Dan Barna: Politica externă a României din nou pe nicăieri

Dan Barna a declarat că Guvernul Republicii Moldova trebuie recunoscut, însă România dovedește politica noastră externă nu există. Președintele USR s-a întrebat dacă poate transmite cineva la MAE că reacția României este sub cea a UE, unde țara noastră poate fi „un jucător important”.
„Politica externă a României din nou pe nicăieri. Guvernul Moldovei trebuie recunoscut. Daca “organizarea” votului din diaspora nu a fost, in evaluarea doamnei Prim Ministru, un motiv suficient sa fie demis, iata ca domnul Melescanu aduce in aceste zile noi argumente pentru a pleca din fruntea MAE. Poate comunica cineva la Externe ca reactia Romaniei este sub aceea a Uniunii Europene pe un subiect unde Romania are toata legitimitatea sa fie un jucator important. Apelul la calm in Republica Moldova trebuie dublat de un mesaj clar: vointa Parlamentului trebuie respectata iar guvernul pe care Maia Sandu il conduce trebuie recunoscut! De către Guvernul României”, a scris Dan Barna, pe Facebook.
Guvernul României a făcut un apel la toate forțele politice din Republica Moldova să respecte procesul democratic și voința cetățenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019, în contextul evenimentelor politice de la Chișinău.
Prima ședință a noului Guvern al Republicii Moldova, condus de Maia Sandu, va avea loc luni la ora 11.00, a transmis prim-ministrul în cadrul unei conferințe de presă. Maia Sandu a transmis că ședința de luni va avea loc în incinta Parlamentului, nu a Guvernului.
Mii de persoane au participat duminică în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău la un miting de amploare, pentru respectarea deciziilor Curții Constituționale și pentru organizarea de alegeri anticipate parlamentare și prezidențiale.
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a emis duminică o hotărâre pentru dizolvarea Parlamentului și suspendare a lui Igor Dodon din funcția de președinte.
Pavel Filip, care a preluat funcția de președinte interimar al Republicii Moldova, după suspendarea lui Igor Dodon, a semnat decretul de organizare a alegerilor în data de 6 septembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

19 Comentarii

  1. Poate comunică cineva prostovanului ca președintele se ocupa de politica externă, nu guvernul.

  2. Bai ametitule, politica externa este atributul presedintelui! Ai fost la Cotroceni, de ce nu ai spus nimic individului de acolo? Sau nu puteai din cauza pupaturilor si a linsului……..

  3. din 1989, e pe nicaieri! Nu mai ajungeti voi sa faceti cea facut Ceusescu! Copii de mingi!

  4. Caragiale… INTOTDEAUNA … este sublima, dar … lipseste cu desavarsire ! Poltica externa este apanajul statutlui, nu a unei persoane, executivul prin MAE si reprezentarea prin Presedinte ( ARTICOLUL 80(1) Preşedintele României reprezintă STATUL român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. ” ).

  5. Pana nu recunoaste Plahotniuc noul guvern,Guvernul Romaniei nu misca in front!Datoriile sunt datorii…

  6. Politica externa a Romaniei din 1990 pana azi a avut cateva sclipiri in mandatul lui Emil Constantinescu si ceva ,ceva in epoca dictaturii lui Nastase-Coruptul,iar in rest zero,zero. Despre Melescanu-Fosila vie spunem ca e un las,oportunist,profitor si incapabil de actiune si decizii. NOTA 2(doi) nulitate absoluta!

  7. Unde este Johannis in aceasta ecuatie? Nu Joahnnis mai ieri se batea cu babaua in piept ca el face politica externa a Romaniei? Johannis nu are nicio parere la incidentele din Valea Uzului si ungurii ne reclama la inalta poarta si nici la situatia din Republica Moldova. Doarme pur si simplu pe interesele poporului roman fiindca are alte interese (ordine)care nu au tangenta cu poporul roman. Succesuri!

  8. A apărut un ”mare deștept” acest ins, ne amețesc nulitățile. !

  9. ba oameni buni,

    astia din Republica Moldova, si cand spun *astia* stiti la cine ma refer, de-abia asteapta o atitudine ( nu comportament, doar atitudine) din partea Romaniei ca sa vorbeasca de amestec in treburile interne, ca situatia a fost pusa la cale de Romania, ca Romania este factor destabilizator in regiune….

    ce se intampla in Republica Moldova tine de jocul lor politic, democratic, nu are treaba cu jocul national, al nostru,

    ca si in cazul pierderii competitiei cu Estonia, unde problema tine de alte ratiuni decat de miscarile presedintelui sau ale guvernului…

    ca si la referendumul din 26 mai in care noi trebuia sa ne plasam in pozitia de cetateni ai Europei ( o data la 4 ani se intampla asta!) si sa gandim la problemele europene ( centralizare sau descentralizare, armata proprie sau ramane nato, emigratie sau nu, acordurile de mediu intarite sau relaxate..etc) iar domnul Barna, ca de altfel si multi de pe-acilea au zis ca aceste alegeri sunt alegeri generale….si nu s-a spus o vorba despre UE…alegeri europarlamentare dar fara UE!

    acest domn Barna nu stie, nu gandeste, poate face alte jocuri…

  10. @oana

    draga,

    dar de ce nu ai dumneata cateva sclipiri?

    tot ce postezi sunt o dovada a unei stralucite lipse de minte….

    si in acest caz, si in cazul pierderii competitiei cu Estonia, ca si in cazul alegerilor din 26 mai….

    de vina este mama (natura) sau soarele de la orele 9,00

    pentru azi se anunta o zi foarte insorita…fii atenta ce postezi, nu te fa total de rusine, mai lasa si pe alte zile…

  11. Prostolea asta se vrea presedintele Romaniei, dar ii pute sa vina la guvernare sa Salveze Romania de „Ciuma Rosie”. In vederea alegerilor prezidentiale, Barna trage speranta si la voturile moldovenilor ce au cetatenie romana, de aici si reactia lui precipitata si prosteasca.

  12. Citeste si articolul 91 !! Dupa ce si-a rasplatit pupatorii cu posturi de ambasadori,ce politica externa vrei sa faca !!Ce sef de stat important ne-a vizitat in 5 ani de mandat !!

  13. Probabil ca dl Barna e obisnuit sa faca jocurile cu mana altuia. Cine se crede ca sa impinga guvernul sa se amestece in treburile interne ale unui alt stat?! Si daca cineva ar putea sa emita o parere (doar o parere!) acesta este insusi presedintele care e raspunzator de politica externa, numai ca Magadaul isi asuma raspunderea pentru politica externa doar cand ii convine – vezi mutarea ambasadei din Israel.

  14. Maine,poimaine auzim ca este si asta nepotul cuiva. Toata evolutia sa indica acest adevar.

  15. Cand ii dadeau contracte cu ministerul de interne era buna politica, interna sau exterma. Niste corupti de stil nou Barna si Paslaru.

  16. Bine ca esti tu destept Barna!Cate contracte de la statul PSD ai castigat anul trecut,poli-trucule?

  17. Politica externă a României e pe nicăieri, atâta vreme cât responsabilul cu politica externă, adică preşedintele, e un nimeni…

  18. Si toate astea din cauza lui Dragnea, nu-i asa useristule?!? Hai, ca conservi numele formatiunii UNIUNEA SALTIMBANCILOR ROMANESTI.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.