Știați că în Belgia șmecheria se plătește?

Șmecheria îi costă pe belgieni. Ca pieton, dacă ai roșu la semafor și te grăbești, poți schimba culoarea semaforului în verde. Pentru doar 2,99 euro, pe care îi poți plăti cu cardul, poți schimba culoarea semaforului, arată pagina de Facebook Polițistii au umor.

Nu am înțeles cât ține și dacă trec mai mulți sau unul singur, mai explică sursa citată.

VIDEO

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Inca o escrocherie pe bani. Din cate știu, exista buton și pentru normali și pentru orbi la semafoare, când ajungi la semafor și vrei sa traversezi pe zebra, apeși și într-un minut maximum, apare verde fara să plătești sau sa arunci banii aiurea. Doar in Belgia se întâmplă astea, Belgia tara exemplu prin gurile ronțăitoate politic ale luxosilor nesimțiți români.

  2. @ 23 mai 2024 la 13:13

    Nene, într-o tara dezvoltata ca Belgia, butoanele de pe stâlpii de semafoare au rolul de a fluidifica traficul. Pe o șosea cu trafic intens, când apare un pieton (sau ciclist) o dată pe săptămână, acela are posibilitatea de-a apăsa pe un buton care oprește traficul, și sa traverseze în securitate pe zebra.
    În Valahia se face semaforul rosu, deși nu trece nimeni, rămân dobitocii blocați în trafic și se uita la ciori cum sa caca pe parbriz.

  3. semaforul ”inteligent”/tactil se face coada la trecere stai zece minute, mai faci o pauza pe bulevard ca sa poata admira sistemul ”incolonarea”. Inainte semaforul iti oferea sansa daca te grabeai pt ca era simultan sa treci tot bulevardul, acum stai la o coada de doua ori. Poate acesta este scopul ca pietonii sa plateasca traversarea. Sau vor sa ne oblige sa circulam doar cu autoturismul, sedetarismul, daunand sanatatii si aducand beneficii sistemului sanitar, farma si…pompelor funebre…

  4. Trăiesc, muncesc în Belgia de 11 ani.
    Poate că exista așa ceva dar eu personal nu am văzut nicăieri pe unde am fost in Belgia.
    Poate că este în vreo localitate izolată dar este nedrept să generalizam și să acuzam.Cine umbla pe jos nu da 3 euro sa traverseze mai repede,va asigur.
    Bine comentat mai sus”butonul are funcția sa fluidizeze traficul”.Ceea ce nu se întâmplă în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.