De la Comisia Europeană. Primul anunț, primele discuții. Ce ne așteaptă?

Boloș a făcut primul anunț despre discuțiile cu Comisia Europeană. ”Am incredere că întreaga clasă politică va pune umărul hotărât pentru acest deziderat(…)  Comisia ne-a subliniat încă o dată necesitatea continuării discuțiilor.

”Reformele ample de natură bugetară și economică, inclusiv reformele sistemului de pensii, ale administrației fiscale, ale salariilor din sectorul public și ale guvernanței întreprinderilor de stat, ar trebui să sprijine eforturile de consolidare bugetară și să asigure sustenabilitatea acestora.

”Binele României nu se negociază. Discuțiile pe care le avem cu organismele internaționale sunt pentru a ajunge să adoptăm măsuri concrete.

Spun asta în contextul în care am avut întâlniri cu reprezentanții European Commission pe tema implementării reformelor aferente Planul Național de Redresare și Reziliență.

Iar în următoarele zile vor continua discuțiile pe pachetul de măsuri de consolidare fiscal-bugetară, astfel încât Romania să ia rapid acele decizii care să sprijine Guvernul României în eforturile de ajunge să își atingă ținta deficitului bugetar. Adică în balanța cât producem/cât consumăm să nu ajungem și mai rău decât stăm deja.

Comisia ne-a subliniat încă o dată necesitatea continuării discuțiilor privind reforma fiscală din cadrul #PNRR, care trebuie să se completeze prin pachetul de masuri fiscal-bugetar prezentat de noi. A apreciat eforturile realizate de Guvern și așteaptă în perioada următoare măsuri concrete în domeniul consolidării fiscal-bugetare, care să orienteze finanțele publice pe o traiectorie corectă în raport cu țintele de deficit asumate în anul 2021, prin discuțiile purtate cu structurile UE. Pentru că sistemul fiscal nu reușește să răspundă în mod adecvat provocărilor economice actuale.

Reformele ample de natură bugetară și economică, inclusiv reformele sistemului de pensii, ale administrației fiscale, ale salariilor din sectorul public și ale guvernanței întreprinderilor de stat, ar trebui să sprijine eforturile de consolidare bugetară și să asigure sustenabilitatea acestora.

Trebuie să înțeleagă toți că eficiența cheltuielilor publice trebuie îmbunătățită pentru a maximiza beneficiile pentru oameni. Iar alocările bugetare ar trebui să se concentreze pe sectoarele esențiale, cum sunt sănătatea, educația și infrastructura, eliminând risipa și cheltuielile redundante.

Am incredere că întreaga clasă politică va pune umărul hotărât pentru acest deziderat de a consolida politica fiscal-bugetară a României și de a valorifica ocazia pe care România o are prin #baniieuropeni.

Reforma sistemului fiscal-bugetar românesc nu trebuie văzută ca o necesitate, ci și o oportunitate de a stimula creșterea economică, de a atrage investiții și de a îmbunătăți calitatea vieții românilor. Pentru că vorbim de 46 de miliarde de euro prin programele operaționale aferente exercițului financiar 2021-2027 și alte 28 miliarde prin #PNRR”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

20 de Comentarii

  1. CE cautati BA, La Comisie ?
    NU va ajunge CAT ne-au FXXXT din 2007 ?

  2. S-o vedem și p-asta.Din câte am văzut până acum, statul nu duce deloc lipsă de frecangii bine plătiți.Am lucrat pentru o firmă de comunicații ce avea cam 25.000 mp de birouri și săli cu echipamente și am înțeles că aveau o administrație cam de 70 de oameni cu tot cu femeile de servici dintre care 3 erau directori.Într-o structură asemănătoare de stat, erau cam 800 de oameni în administrație iar improvizațiile și amatorismul erau la ele acasă.Printre altele, aveau vreo 30 de directori.

  3. Pacaliciul asta se pricepe la finante ca Petrov la ecuatiile lui Einstein. Este bagat in guvern de $ecu pentru a manari banii catre stapanii sai.

  4. Binele romanilor nu se negociaza? A caror romani, a celor cu bunastare vizibila pe mecla, in conturi si pe teren? Cum poate sa abereze individul atata timp cat toate sunt stabilite si semnate definitiv de clanurile din politica?

  5. Au fost desființate statile GPL din apropierea Cotroceniului fiinad înlocuite cu stații PNL. Se spera ca acestea sa nu explodeze ca sa-i raneasca navetistului teasta de mason din loja parșivilor fără creier functional. Rareș Bogdan l-a asigurat, cu aceasta ocazie, pentru o despăgubire de 3 milioane dolari. Soția s-a Arafat incantata de suma și a solicitat reamenajarea statelor GPL. La auzul vestii, navetistul a dat cu pardesiu de mașină SPP-istului de serviciu, gest pentru care pardesiul a sărit în aer revoltat de atitudinea luptătorului pentru pace din conflictul ucrainian.
    PS. Cică la ultima vizita pe care a facut-o la Bruxelles, cel mai urat președinte dintre pământeni a avut o intrevedere, tete a tete, cu o componenta a Ur-sulei. Mulțumit și satisfăcut de ea, Jhonny a declarat, la conferinta de presa pe care a sustinut-o în fata so-tie-i: am fost atras intotdeauna de aceasta femeie bărbat care este Ur-sula. M-a fascinat la el si mai puțin ea modul în care ridica problema. Data viitoare o sa-ti fac cunoștință cu ea. Meriti o masa în trei Doamne și toți trei, degenerati și derbedei.
    PS. Unii afirma ca Jhonny, la încheierea mandatului, va fi vândut de catre soție unei centru de studii medicale ca material didactic pentru studenți și cercetători. În sfârșit o veste buna. Sper ca nu mai beneficiază de imunitate ca microbii sa poata avea șanse reale în lupta cu el.

