De ce dă Poşta Română afară 300 de oameni

Poşta Română, companie controlată de statul român prin Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, va disponibiliza 296 de persoane în lunile următoare, adică 1% din totalul angajaţilor, din pricina supradimensionării aparatului administrativ. „Acest proces se înscrie în ciclul de viaţă firesc al unei companii care îşi diversifică, în mod continuu, portofoliul de servicii, urmând trendul pieţei. Aceste disponibilizări sunt agreate împreună cu partenerul de dialog social şi se vor face conform prevederilor legale (respectiv Codul Muncii şi Contractul Colectiv de Muncă 2008-2018). Disponibilizarea personalului vizează, în principal, sectorul administrativ şi nu cel operaţional, iar angajaţii afectaţi de concedierea colectivă vor beneficia de salarii compensatorii. Această decizie a rezultat în urma unei analize interne care a demonstrat că aparatul administrativ este supradimensionat în raport cu volumul şi specificul activităţii companiei”, susţin reprezentanţii Poştei Române.

Șefii companiei susţin că pe măsură ce noi direcţii de activitate vor prinde contur pentru Poşta Română (servicii financiare, de asigurare, telecom), care vor genera venituri consistente, conform strategiei de dezvoltare a companiei, va fi cooptat în echipă personal cu expertiză în noile domenii de dezvoltare ale societăţii, în funcţie de necesităţile identificate. „Considerăm că disponibilizarea a 296 de persoane (aproximativ 1%) care se va efectua în lunile următoare, constituie un proces firesc de revigorare a resursei umane, într-o companie gigant, cu 26.000 de angajaţi, în care aproximativ 1.500 de oameni părăsesc în mod natural compania, anual”, mai spun şefii Poştei.

Poştă Română a înregistrat, în primele şase luni din 2016, un profit net de 15,8 milioane de lei (3,5 milioane de euro), în creştere cu 2,5% faţă de primele şase luni din 2015, ca urmare a unor rezultate pozitive înregistrate la majoritatea serviciilor. Migrarea clienţilor spre plata facturilor prin bănci sau prin alte mijloace electronice a dus la o scădere uşoară a veniturilor, cu 0,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, până la 562 milioane de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4634 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.