Decizie în premieră a unui fost ofiţer de Securitate

Un fost ofițer al Securității, consilier local în Timiș, și-a recunoscut în instanță calitatea și a demisionat din funcție.

Germina Nagâţ, membru al CNSAS, anunţă că este vorba despre primul caz în care un ofiţer de Securitate chemat în instanţă de CNSAS pentru încălcarea drepturilor omului refuză să se judece cu instituția.

„Poate că nu ştiţi, dar azi e zi de sărbătoare! Vreau să sărbătorim împreună, dragi prieteni şi neprieteni, primul caz în care un ofiţer de Securitate chemat în instanţă de CNSAS pentru încălcarea drepturilor omului refuză să se judece cu noi, ba chiar ne dă dreptate (<>, cum zice dumnealui în textul de mai jos)”, a scris pe pagina sa de Facebook Germina Nagâţ.

Fostul ofițer de Securitate este Sorin Bivolaru, din Timiş. El şi-a dat demisia din funcţia de consilier local, pe care a ocupat-o în urma alegerilor din 2016 şi din Partidul Mişcarea Populară (PMP).

„Pentru prima dată, un ofiţer de Securitate admite că a încălcat drepturile omului (căci asta înseamnă să fii <>, în sensul legii) şi nu combate în instanţă, invocând în apărarea sa regulamente, ordine militare, salvarea naţiunii şi a planetei Pământ! De asta zic că avem ce sărbători! E prima reacţie de bun-simţ din partea unui fost purtător al uniformei de securist şi prima demisie dintr-o funcţie publică, motivată astfel. Îl felicit pe domnul Bivolaru, iar justiţiei din România nu pot decât să-i urez <> procese cu securişti terminate în acest fel!”, mai spune Nagâţ.

În documentul transmis Curţii de Apel Bucureşti, Bivolaru a scris: „Achiesez la obiectul acţiunii în constatare şi sunt de acord cu admiterea acţiunii. Solicit să constataţi existenţa calităţii de lucrător al Securităţii a subsemnatului (ofiţer de contrainformaţii militare într-o unitate militară)”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

16 Comentarii

  1. Avem dovada: si Armata era/este sub controlul Securitatii! Nu avem in schimb dovada numarului de ofiteri de Securitate oficiali trimisi in Justitie care s-au luptat ca leii…devalorizati de Maresalul de Securitate Escu de pe Isar si au suferit consecintele corespunzatoare, consecinte care precis ar fi provocat satisfactii superioare, adevarate orga sme ideologice! Chiar, nu era un prilej nimerit pentru o statistica care sa fie folosita pentru INCULPAREA INSTITUTIEI?
    Poate citeste cineva de acolo unde se tin sub sapte lacate dosarele si ne comunica nu numai aceasta statistica, ci si lista cu OFITERII ACOPERITI si ILEGALII preluati in democratia securista, dintre care unii aflam ca au fost in paralel si turnatori necalificati, numai buni sa fie instalati in fruntea institutiilor statului, OFITERII ACOPERITI „SHOMAND”
    in…”uitare” totala, de parca nici nu ar fi existat…

  2. Un mare fas. CI-stii militari nu aveau treaba cu civilii. Nu astia sunt securistii aia ticalosi.

  3. Nu am nicio legatura cu o astfel de institutie dar bucuria acestei doamne, mi se pare tembela.

  4. Într-o societate corectă turnătorul Petrov era ejectat în secunda doi din Parlamentul European. La fel și „civilul” Manole din fruntea BNR.

  5. Domna Germina Nagâț unde este victoria? De ce un ofițer de contrainformații militare dacâ e român nu poate fi consilier municipal? Statul român de atunci nu era voie să aibe ofițeri de contrainformații, adică să funcționeze și să fie organizat ca restul statelor din lume? Chiar dvs. și CNSAS, instituție care ce lucrază clar cu dezvăluiri la comandă folosind aceleași metode și având rezultate ca și cei ce au facut poliție politică, vorbiți de zi de sărbâtoare?

  6. Nu stim exact motivul. Nici nu trebuia ca autolaudatorii din CNSAS sa-l plimbe pe securist prin justitie, insusi faptul ca era exact in cuibarul securistilor din pmp il trada. Se retrage de nevoie, altfel cine stie daca alte sapaturi in cazul sau nu l-ar fi compromis si mai mult.

