Franţa, la loc comanda!

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat marţi seară că restricţiile antiepidemice vor fi relaxate începând din 28 noiembrie, iar carantina generală s-ar putea încheia pe 15 decembrie.

„O nouă etapă va începe în 28 noiembrie. Însă nu se vor schimba următoarele lucruri: carantina adaptată şi sistemul de atestare a deplasărilor vor rămâne în vigoare, va trebui să continuăm lucrul de la domiciliu şi să renunţăm la deplasările care nu sunt necesare. Deplasările pentru relaxare şi activităţile fizice vor fi permise pe o rază de 20 de kilometri în jurul domiciliului şi pentru o durată de trei ore; vor fi permise activităţile extraşcolare în aer liber, iar magazinele şi serviciile la domiciliu vor funcţiona până la ora 21.00”, a declarat Emmanuel Macron într-un discurs televizat, conform cotidianului Le Figaro.

„Altă etapă va începe în 15 decembrie, dacă vom ajunge la un nivel sub 5.000 de infectări pe zi. În acest caz, carantina generală ar putea înceta, ne vom putea deplasa fără adeverinţă între regiuni şi vom putea petrece Crăciunul cu rudele”, a explicat preşedintele Franţei, subliniind că, după 15 decembrie, ar rămâne restricţiile privind deplasările în intervalul 21.00-7.00, cu excepţiile serilor de 24 decembrie şi 31 decembrie.

„Vom putea circula liber în serile de 24 şi 31 decembrie, dar nu vor fi permise adunările publice”, a subliniat Emmanuel Macron.

Sălile de sport şi restaurantele ar putea fi redeschise în Franţa începând din 20 ianuarie 2021.

Emmanuel Macron a dat asigurări că vaccinarea anti-Covid-19 nu va fi obligatorie. „Vom obţine un număr suficient de doze de vaccin. Uniunea Europeană are contracte cu producători şi vom încerca să producem cât mai multe doze în Europa. Nu voi face vaccinarea obligatorie”, a subliniat Macron.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Parcă a băut apă după
    Johannis al nostru ..!!.. mâine apare markel și la fel zice….!!..uite de ce e bună uniunea europeana, toți pentru unul,unul pentru el!!!..ce să înțeleagă cetățeanul european?…stați să vedeți că vine Austria pe turnantă…

  2. Franta, Belgia, Olanda etc. Au avut un varf, de peste 88.000, 23.000 sau 11.000 la ora actuala, curba este la 9.100 in Franta, la 1900 in Belgia sau intre 6.000-3.900 in Olanda, care a ”intrat” in platou in stil german pt ca in mod ciudat se pare ca in Euopa exista deja doua evolutii, franceza:s-a trecut de varf si curba este descendenta, intre 10% si 50% de varf si in stil german in care curba este in platou cu dinti si la care a aderat Romania, ba vrea sa cobare, ba se rasgandeste, mai incearca odata si tot asa https://www.worldometers.info/coronavirus/ Iohannis e suparat pe viata si a hotarat ca romanii n-au dreptul sa se bucure de Craciun si daca se poate ceea ce n-a reusit de Paste poate va reusi de Craciun-Anul Noua: Citez”vor fi morti dupa Paste”…Sa speram ca Dumnezeu se va indura de popor ca de Paste si C…l Romaniei nu isi va satisface poftele macabre incepute in 2015 cu:”Au trebuit sa moara atatia ca sa isi dea demisia”. Ce adevar ar trebui sa aflam dle Iohannis ca sa-ti dai demisia? Romanii iubesc oamenii si le doresc sanatate si prosperitate, ai tai galbeni au o vorba „sa moara capra vecinului”. Stii cum suna in Sud acea vorba?” Gaina vecinului face oua mai mari/frumoase”. Vezi prosperitatea vecinului si nu ai dorinta de a se ruina, cum ravnesc unii ce se cred bogati, poate la punga nu la suflet, acolo e VID.

  3. Asta cu vaccinarea neobligatorie este o gogoasa!
    Guvernele nu vor adopta masuri obligatorii (initial probabil), dar companiile de transport in comun, scolile, angajarea etc, toate vor pretinde dovada starii de sanatate; fara pasaportul de sanatate nu vei putea face nimic. Acum este vorba doar de covid, mai tarziu insa… Nu fiindca speculez eu, ci din informatii publice de pe siturile companiilor de profil, din care am postat aici diverse materiale in trecut.
    Media a publicat azi conditia obligatorie impusa de liniile aeriene australiene, Quanta — pasaportul digital de sanatate.
    Copiilor si nepotilor li se va parea fantezie, basm, felul cum am crescut, copilarit si trait noi…

  4. Mereu spun: mare atentie!, nu intrati pe fente!, multe articole preluate sunt intentionat sau nu, traduse gresit sa dea bine in Romania! Cat despre frantuca, in wekend voi ajunge cred, posibil si in nemturia, va voi spune clar ceea ce vad, nu intotdeauna ceea ce se vehiculeaza e si realitatea in teren. In plus, sunt destui care se baga in troaca pentru diverse avantaje.

  5. @CM Posibil sa ai dreptate. E ingrijorator, mai ales pentru cei cu probleme de sanatate genetice sau accidentatii care nu pot face nimic pentru ameliorarea situatiei. Ma intreb cata indulgenta se va arata pentru momente de slabiciune, dar si mai interesant, care va fi principiul care va sta la baza re-educarii. Probabil raspunderea personala – la ce bun societatea, statul atunci?

  6. @parere Discursul lui Emmanuel (imbracat impecabil, ca de obicei) e pe Youtube.

    In alta ordine de idei. Pana la urma totul se reduce la contractul social. Dau un exemplu de lipsa de echitate: femei cu copii care stau acasa si care genereaza „carne de tun” pentru sistemul de invatzamant (si cel sanitar prin extenso) dar care nu au un cuvant a spune despre educatia copiilor lor, ca ce stiu ele, n-au scoala (huh?), n-au serviciu, cum isi permit. Sigur statutul in societate (atat cat mai e el), salariul, pensia pe care „invatzatorii” si „felcerii” si le iau pe seama societatii nu le spune nimic acestor oameni, asa ca la ce bun sa le mai dai? La fel si cu militzia, ei muncesc, spre deosebire de altii (huh?), ca de aia s-au dat legi, nu? Democratic!
    Contractul social n-are legatura cu stanga-dreapta; guvernele trebuie sa functioneze indiferent de culoare politica.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.