Festivalul Narciselor la Sălaşu de Sus

Turiştii sunt invitaţi sâmbătă şi duminică să ia parte la manifestările organizate de autorităţile locale din comuna Sălaşu de Sus, cu prilejul unei noi ediţii a „Festivalului Narciselor”.

Festivalul este organizat anual, în preajma Sărbătorii Sfinţilor Constantin şi Elena, pentru a pune în valoare potenţialul turistic al zonei, în condiţiile în care comuna Sălaşu de Sus a primit, în acest an, statutul de staţiune turistică de interes local.

Sunt mii de narcise care au înflorit în Poiana Narciselor. Practic, poiana este toată albă. Invităm pe toată lumea la această sărbătoare a comunei, să vadă narcisele în mediul lor natural, dar să nu le rupă de acolo pentru că este păcat să le distrugem„, a declarat vineri, pentru AGERPRES, primarul comunei Sălaşu de Sus, Ioan Vlad.

Manifestările cuprinse în programul „Festivalului Narciselor” vor începe sâmbătă, la ora 10,00, cu o serie de ateliere de lucru dedicate copiilor, cu jocuri şi competiţii sportive care vor avea loc la Şcoala Gimnazială Sălaşu de Sus şi în Poiana Narciselor.

Duminică, de la ora 16,00, în satul Sălaşu de Sus, va avea loc un spectacol folcloric ce va reuni artişti locali, dar şi solişti consacraţi ai muzicii populare româneşti.

Poiana Narciselor este situată între satele Sălaşu de Sus şi Nucşoara şi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare.

Accesul spre acest obiectiv turistic se poate face cu maşina, pe un drum asfaltat, cu plecare spre comuna Sălaşu de Sus, din DN 66 Simeria-Petroşani.

Primăria Sălașu de Sus are și o rugăminte pentru participanți:

Primele narcise au fost aduse la Sălaşu de Sus de un olandez, în anul 1900. Florile s-au adaptat la condiţiile de mediu şi au fost apreciate de localnici, care le-au protejat pentru parfumul şi forma lor deosebite.

În timp, narcisele şi-au extins arealul în natură, până aproape de poarta de intrare în Parcul Naţional Retezat, poiana fiind declarată acum rezervaţie naturală. Narcisele sălbatice sunt mai mici decât cele obişnuite şi sunt integrate deja în flora spontană a Retezatului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.