce piata libera? Liber la spoliat? Sa se reglementeze preturile, pentru ca ar putea fi mult mai mici dar au luat-o razna pentru ca unii au buzunarele mult prea largi! Nu or sa vrea privatii sa se supuna? Atunci nationalizare!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.