Germania

Fraudă de zeci de milioane de euro cu copii-fantomă din România și Bulgaria

conflict, frauda

Autoritățile sociale germane responsabile cu plata alocațiilor pentru copii (Familienkasse) sunt pe urma unui nou tip de fraudă care vizează tocmai acești bani (Kindergeld) plătiți pentru copii în Germania, potrivit miscareaderezistenta.ro care citează Deutsche Welle.

În regiuni ca Bazinul Ruhr, Berlin, Mannheim, Offenbach sau Magdeburg s-au răspândit infracțiunile de acest gen. Modelul? Un grup organizat falsifică contracte de muncă, acte de identitate și certificate de naștere, pe care le depune apoi la aceste case germane pentru familie, responsabile cu plata alocațiilor pentru copii, scrie Deutsche Welle.

Infractorii primesc astfel alocațiile, deși copiii pentru care le cer nu trăiesc în Germania, nu sunt înscriși la școli sau grădinițe germane, iar părinții lor nici nu lucrează în Germania, ca atare nefiind îndeplinite practic condițiile de acordare a acestor bani.

Pagube de peste 100 de milioane de euro

În spatele celor care depun cererile de alocații se află grupuri de criminalitate organizată, cu legături în Germania. Prin contractele false de muncă, pe care sunt trecute câștiguri nesemnificative, se solicită bani suplimentari de la agenția germană a muncii, ajutoare financiare suplimentare care se acordă în Germania persoanelor care nu câștigă destul pentru a trăi din propriile venituri, relatează Deutsche Welle.

Casele germane pentru familie, peste 100 la nivel federal, sunt extrem de îngrijorate de acest fenomen, scrie  publicaţia Welt am Sonntag, care adaugă, citând surse din sistem, că pagubele suferite de oficiile germane prin aceste fraude depășesc 100 de milioane de euro.

Cum acţionează reţelele de infractori

Rețelele de infractori, de regulă provenind din sud-estul Europei, contactează familii sărace în țările lor, cărora le promit un trai mai bun dacă se mută în Germania, cu bani primiți de la generosul stat german.

Apoi, infractorii organizează transportul acestor familii, pe care le mută în case dărăpănate din diverse orașe germane, locuințele fiind dotate cu mobilier recuperat înainte de a fi aruncat de cetățeni. Deseori, zeci de persoane locuiesc în doar câteva camere.

citește continuarea pe miscareaderezistenta.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.