Fac minuni în bolile femeiești

Când durerea nu mai cedează, ai la îndemână o mulțime de soluții, mult mai blânde decât pastilele. Tincturi, extracte, infuzii de plante – toate te ajută facă urmezi o cură îndelungată, în paralel, poți încerca și exerciții de relaxare.

Traista-ciobanului, bună la pubertate

O adolescentă care are probleme de ciclu neregulat poate bea un ceai de traista-ciobanului. Această plantă ajută și la stoparea menstruațiilor abundente. Pentru rezultate optime, este bine să se înceapă tratamentul cu 10 zile înainte de apariția ciclului menstrual. Se face infuzia dintr-o linguriță de plantă și o ceașcă cu apă. Se bea 2 cești cu ceai pe zi, timp de o lună.

Salvia, de ajutor la menopauză

Pulberea de salvie este un remediu bun împotriva neplăcerilor provocate de menopauzăsau de durerile menstruale. Se ține cura cu această pulbere timp de 3 luni, luând câte 10 grame de 4 ori pe zi, cu puțină apă.

Mărarul normalizează ciclul menstrual

Tinctura de mărar este foarte bună pentru reglarea ciclului menstrual, ajutând mai ales când menstrele se răresc și chiar încetează câteva luni (amenoree). Dacă se ia câte o lingură de tinctură de mărar de 4 ori pe zi, timp de 3 săptămâni, lucrurile pot fi reduse pe făgașul normal.

Pătrunjelul elimină moleșeala

Puternic vitaminizant și mineralizant, anticanceros și afrodiziac, pătrunjelul ajută și la reglarea ciclului menstrual. O capsulă cu ulei esențial de pătrunjel luată de 3 ori pe zi (se găsesc în farmacii sau magazinele naturiste), timp de 3 zile, te ajută să scapi de dureri, de moleșeală și de indispoziție. Se poate preparar un decoct din semințe de pătrunjel la un litru de apă. Se fierb 5 minute și se lasă la răcit 15 minute. Se poate bea câte o ceașcă înainte de masa de prânz și cea de seară.

Mielăreaua elimină simptomele ovarelor polichistice

Încă din cele mai vechi timpuri, fitoterapeuții recomandau preparatele de mielărea pentru tratarea problemelor ginecologice.  „Aceste remedii ajută la reglarea secreției ovariene și restabilesc sistemul endocrin al femeii. De asemenea, reduc durerile menstrualeși calmează stările de nervozitate, de labilitate emoțională, simptome des întâlnite la femeile care suferă de sindromul ovarelor polichistice“, explică dr. Marina Condrea, medic specialist cu competențe apifitoterapie și homeopatie. Tratamentul constă în administrarea de capsule cu extract din fructe de mielărea, care se găsesc la magazinele naturiste. Doza și durata terapiei trebuie să fie stabilite de fitoterapeut.

Coada-șoricelului ameliorează durerile

Ceaiul de coada-șoricelului, dintr-o lingură de plantă infuzată 10 minute în 500 ml de apă fiartă, reduce durerile. Se bea ceaiul neîndulcit, pe parcursul unei zile. Și coada-racului poate ajuta dacă ciclul este abundent. Infuzia se prepară din 2 lingurițe de plantă la 500 ml de apă. Se bea călduț, în 3 reprize.

Zmeurul acționează asupra chisturilor

Extractul din mlădițe de zmeur ajută în cazul unui ciclu menstrual neregulat, dar și în cazul unor dureri înainte și la începutul lui, tensiune în zona sânilor sau chisturi ovariene de mici dimensiuni. De 2 sau de 3 ori pe zi se pun 30 de picături de extract de zmeur în puțină apă. Pentru a obține rezultatele dorite, se ține cura cu extract de mlădițe de zmeur timp de 3 luni, cu pauză de o lună, apoi se repetă încă 3 luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Balariile astea sunt eficiente numai la femei. Monica, Cristina, Pruna si Luluta n-au nevoie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.