  6. Pe vremea socialismului cetățenii nu aveau voie să facă afaceri, afacerile se făceau doar de întreprinderile de stat. In capitalism afacerile se fac de firmele private sub controlul organelor de stat, adică fura privatii cot la cot cu organele de stat de aceea guvernul se împrumută că sa plateasca salariile organelor statului. De ce statul nu ia impozit pe dividentele privatilor de 15%, adică hoților privați care fac excrocherii cu profitul și nu vor să plătească la stat nici 15% și să rămână cu 85?

  7. Ce de vorbe goale! Nu înțelegi nimic de la asta. Asta-i ministru de finanțe?!!

    • Teologu’ asta si inginer si economist este supercalificat. Printre multele specialisti din dotare este si preot slujitor. Cu diploma!

  8. Mai Bolos, ce ati facut cu pensiile speciale ale judecatorilor, procurorilor, militienilor, securistilor, militarilor, aviatorilor ?! Ai ! A ramas iara ca-n tren ?! S-Audi si la tine Ciolacule ?!Daca raman la fel atunci ramaneti Draku si voi pe acolo ca tot degeaba mai veniti in tara. Bolose te anunt si pe tine si pe toti nesimtitii si nerusinatii care sunteti, ca daca va continua batjocura nationala cu pensiile speciale, AUR va conduce/guverna Romania in urmatorii 8 ani. Iar eu stiu ce vorbesc. Si mai terminati cu „incendiile” provocate, Romania TV, mizerabilul de Ciutacu si „azilele groazei”, ca lumea sa lamurit.

  9. luati-va reformele propuse si de voi si de ue si bagati-vi-le undeva pina gemeti de placerea lor! ar fi o varianta mult mai placuta fata de tepele lui Voda Draculea! eu , mai degraba, asta as propune… a ajuns poporul roman prizonierul incompetentei si ticalosiei voastre! se simte nevoia de Vlad Voda!

  10. Pe înțelesul tuturor: U.E. ne dă bani gratis pentru dezvoltare, nu pentru pensiile și huzurul nesimțiților ”speciali”.

    • Mafiotii aia nu ti-au dat nimic pe gratis. Au cumparat ei pe gratis Romania la bucata.

    • 1 De unde crezi ca vin banii UE? De la Ursula de la printeru’ din bucatarie?
      2 „U.E. ne dă bani gratis pentru dezvoltare…”. Asta e poanta zilei, n-asa?

    • Voi pomanagii si fraieri de lux, asteptati sa va dea hotul ceva pomana din banii jefuiti de la voi si altii ca voi. hahaha prostilor, sa mai radeti de aia care asteapta ulei si faina. hihihi

  11. Vindeți tot dacă vreți să mai rămâneți la putere!

  12. Sforr! Sforr! Distrugerea Romaniei nu se negociaza! Aaa, OK! Sforr! Sforr!

  13. S-au dus sa-si negocieze pensiile speciale, aia de acolo le-au spus cam asa: bine bine dar de unde luati banii? cum de unde au raspuns ei, marim taxele, impozitele si inventam altele noi! Pai si aia ce zic? Platesc? Normal ca platesc, poporul e adormit, sta pe tok tok si fbk!!

  14. România a cheltuit peste 0,4% din PIB pe refugiații ucraineni (deși era vorba că UE plătește), iar 2,5% se duc pe armată și arme, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.
    Fireste, domnia sa nu pune la socoteală banii destinați ajutorării „discrete” a Ucrainei și Rep. Moldova.
    Răstimp, zbierăm cu adâncă revoltă că bugetarii mărunți trebuie aruncați la gunoi, ca să ne rămână bani pentru „obligațiile internaționale” (a se citi sprijin occidental, politic și prin serviciile secrete, pentru actuala Putere).
    Faini oameni, faină țară, faine vremuri.

  15. Ideile cu care se vine de la Brusăl sunt cât se poate de clare. Cei care n-au trebuiesc storși până nu mai rămâne nimic din ei. Eventual până la dispariția lor fizică pentru că, măcar așa, mai rămâne în urma dispariției lor o casă dărăpănată, o curte, o mașină bună de dat la fier vechi, un calculator care încă huruie, etc. Adio compensări la energie, slavă creșterii impozitelor pentru pfa, bravo scutirilor de taxe în agricultură, construcții și IT, trăiască creșterea tuturor prețurilor. Ieoropa este la fel de social democrată ca și imperiul mongol în evul mediu.

  16. Politicienii pun umarul, si fraierii pun banii?!?care ajung tot la politicieni!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.