Fifor anunţă cîte posturi au fost deblocate în Armata Română

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunțat, vineri, la Bistrița, că 6.400 de posturi au fost deblocate în Armata Română, în urma unui memorandum semnat cu Guvernul. Urmează să fie angajați și 400 de medici și 50 de psihologi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mihai Fifor a spus, într-o conferință de presă susținută la Brigada 81 Mecanizată din Bistrița, că a fost aprobat în Guvern un memorandum pentru deblocarea a 6.400 de posturi în Armată și că în scurt timp urmează să aibă loc încadrările.

Armata vrea să angajeze și 400 de medici și 50 de psihologi.

“Încadrările pe care dorim să le facem în perioada imediat următoare sunt funcții de toate tipurile, de toate categoriile: și soldați, și subofițeri, și maiștri militari și ofițeri. Sunt 400 de posturi de medici pe care dorim să-i încadrăm, în jur de 50 de posturi de psihologi pe care dorim să-i încadrăm în Armata Română. Salariile medicilor din armată sunt la fel de mari ca și cele din sistemul de sănătate. Încercăm, într-un termen relativ scurt, să putem încadra aceste funcții astfel încât să acoperim un gol destul de mare lăsat de plecarea, anul trecut, a aproximativ 8.000 de oameni din Armată. Nu putem să rezolvăm totul deodată, avem un buget foarte bun, mai bun decât anul trecut pentru că în România a fost creștere economică și 2% din Produsul Intern Brut reprezintă o sumă considerabil mai mare. Am pornit anul cu dreptul”, a afirmat Fifor.

Ministrul Apărării a anunțat că luni va avea o întâlnire cu şeful de stat major, prilej cu care se va face o analiză și se va stabili distribuția posturilor pe unități.

“Vom vedea exact, pe fiecare unitate, ce distribuție și ce priorități sunt. Nu vă așteptați ca din cele 6.400 de posturi să acoperim toată nevoia de încadrare a Armatei Române, nu vom face acest lucru dintr-o dată. Este un efort și sperăm ca în fiecare an să putem să mărim numărul angajărilor”, a mai spus Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, se pune mare accent și pe personalul care urmează să fie angajat în armată.

“Nu este suficient să scoți posturi la concurs. Este extrem de important să pregătești militari care intră în Armata Română. Vreau să vă spun că este un proces de durată, mai ales când este vorba de specialiști. Nu pregătești un pilot de pe azi pe mâine. Este nevoie de ani buni pentru a avea acest pilot. Problema noastră nu este doar să pregătim această generație și să o încadrăm, problema noastră e să reușim să-i și ținem în Armata Română și tocmai de aceea, pe toate măsurile pe care le luăm în momentul de față, dorim să arătăm că o carieră militară este o carieră pe care și-o poate dori orice tânăr din această țară”, a afirmat ministrul Apărării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Si nici un post de antropolog? Se simte prea singur,macar o antropoloaga ….

  2. Este culmea , tara are o economie distrusa , nefunctionala , populatia in majoritate traieste la limita existentei si conducerea statului angajeaza Romania la cheltuieli de miliarde de euro pt. inarmare (rachete depasite , avioane s.hd. , corvete s.a.)!!!!
    De ce se accepta asa usor si nu se argumenteaza cu aceasta situatie la organismele occid. !!!!

  3. Pe bune! Cine vor fi cei care vor accede pe funcțiile scoase la concurs? Concursul va fi susținut de candidați sau de pilele acestora? A mai fost un precedent în Armată, soldat cu arestarea câtorva ofițeri, inclusiv a unor generali, pentru accederea ilegală a multor piloși pe funcții.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.