Dreptul comun

Dreptul comun, Andografia zilei, In memoriam Octavian Andronic, Dreptul comun, Andografia zilei, In memoriam Octavian Andronic

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Prin 1930, cind inca nu se stia prea bine ce e nazismul, fascismul sau comunismul, in Anglia se credea ca Comunism vine de la cuvintul englez „common ” (adica a tuturor. Noi am trait perioada comunista si am apucat sa vedem cum era in fapt gindit comunismul. Ca nu era nici pe departe cum se credea atuncia in 1930 in westul europei, adica totul e a tuturor, propaganda comunista sugera ca oamenii ar fi proprietari pe toate fabricile si usinele statului si ca nu exista exploatarea omului de catre om. Dar in fapt ce era a tuturor nu apartinea nimanui, s-a vazut dupa 89 cum toti smecherii si-au luat gratis sau aprope pe nimic paduri, lacuri, terenuri, munti sau dealuri, … . Si am vazut cum in comunism, singurii proprietari ai avutiei „nazionale” erau doar comunistii de la putere, iar cei ce aveau loialitate fanatica fata de stapini beneficiau de privilegii fara numar. Si populatia aproape ca nu poseda nimic din toat cele ale statului!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.