Șeful DNA se laudă: „Rol cheie”

Marius Voineag, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror-sef al DNA, susţine interviul în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, marti, 14 martie 2023. Inquam Photos / Ilona Andrei

Procurorul-şef al DNA, Marius Voineag, a afirmat că Direcţia a jucat un rol cheie în „amplul proces de combatere a corupţiei” şi de reformare a sistemului de justiţie, ceea ce a condus la ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Potrivit unui comunicat al DNA, Marius Voineag a participat luni la o întâlnire de lucru iniţiată de ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jurova.

În cadrul întâlnirii, arată sursa citată, cei doi oficiali au discutat despre Mecanismul european privind statul de drept şi reformele din domeniul justiţiei, comisarul european punând accent pe importanţa continuării parcursului României pe calea modernizării sistemului de justiţie.

La rândul său, procurorul-şef al DNA a prezentat, punctual, activitatea recentă a DNA, punând accent pe schimbările de abordare a activităţii Direcţiei aşa cum au fost ele asumate prin proiectul de management, pe noua reorganizare în curs de operaţionalizare, după adoptarea noului Regulament de Ordine Interioară, şi mai ales pe importanţa dezvoltării capacităţilor de investigare a faptelor de mare corupţie, precum şi pe importanţa recuperării efective a produselor infracţionale, cu un efect profund descurajator în săvârşirea faptelor de corupţie, se precizează în comunicat.

„Direcţia Naţională Anticorupţie a jucat un rol cheie în amplul proces de combatere a corupţiei şi de reformare a sistemului de justiţie, ceea ce a condus, după aproape 15 ani, la ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, Mecanism introdus odată cu aderarea României la UE în 2007. Este un pas extrem de important pe calea consolidării statului de drept şi o confirmare a eforturilor susţinute pe care întreg sistemul judiciar le-a depus, reafirmând totodată importanţa combaterii corupţiei la nivel înalt, o necesitate pentru dezvoltarea durabilă a întregii societăţi”, a declarat Marius Voineag, citat în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Ăștia chiar au făcut meserie din obiectul propriei munci, obiectul fiind „minciuna și tărăgănarea”! Chiar nu le e jena când apar live, chiar nu le e rușine cu ei, cu ce scot pe gura? Care corupție au combătut daca continua și mai puternic corupția, de parcă e legalizata? Sau, poate au legalizat tacit și noi habar nu avem, de asta ne și mint permanent😉.

  2. Declarațiile dlui Marius Voineag, procurorul șef al DNA, soțul soției sale de la DNA ( ea însăși promovată in mandatul de președinte al dnei Savonea) sunt in totala contradicție cu cele conținute in ,,Libertatea “din 30 Octombrie privind analiza efectuată de ,,Foreign Policy” revista de politica externa americană , in ale carei subtitluri apare pe lângă subiectul de baza ,,Firma GSP a magnatului Comanescu are relații bune cu Kremlinul” , prezintă subtitlul ,,Agenda anticorupție a României a înghețat”. Astfel revista prezintă succesele in lupta anticorupție si in destructurarea rețelelor de influența pe care Rusia le deține in România , in timpul când pe funcția dlui Voineag era Laura Codruta Kovesi. DNA remarcandu- se ca unul dintre liderii anticorupție in Europa de Est. Kovesi devenind intre timp procuror șef al UE , agenda anticorupție a României a fost practic inghetata. S- ar părea ca funcția este o pălărie prea mare pentru dl. Voineag din care are au de pierdut numai romanii si poziția României in UE.

  3. HAHAHA, taman pe dos a fost… MCV-ul a fost un instrument de santaj folosit de Bruxelles care in final a avut exact efectul invers, a corupt si distrus sistemul judiciar… au ramas numai plutoanele de executie de la apel si inalta poarta, comandate cu plicul de la SRI.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.