Deficienţele cu personalul şi echipamentele armatei Germaniei,  dramatice

Deficiențele privind personalul și echipamentele armatei Germaniei afectează grav disponibilitatea de luptă, potrivit unui raport prezentat marți în Bundestag, Parlamentul unicameral al Germaniei, relatează site-ul BBC News.

Președintele Comisiei pentru Apărare din Bundestag, Hans-Peter Bartels, a transmis că, la finele anului trecut, nu era disponibil pentru activități specifice niciun submarin sau avion de transport de mari dimensiuni.

Raportul evidențiază eșecuri în planificare și conducere, care au agravat problemele existente în cadrul armatei. Starea flotei militare de avioane, tancuri, elicoptere și nave de luptă este descrisă ca fiind „dramatic de rea”. În plus, lipsa pieselor de schimb și echipamentele depășite generează „mari lacune”.

„Pregătirea armatei de a desfășura misiuni nu doar că nu s-a îmbunătățit în ultimii ani, dar s-a înrăutățit. La sfârșitul anului 2017, niciunul dintre cele șase submarine nu era în uz. Pentru o perioadă, niciuna dintre cele 14 aeronave Airbus A-400M nu a putut zbura”, a spus Bartels, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin.

Raportul prezentat în Bundestag mai notează că mii de funcții de ofițeri sunt vacante, rezultând în lipsa unei conduceri adecvate.

Președintele Comisiei pentru Apărare a solicitat guvernului german să aplice reforme „urgente” și să majoreze bugetul pentru apărare. Germania a cheltuit 37 de miliarde de euro în 2017 pentru industria de apărare – aproximativ 1,2% din PIB, cu mult sub obiectivul de 2% stabilit în cadrul NATO.

Subiectul cheltuielilor din domeniul apărării nu a avut un rol major în discuțiile recente privind formarea unei coaliții de guvernare între CDU și SPD, dar cancelarul Angela Merkel s-a angajat să îndeplinească obiectivul de 2% din PIB până în 2024.

„Vom pune la dispoziție cele mai bune echipamente, cea mai bună instruire și tot sprijinul disponibil pentru soldații noștri”, a spus Merkel la începutul acestui an.

Luni, un diplomat din cadrul NATO a precizat pentru agenția Reuters că „nivelul de pregătire al armatei germane reprezintă o îngrijorare serioasă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Își vor reveni după ce plătește fifor cele 3 submarine nucleare cu vâsle.

  2. În primul și primul rând unde este steagul UE din imagine? Două steaguri ale Germaniei și nici un stag UE și NATO? Păi o asemenea poză cu Parlamentul României fără steagul UE genera o revoltă grozavă în Romănia. Steagul României de pe Parlamentul României poate să lipsească, dar stragul Uniuni Europene sau steagul NATO Doamne ferește! În al doilea rând nemți nu strică banii pe submarinele lor, mai bine construiesc ca să le exporte eventual românilor. DNA nu zice nimic că vrem să cumpărăm de la unii care nu-s înstare să le repare pe ale lor? Și în al treilea rând “sărăcia- nfund ne-npunge, noi fugim da ea ne ajunge” dar noi ce plasați în viteza mică a periferiei UE suntem în sfârșt pe primul loc în NATO și UE cu 2 % din PIB dați la al apărare. “Săraca” Germanie ne va ajunge abia în 2024! Vorba domnului Ion Țiriac “chiar suntem proștii satului UE?

  3. nicio problemă vă apără armata românească , că are submarine, avioane, rachete, milioane de trupe de „desant” rromânesc. dacă doriţi să atacaţi rusia să ne anuntati să ne pregatim că pe la noi se trece pe la Mărăşeşti şi vă dăm şi motorină că a mai rămas de data trecută…pe viitor să ştiţi că nu mai cumpărăm submarine de la voi că văd că vă plângeţi şi voi de ele că nu sunt bune ,iar sculele alea de la EADS a zis Schengen că nu sunt bune că nu apără graniţele de imigranţii chemaţi din Siria de şefă.

  4. Pentru dotarea la cerintele actuale Bundeswehr-ul va cumpara arme de la imigrantii sirieni,la jumate din pretul pietii!Asa un gheseft reusit….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.