  7. Si multi comandanti sau adjuncti,sef de stat major,etc,erau tot oamenii securitatii.Vezi cazul maiorului Vasile Paul,la vremea revolutiei comandant(???desi in unitate erau destui cu grad mai mare) UM01140 Lugoj care in dec 89 a intervenit pe Calea Buzias in Timisoara,cu tancurile,omorand si ranind mai multi oameni.Ulterior a fost profesor la Univ De Vest din Timisoara

  8. GETO-DACULE-Nu avea de ce sa fie securist,erau multe cazuri in care functia batea gradul si dupa 1990,aveau studii superioare,erau competenti,etc.La o unitati militare erau erau ofiteri de contrainformatii,CI,care ii supravegheau informativ pe toti,daca erau probleme,functie de grad si pozitia in statul de functiuni,se discuta si luau masuri cu comanda ori mai sus,la nivelele superioare.Asa ceva exista si azi,ce e DGIPI din MAI,Directia Generala de Informatii si Protectie Interna,ce inseamna protectie interna?ii urmareste pe cei din MAI pentru a vedea daca fac proastii,asa e si la aparare,SRI,SIE, ACEIASI MARIE CU ALTA PALARIE.Sistemul exista peste tot in lume,ai vazut in filmele americane,cand vin cei de la INTERNE sa verifice e durere,ei verifica faptele politistilor.Am zis pentru ca am oaresce cunoastere.Cu entuziasmul madamei e explicabil,lucreaza de ani de zile acolo dar a inteles putin din securitate.Cele mai dure zone din securitate erau Directia 1,lucrau informativ populatia,mai ales disidenti,Directia 2,lucrau zona intreprinderilor,Directia informatii externe,lucrau disidenti migratiei si asa mai departe.CI din unitati nu aveau mare lucru in general,poate in zone cu secrete mai importante.Nu securitatea promova,ca si azi se cerea un punct de vedere de la ei,insa va pot spune ca in general, cei promovati erau competenti pentru functiile ce le obtineau,mult mai mult ca azi.

  9. getul : Si azi este beneficiar de pensie speciala ! TOTI militieni , securisti , ofiteri de armata , magistrati …pt. ca au slujit cu osirdie pe CEausescu , au omorit romani la revolutie , au miinile minjite de singe , acum au fost rasplatiti cu pensii speciale ! Iar CCR-Dorneanu si AV. P. -WEBWR ( care nu sunt alesi de popor ) , spun ca este corect asa , si ca daca Parlamentul voteaza eliminarea acestora , este discriminare ! Cind va lua sfirsit aceasta ticalosie ? Pandemia va curata si asta ?

  10. Mai terminati cu SECURITATE.Nu am si nu am avut nici o legatura cu aceasta structura,dar toate statele lumii au structuri de securitate,unele chiar puternice.Ce ar insemna ca sa nu ai asemenea servicii? Sa fie ca in decembrie 1989,cand prin tara se plimbau tot felul de „EXCURSIONISTI” si care au participat din plin la LOVITURA DE STAT numita de unii REVOLUTIE ca sa-si pastreze beneficiile?Poate erau diferite atributiunile securitatii,fata de SRI ori SIE,dar stat fara servicii secrete nu exista.Da erau SECURISTI si in untati militare,dar si prin intreprinderi,dar acum daca s-a distrus totul unde sa mai fie.Dar ce ma surprinde ca toti acesti oameni,care au colaborat sau au fost ei securisti se duc catre partidul lui BASESCU-PETROV.Cat de curand o sa ajunga acolo si MUGUR ISARESCU si altii „turnatori”.Toti cei care lucrau in ROMANIA pe functii sus puse colaborau cu securitatea.Credeti ca STOLOJAN,PETRE ROMAN,CATARAMA,fratii PANESCU si alti beneficiari ai loviturii de stat erau usi de biserica?

  11. Germina Nagâţ e nume si prenume de „cod” ori sa nu-mi spuneti ca asa-l cheama pe individ ??!!!???

  12. Ce am inteles eu…ca CI-isti din unitatile ‘meletare’ erau la baza ofiteri scoliti de armata si care,dupa ce unii erau selectionati si urmau un curs la Secu,misiunea lor de baza era sa-i urmareasca,,cu drag si spor”pe cei din cazarma care aveau rude in strainatate sau pe altii care se intersectau cu strainii !

  13. Pe tortionarul lui Iulius Filip, l-au decorat, i-au dat toate onorurile inclusiv „onorata” GDS.

  14. Ce adunatura este acolo”CNSAS” daca confunda politia politica cu munca de securitate nationala …fara comentarii!!!

  15. CONSTITUTIA ROMANIEI spune clar…ofiterii politie armata securitate au juramant pe viata…si nu au voie sa faca politica. Pot fi doar angajati ca specialisti in guvern sau minister.
    Ofiterul ala si altii ar trebui sa faca puscarie…dar nu se aresteaza intre ei…si prefera sa faca parte din grup infractionar organizat.

  16. Din putu-rile,licile,gandirii tale curistica-se se vede clar ca unele lucruri nu le detii;cultura,cunoastere si sapte ani de acasa-asta nu stiu daca se mai poarta, eu sunt mai in varsta.Securitate nu mai exista ca institutie,juramantul nu este pe viata,ci atata timp cat esti in activitate,asa e in toata lumea democratica,ex.documenteaza-te cati ministri militari in rezerva a avut Trump si la noi ministru e un militar in rezerva si face politica,chiar daca pe cea militara.Asta la prima ta fraza,la a doua ar fi mult mai complex raspunsul si nu cred ca detii capabilitatile necesare unei intelegeri corecte,asa ca ma las pagubas,mai ales ca e si sambata.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.