Elevii se întorc la şcoală  

Elevii şi preşcolarii se întorc, miercuri, 11 aprilie, la cursuri după ce, în perioada 31 martie – 10 aprilie, au fost în vacanaţa de Paşte, următoarea fiind cea de vară, care va începe pe 16 iunie şi se va încheia pe 9 septembrie.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, miercuri se reiau cursurile semestrului II din anul şcolar 2017-2018, după ce elevii şi preşcolarii au fost în vacanaţa de Paşte/primăvară.

Următoarea vacanţă este cea de vară, care va începe pe 16 iunie şi se va încheia pe 9 septembrie, urmând ca pe 10 septembrie să înceapă noul an şcolar.

În anul şcolar 2017-2018 sunt înscrişi aproximativ 2,3 milioane de elevi şi preşcolari, dintre care 165.000 în clasa pregătitoare, peste 400.000 la grădiniţă şi 170.000 de elevi în clasa a V-a.

Pentru clasele terminale de la liceu, anul şcolar se va încheia pe data de 25 mai 2018, iar elevii care vor absolvi clasa a VIII-a vor termina cursurile în data de 8 iunie 2018. De menţionat este şi că elevii din clasa a XII-a vor susţine competenţele lingvistice şi digitale la începutul celui de al II-lea semestru, în luna februarie.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, prima sesiune a examenului de bacalaureat 2018 va începe în 12 februarie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română (proba A), urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie). În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – se va desfăşura vineri, 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie 2018.

Ministerul Educaţiei a publicat şi calendarul pentru desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2017-2018, astfel, prima probă, cea la Limba română urmând să aibă loc pe 11 iunie 2018, iar la Matematică, pe 13 iunie 2018, urmând ca pe 14 iunie, elevii să susţină proba la limba maternă.

„Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 19 iunie (până la ora 12:00). Subsecvent, în aceeaşi zi, intervalul orar 14:00 – 19:00 este rezervat înregistrării contestaţiilor. Acestea vor fi soluţionate în perioada 20 – 22 iunie. Examenul se va încheia sâmbătă, 23 iunie, cu afişarea rezultatelor finale”, reiese dintr-un comunicat trasmis de ministerul Educaţiei.

Înscrierea absolvenţilor clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Naţională se face în perioada 4 – 8 iunie 2018. Conform ordinului de ministru privind structura anului şcolar 2017 – 2018, cursurile şcolare pentru clasa a VIII-a se vor finaliza vineri, 8 iunie 2018.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Amuzant!
    Cum vor fi sanctionati profesorii care vor lipsi de la cursuri
    pentru a corecta lucrarile de la Evaluarea Nationala?
    Ca in saptamana 11-15 iunie clasele V-VII au ore!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.