De ce a fost condamnat Dragnea la 3,5 ani de închisoare

Magistraţii instanţei supreme au finalizat motivarea deciziei de condamnare a liderului PSD, Liviu Dragnea, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În document se precizează că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC, Floarea Alesu, să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu.

Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenţie, folosindu-se de influenţă, autoritatea şi puterea conferită de funcţiile deţinute – preşedinte atât al organizaţiei judeţene a PSD Teleorman, cât şi al Consiliului Judeţean Teleorman – a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu”, arată magistraţii ICCJ, citaţi de DC News.

De asemenea, „în reuşita demersului său infracţional inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea faţă de inculpata Alesu Floarea”.

În 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infracţiunea de fals intelectual.

Suspendarea executării pedepsei de doi ani primită de Liviu Dragnea în dosarul ”Referendumul” a fost anulată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Decizia instanţei supreme nu este definitivă şi a fost atacată de procurorii DNA, dar şi de către o parte dintre inculpaţi, inclusiv de către Liviu Dragnea.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. „În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, susţine DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. „Acolo, la puşcărie, afli cum stă chestia cu demnitatea. O ţigară la gardian, o zi de demnitate. S-au terminat ţigările… mare atenţie când te-apleci”(citat din filmul Filantropica-2002)
    „Asta așa e, legea-i lege. Iese unii, intră alții, au rămas locuri libere acolo. Tocmai spunea tovarășul gardian: Vin recruții!(citat din filmul Fratii-1970)
    „Frații mei de la bulău sunt cu mine”(citat film Bug Mafia)

  2. La cate blastamatii si furtisaguri a facut,parca mai stie el pentru ce fapte i-au dat 3,6 ani?E un om aglomerat de problemele cu Justitia,mai ceva ca un bulibasa…

  3. Nu sunt avocatul lui Dragnea Nicolae liviu, dar as vrea sa cunosc si opinia separata a judecatorului care s-a opus condamnarii si a propus achitarea. Nu de alta, dar si acel judecator este tot de la instanta suprema… si merita acelasi respect ca si primii doi.

  4. Daca intra la „mititica” face un an, iese si-si petrece o viata imbelsugata, alaturi de duduia lui, in averea care a adunat-o. Caci asta este nedrept: averea nu le-o ia nimeni, caci au avut grija s-o puna pe numele altora.Sa-l lase la sapa de lemn, cum a adus si el tara. Sa-i valorifice averea si s-o depuna in fondurile de pensii, dar nu al celor speciale.

  5. In cazul Dragnea – „ascendentul moral”, in cazul Nastase – „sa se dea un exemplu”, in cazul Voiculescu – „telepatia” … In toate cazurile/dosarele dictakiorului – NUP. Curat murdar, „justitie” romana!

  6. Aiurea. Astia-s „magistratii lui Danilet” de care scrie si Cotidianul. Când, în dreptul penal, fapta si raspunderea savârsirii ei sunt INDIVIDUALE, PERSONALE. NU merge pe „exercitat influenta”, când ai de-a face cu MAJORI, indivizi cu DISCERNMÂNT COMPLET, nu cu pusi sub tutela, cu, adica, indivizi care STIU despre ce-i vorba si CE FAC. De unde ” influenţă, autoritate şi puterea conferită de funcţiile deţinute a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu”, ce tot abereaza indivizii care-s rusinea profesiei, când instanta nu dovedeste – si nici n-ar putea, fara sa cada-n absurd -, ca numita era posedata mental de Dragnea, manipulata mental de individ! ori, ce interes avea Dragnea ca tipa sa comita abuzuri în serviciu ? nici unul. Si ce abuzuri a comis tipa? Tacere de moarte. Rusine DNA trotzkist si judecatorilor din Casatie!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.