România,printre ţările criticate pentru starea democraţiei

Financial Times: Cazul Poloniei reflectă tensiuni în UE

Acţiunile Uniunii Europene pentru eventuala sancţionare a Poloniei reflectă tensiunile între statele vest şi est-europene, comentează cotidianul Financial Times, observând că din grupul ţărilor estice criticate pentru subminarea principiilor democratice fac parte şi Ungaria, Bulgaria şi România.

„La şase decenii de la adoptarea Tratatului fondator al UE, semnat la Roma, un stat membru este acuzat pentru prima dată de încălcarea valorilor democratice şi a normelor statului de drept. Prin lansarea acţiunii de sancţionare a Poloniei, Comisia Europeană a simţit clar că nu are altă soluţie, miza fiind credibilitatea Executivului Uniunii Europene. Dacă un stat încalcă valorile democratice, are de suferit întregul sistem de încredere şi principii comune. Comisia Europeană a acordat Poloniei un termen de trei luni pentru a remedia problemele. Dacă nu se ajunge la niciun compromis, disputa va avea consecinţe durabile, chiar periculoase, pentru unitatea Uniunii Europene, sugerând că cele mai grave provocări pentru UE în 2018 nu vor fi şocurile financiare din zona euro, migraţia ilegală sau stagnarea procesului de ieşire a Marii Britanii.

În schimb, pot fi tensiunile din ce în ce mai mari între statele vestice şi estice pe tema democraţiei şi statului de drept”, comentează editorialistul Tony Barber, într-un articol publicat în Financial Times sub titlul „Criticile la adresa Poloniei evidenţiază tensiunile între statele estici şi vestice din UE”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. ADEVARUL DESPRE DICTATURA DEMONICA BABILONICA COMUNISTA SI ANTIHRISTICA UE :

    “OAMENII NU ACCEPTA SCHIMBAREA DECAT IN NECESITATE SI VAD NECESITATEA
    DOAR IN CONDITII DE CRIZA” -Jean Monnet
    “NATIUNILE EUROPEI TREBUIE SA FIE GHIDATE
    CATRE UN SUPRASTAT FARA CA POPOARELE LOR SA INTELEAGA CE LI SE INTAMPLA . ACEASTA SE POATE INDEPLINI PRIN PASI SUCCESIVI , FIECARE PAS FIIND DEGHIZAT CA AVAND UN SCOP ECONOMIC , DAR CARE VA DUCE IN CELE DIN URMA IREVERSIBIL LA O FEDERATIE”-Jean Monnet
    „…les hommes n’acceptent le changement que dans la nécessité et ils ne voient la nécessité que dans la crise. (Mémoires,éditions Fayard, 1976, p. 129)”
    „Europe’s nations should be guided towards the super-state without their people understanding what is happening. This can be accomplished by successive steps, each disguised as having an economic purpose, but which will eventually and irreversibly lead to federation.” Jean Monnet (Founding Father Of The EU in a letter to a friend 30th April 1952)
    https://www.goodreads.com/author/quotes/775052.Jean_Monnet

    UNDE E DEMOCRATIA UE ???

  2. Duplicitatea occidentului! Au programe ! Dar in 1990 de ce nu au declansat un plan MARSHALL pentru Europa de est!? La terminarea razboiului al doilea OCCIDENTUL a beneficiat de un asemenea plan Acum nici americanii nu s-au inghesuit SAMENI VINT SI CULEGI FURTUNA

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.