“Femeia, eterna poveste”, în premieră la Teatrul „Stela Popescu”

Premiera de final de an prezentată de Primăria Municipiului  București, prin Teatrul „Stela Popescu”, condus de un an de actorul  Nicolae Pungă, ne poartă în lumea Bucureştiului interbelic.

Femeia, eterna poveste este un spectacol în regia lui  Attila Vizauer pe un scenariu de Ema Stere care va fi prezentat în  premieră pe 18 decembrie, ora 19.00, la Sala mică a Palatului Naţional  al Copiilor. Scenografia îi aparţine Ancăi Albani, iar coregrafia  Ioanei Macarie. În distribuţie vă veţi întâlni cu Ana Maria Ivan
Maria, Eugeniu Cozma – Pavel, Sandu Aurel Sorin – Monsieur Jacques,  soliști vocali Crina Matei / Irina Cărămizaru şi Daniel Filipescu,  instrumentişti Gabriel Stănescu – vioară, Ionuț Preda – acordeon, Raul
Kusak
– pian și aranjament muzical. Dansează Andrei Dogaru, Alexandra  Dogaru, Ștefan Rebeja, Silvia Maurițiu, Cristina Marin, Carla Waltner.

Acţiunea se petrece pe terasa localului bucureștean  „Leul și cârnatul”, într-o seară de vară, prin 1937 sau 1938. Maria are o poveste senzațională de spus. Ea este nimeni alta decât fosta servitoare a Titei Cristescu, ex-Miss România, otrăvită în ziua de Crăciun a anului 1935. La acea vreme, fusese un scandal imens în presă, cu atât mai mult cu cât personajele implicate erau oameni importanți. Tita Cristescu era fiica lui Gheorghe Cristescu, zis
„Plăpumarul”, unul dintre fondatorii și primul secretar al Partidului Comunist Român.

Dar să nu divulgăm povestea şi să vă lăsăm să descoperiţi singuri câte ceva despre Femeia, eterna poveste, o poveste  despre Bucureştiul intebelic, cu muzica lui, cu rafinamentul şi misterele sale, în premiera Teatrului “Stela Popescu”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.