Florin Iordache anunță o lege privind Inspecţia judiciară

Preşedintele Comisiei speciale de elaborare legilor în domeniul justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a anunţat, miercuri, că săptămâna viitoare va fi depusă o lege care să stabilească un cadru clar pentru Inspecţia judidicară, el arătând că, în acest moment, instituţia nu este funcţională.

„Pentru săptămâna viitoare avem în vedere să depunem o lege care sa stabilească un cadru foarte clar pentru Inspecţia judiciară.

Am văzut că, acum, aşa cum funcţionează în cadrul CSM, nu este funcţională”, a spus Iordache.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene (CE), Frans Timmermans, i-a recomandat ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în întrevederea avută pe 7 noiembrie, la Bruxelles, să aştepte avizul Comisiei de la Veneţia privind procedura de numire a procurorilor de rang înalt, a anunţat, miercuri, Tudorel Toader.

Toader a precizat ulterior că a fost discutat la Bruxelles şi statutul Inspecţiei Judiciare, respectiv cele trei variante posibile şi anume Inspecţia Judiciară să rămână la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), InspecţiaJudiciară să treacă la Ministerul Justiţiei sau să devină o autoritate autonomă, cu statut distinct.

„În proiectul de modificare pe care l-am redactat la Ministerul Justiţiei, am propus această a treia variantă, ca Inspecţia Judiciară să fie reglementată distinct, ca o instituţie, o autoritate autonomă, independentă, care să-şi respecte rolul constituţional pe care îl are”, a mai spus Tudorel Toader.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Putin probabil!
    Omul asta stie putina carte si acum este viteaz ,cit a fost ministru facea in pantaloni de frica sistemului!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.