Faima brăţărilor regale dacice de la Sarmizegetusa Regia a ajuns la Lisabona

Deschisă la Muzeul Naţional de Arheologie (MNA) din Lisabona în preajma inaugurării Anului Centenar al Marii Uniri, ca un veritabil preambul al acestuia, expoziţia Aurul Antic. De la Marea Neagră la Oceanul Atlantic a înregistrat deja peste 50.000 de vizitatori şi a fost declarată de către partenerul portughez drept cel mai de succes parteneriat internaţional în care a fost implicat în ultimii ani.

Cele 21 de piese ce provin din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR) vor mai putea fi văzute de publicul lusitan până la 29 aprilie, în Sala Tezaurului a MNA, laolaltă cu piese contemporane lor, provenind din patrimoniul portughez.

În acest context, directorul MNIR, domnul Ernest Oberländer-Târnoveanu, va susţine în data de 13 aprilie de la ora 17:30, conferinţa intitulată Brăţările regale dacice de la Sarmizegetusa Regia, pe parcursul căreia va face o incursiune în istoria Daciei preromane şi va prezenta cea mai spectaculoasă descoperire arheologică din Europa ultimului secol.

Conferinţa va fi dedicată în special mediului academic şi universitar şi va fi precedată de o vizită ghidată a expoziţiei, condusă de directorul MNIR.

Evenimentul face parte din Sezonul Cultural Românesc de la Muzeul Naţional de Arheologie din Lisabona, ce se desfăşoară pe perioada expoziţiei Aurul antic. De la Marea Neagră la Oceanul Atlantic. Sezonul Cultural Românesc este un program iniţiat de Institutul Cultural Român de la Lisabona împreună cu Ambasada României în Republica Portugheză şi Muzeul Naţional de Arheologie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.