Demagogie, prostie și așteptări de aur

alimente, contrafacute

Guvernul condus până ieri de generalul Ciucă pare să nu fi fost suficient pentru prăbușirea economiei. Noul prim ministru își începe mandatul în nota perioadei staliniste în care politrucii promiteau bunăstarea prin controlul economiei.

Să pui situația din România în sarcina retailerilor e un act de nebunie, având în vedere că în această discuție se află implicat guvernul.

Cel mai mare partid din România pare să fie unul preocupat exclusiv cu propaganda așteptărilor de aur, lipsindu-i în concret o adecvare la economia statului democratic.

Social-democrația mafiotă a actualului premier întoarce România la manevrele patriotarde ale lui Ion Iliescu, cel atât de aplaudat în anii 90 ca salvator al nației.

Probabil revoluționarul de carnaval din fruntea Guvernului este necesar pentru a provoca aruncarea peste bord a imensului balast istoric.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Ioan Vieru 1335 Articole
Author

15 Comentarii

  1. Laptele pleaca de la producator cu 2 ei/kg si ajunge la raft cu 8 lei/kg. Clar nu e vina retailerilor, e vina producatorului ca nu da laptele cu 0.1 lei/kg

    • napolact sticla de 1.7 l in 2020 era 7-8 lei acum este 17-18 lei (depinde de unde cumperi). untul a sarit la cer. zaharul. faina. malaiul. de ulei ce sa mai zic. ceusescu reloaded….curand romanii vor pierde tot. si vor fi fericiti in somn.

    • Aşa este. Producatorul ia tot caimacul laptelui, iar distribuitorul este lasat cu un mic adaos de 300%. O mare nedreptate! Guvernul ar trebui să privească detaşat situaşia şi să aprindă lumânări până cand va îndupleca producatorul sa il vanda gratis distribuitorului! Acest jurnalist, minte strălucită cu soluţii cincinale la problemele actuale, ar trebui pus un secretărel de stat. Să ne lumineze pe toţi!

  2. in momentul in care administratia si-a externalizat serviciile s-a terminat tot (ei depind de firmele cu care impart comisioanele, sa-si faca treaba – nemaiavand utilaje si oameni cine sa intervina in caz de calamitati naturale? firmele, care au angajatii din provincie si daca se intampla peste zile libere nu ai de unde sa-i iei?). PIATA TREBUIE SA FIE LIBERA. tarabele in piete GRATIS. NUMAI PRODUCATORII SA VINA SA VANDA LA PRETUL LOR, AJUTATI CU TRANSPORT GRATUIT DE STAT. ELIMINAREA MAFIOTILOR DIN PIETE. hm? cineva?

  3. Autoritatile trebuie sa intervina in mod obligatoriu sa protejeze populatia impotriva „economiei de piata libera” care este tradusa prin SPECULA de comerciantii din Romania.
    Noi nu avem piata libera, avem o specula continua, abuzuri contractuale si oligopol comercial pentru majoritatea furnizorilor de baza.
    Retailerii isi fac de cap, bancile isi fac de cap, furnizorii de servicii publice si ei. Practic, tot ce este important pentru buzunarul de zi cu zi al omului obisnuit. Traim la preturi vestice cu venituri romanesti de multa vreme.
    Nu este nimic comunist, socialist in asta. Asta trebuie sa faca orice partid, indiferent de culoare, daca este de buna credinta.
    Nu amestecati lucrurile, cu simpatia politica.

  4. Nu s-a schimbat nimic..In teorie toate merg brici,dar adevarul e ca mancam cancer pe paine.Toate chestile alea din poza numai naturale nu sunt.Ce sai faci ? Tragem tare sa ajungem America din urma unde 1 din 2 adulti e bolnav de cancer, si majoritatea sunt umflati de la e-uri si chimicale.A doua la mana e puterea de cumparare.Inainte aveai bani dar rafturile erau goale,prin spate insa plecai acasa cu sacosa plina si toata lumea avea frigiderul plin.Bine,mai erau si fraiericii care stateau numai in fata alimentarilor si plecau acasa batand din buze a paguba.Azi insa e o bunastare de fatada.Stai ca prostul si te uiti la rafturile pline ,pentru ca majoritatea n-au bani suficenti sa manance pe saturate.In capitalism cateva mii invart banii cu lopata ,in timp ce milioane fac foamea.Am scapat de draq,dar am dat peste tac/su.Asta e.

