Găsit nevinovat după 43 de ani de pușcărie!

Se întâmplă în Statele Unite ale Americii. Un afro-american a fost exonerat de la executarea pedepsei şi a fost eliberat marţi de un tribunal din Missouri, după ce a petrecut 43 de ani în închisoare din cauza unei erori judiciare, informează AFP, preluată deAgerpres.

Kevin Strickland, în vârstă de 62 de ani, a fost condamnat în 1979 la închisoare pe viaţă de un juriu format în totalitate din persoane de culoare albă pentru o triplă crimă pe care a negat întotdeauna că ar fi comis-o.

„Nu a existat nicio dovadă materială pentru crimă şi a fost condamnat doar pe baza mărturiei” unei supravieţuitoare care apoi a retractat cele afirmate, a remarcat judecătorul James Welsh în decizia sa. În plus, doi dintre cei patru autori ai raidului criminal îl exoneraseră oficial, a spus magistratul.

„Încrederea instanţei în condamnarea domnului Strickland este atât de subminată încât nu se poate susţine”, a concluzionat el, ordonând eliberarea imediată a prizonierului.

Procuroarea comitatului Jackson, care a cerut ca această condamnarea să fie anulată, a salutat această decizie.”În sfârşit, s-a făcut dreptate acestui om care a suferit atât de mult din cauza acestei tragice erori judiciare”, a declarat, într-un comunicat, Jean Peters Baker.

Numele lui Kevin Strickland se adaugă acum unei lungi liste de americani care au fost victime ale erorilor judiciare şi se numără printre cei care au petrecut cel mai mult timp după gratii.

Potrivit Registrului naţional al exonerărilor, un proiect derulat de mai multe universităţi americane, cele aproximativ 2.500 de persoane eliberate de justiţie în ultimii treizeci de ani au petrecut în medie 13,9 ani în închisoare, cu o durată maximă de 47 de ani şi 2 luni.

Deoarece obţinerea de despăgubiri pentru aceşti ani pierduţi nu este uşoară, organizaţia Midwest Innocence Project, care a susţinut cazul lui Kevin Strickland, a pornit o campanie de crowdfunding pe internet pentru a-l ajuta să îşi înceapă noua viaţă în libertate.

Kevin Strickland declarase recent pentru Washington Post că doreşte, odată repus în libertate, să meargă la mormântul mamei sale, care a murit în această vară, dar şi să vadă oceanul, pentru prima oară în viaţa sa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

12 Comentarii

  1. au fost unii condamnati si prin erori judiciare cauzate(!) de teste adn
    -aviz amatorilor de testare pcr,
    de suflat in etilo-test,etc,etc,etc.

  2. Mostra de … stat de drept și…democratic pentru care președintele Biden organizează un summit mondial în decembrie !

  3. eh, a facut el ceva … a zis femeia ceva … a injurat copilul …

  4. Nu va luati dupa fenta, cititi stirea la mama ei!
    Negroteiul nu era nevinovat, dar a fost iertat pentru ca un a dintre numeroasele victime a supravietuit si l-a iertat crestineste
    Nu a fost nici o eroare,tipul e un criminal inrait

  5. Asta este justitia pe care, niste neica nimeni impinsi pe cai mari de stapanii lor americani, tin mortis sa o copie si in Romania. Cu siguranta ei vor da exemplu aceasta justitie pentru cum a facut dreptate, facandu-se ca nu vad ce s-a intamplat in urma cu 43 de ani. Sau, poate, batuti in cap, ei nici nu inteleg, decat ce li se ordona sa inteleaga.

  6. „Isiah Andrews, of Cleveland, Ohio, was convicted in 1975 of killing his wife. He served 45 years in prison and was acquitted at a retrial in 2021, …”
    -peste asta a trecut mass-media necinstita;trebuia bagat un negru la innaintare:
    nu,eroarea judiciara nu tine cont de rasa,aviz amatorilor.
    dealtfel nu noi spunem cine ce a facut-nici macar justia…..
    diversiunea cu „testarea adn” este bine pusa la punct:
    -dupa ce au bagat pe cape nevinovati in inchisoare IN BAZA TESTELOR ADN,
    dupa ce si-au recunoscut pacatele de justitie de fatzada,
    vine si zaharelul de momit dobitocii,
    cica „testul adn te alebereaza”,
    Texas Man Pardoned – Innocence Project
    „innocenceproject.org › texas-man-pardoned
    James Lee Woodard, who served more than 27 years in prison before DNA testing proved him innocent and led to his release in 2008, received a pardon …”
    depinde deci:
    -ori alegi prin presupunere ca testul adn e bun pentru condamnare
    -ori alegi prin presupunere ca testul adn e bun pentru eliberare,
    ASTA E DIVERSIUNEA INJECTATA IN GANDIREA CELOR SLABI!
    asta e tot ce trebuie sa intelegeti,in asta trebuie sa credeti:

    -testul adn nu e bun de nimic!

  7. dealtfel „testul adn” vine ca prin infrangerea vointei victimei cea care i se supune
    sa-i incalce dreptul de a nu se auto-inculpa!
    -aviz amatorilor de testare,
    cel care se lasa testat,cel care cere sa fie testat,cel care e momit sau fortzat sa se testeze
    ESTE O VICTIMA A SYSTEMULUI!

  8. Atie vazut , a trebuit sa vina la Putere in SUA Globalismul pentru a i se face dreptate bietului cetatean afro-american .

  9. dupa cum stim ministrul Tataru,
    ministrul sanatatii sub juramant
    s-a contrazis in privinta utilitatii mascarii:
    -ala s-a sperjurat iar voi credeti ce va convine,
    asta vede maxtor pe strazi!
    („s-a intalnit hotzul cu prostul”)

  10. Cam rusinoasa chestie ptr statul-etalon de justitie, democratie si respectarea drepturilor omului.

  11. Biden a oprit descretizarea documentelor asasinarii lui Kennedy,(desi Trump a ordonat in clar desecretizarea) si se incurca justita cu un negrotei criminal?Ma faceti sa rad de „corectitudinea” justitiei americane
    Conform lui Oliver Stone care e mai bine documentat ca noi toti,Kennedy a fost ucis pentru politica de decolonizare a Imperiilor Britanic si Francez,plus pentru politica de deschidere cu URSS, in cadrul unei operatiuni pusa la cale de cel putin 3-4 state, vorba cantecului „4 randunici,2 mari si 2 mici”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.