FMI discută joi cu reprezentanţii BNR

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional discută joi cu conducerea Băncii Naţionale a României, printre temele ce urmează a fi abordate numărându-se supravegherea bancară, sistemul bancar, indicatorii de prudenţialitate etc, au declarat pentru Agerpres surse apropiate discuţiilor.

Conform sursei citate, primele discuţii vor fi cu Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei de Supraveghere din cadrul BNR, întâlnirea bazându-se în special pe supravegherea bancară. De asemenea, va fi abordat şi subiectul legat de recentele modificări ale legii privind abuzul din noul Cod Civil, conform căruia, dacă o asociaţie de clienţi demonstrează în instanţă că o anumită clauză dintr-un contract de credit este abuzivă, toate contractele ce conţin respectiva prevedere pot fi denunţate

Negocierile de la BNR vor mai viza sistemul bancar, datele privind indicatorii de prudenţialitate, garanţiile eligibile, rezultatele recente ale supravegherii şi raportarea tranzacţiilor repo şi a depozitelor clienţilor, precum şi progresul în ceea ce priveşte planurile de urgenţă şi procedurile.

Misiunea comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene şi Băncii Mondiale a început marţi a şaptea şi a opta evaluare a acordului Stand By cu România.

În cadrul vizitei, programată să se deruleze până pe 29 ianuarie, vor fi analizate subiecte precum evoluţiile recente ale economiei româneşti şi bugetul pe 2013.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.