  5. Preturile cresc pentru ca nu se produce. Cine vrea să muncească în agricultură să-și rupă oasele pentru 2lei litrul de lapte? ?Toți vor să faca bani din combinații. Mâncați mai puțin și prețurile vor scădea. Toți vor să lucreze alții și ei să o ducă bine. Acesta e numai începutul. Secretul capitalismului nu e să cheltuiești puțin ci să castigi mult?

  6. Hoooo, bre.. că nu e prostie.. comercianții evident iși fac de cap. ”Piața liberă” evident e in folosul lor a samsarilor și necazul consumatorului. E de pus frână și o legislație care să protejeze și incurajeze PRODUCĂTORUL,. nu pe cel care revinde la mâna șapte..O incurajare a producției autohtone e calea de rezolvare.. In acest scop trebuie ghicită legea.. Nu e greu, doar să pui pe butuci importatorul..Să-l pui la un tarif penru care să nu merite importul de rahat.. Simplu bre..

  7. anonim La pastele cailor. O credinta falsa in autoritati este cel mai mare dusman al adevarului. Ei nu trebuie sa faca nimic din ceea ce ati fost conditionat sa credeti ca reprezinta. Cititi lista lui Robert Hare Ph.D (1991) “The Hare Psychopathy Checklist – Revised” sau Hervery M. Cleckley in 1941 in cartea ,,Mask of Sanity”. Acolo o sa regasiti trasaturile de caracter si drive-ul care anima superclasa de sociopati pe care, probabil, îi votati si sustineti (mai precis, confirmati in functiile cumparate anterior). Spun asta pentru ca aveti asteptari de la niste insi carora le lipseste sufletul.

    • @kirlian
      Cred ca v-a scapat cu prea multa usurinta din comentariul meu, faptul ca am mentionat,”de buna credinta”.:)

  8. Pai marinare asa este, toti fac bani din combinatii, ai uitat ca atunci cand a crescut TVA preturile au crecut cu 50% , la scaderea TVA toti retaileri spuneau ca scad pretul si afisau la intrare cat de putin e de fapt diferenta de TVA, cand a crescut pretul carburantilor, s-au scumpit toate, pe tot lantul, cand pretul carburantilor a scazut a disparut lantul de aprovizionare! Deci retine vorba aia importanta din capitalism: cine munceste nu are timp sa faca bani!!

  9. Sa urmariti preturile la diverse lanturi de magazine: difera cu cel mult 2-3 bani.
    Este clar o intelegere intre ei, au format un trust si au marit preturile si cu 100%.
    Multe produse le gasesc la buticarii de cartier cu cativa lei mai ieftine!

    Edeka din Germania are un raft cu producatori locali.
    Un apicultor facuse contract cu ei, ii dadeau 2.5 euro pe borcanul pe care ei il vindeau cu 12.5 euro.
    In conditiile in care ei ii dadeau numai borcanele si etichetele si il obligau sa distribuie el mierea la toate magazinele din oras.

  10. Nu este un secret ca de 34 de ani la cârma României s- a reinstalat fostul regim comunist. Cea mai buna proba este primatul amintirilor comuniste care poluează media românească . Făcând curat prin casa am dat de Crucea comemorativa acordată de Regle Ferdinand I , prin Decretul Regal nr. 1744/ 8.06.1918 tuturor participanților la Primul Război Mondial, printre care si străbunicul mamei . Căutând pe net am dat de aceasta Cruce, a vitejiei presărată cu 535.700 de morți , si o groaza de ,,decorații” comuniste acordare celor care pana in 22 Decembrie 1989 au reușit sa extermine 1 milion de romani din tot spectrul social care se opuneau regimului antiromânesc de sorginte sovietica .Iar rezultatele se văd azi: rusinea de a muncii , învățământul , sănătatea si cultura in stare critica si discrepantele nivelului de trai intre cei 2,5 milioane de invartitii “ de la ,,revolutie “ si peste 4 milioane de romani aflati sub pragul sărăciei care este ,,cârpita” cu vouchere acordate prin diferite șmecherii politice. Iar ,,pafaristi” de tip Ciolacu ajiunsi premieri , exact ca înainte de ,, revolutie” .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.