Gripă şi COVID-19 la un singur pacient

Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi se confruntă în continuare cu un număr tot mai crescut de infecţii respiratorii, anunță managerul instituției, dr. Florin Roşu. Acesta a declarat și că în unitatea medicală a apărut primul caz de coinfecţie de gripă şi COVID-19.

Potrivit sursei citate, în prezent la Spitalul de Boli Infecţioase sunt internate 32 de persoane care au fost diagnosticate cu gripă.

„Avem cazuri de gripă confirmate prin metoda PCR, care este metoda cea mai fidelă. Pe lângă aceste patologii specifice sezonului, în momentul de faţă îngrijim şi pacienţi pediatrici care prezintă boli specifice copilăriei. În momentul de faţă terapia intensivă, care are doar nouă locuri, este asaltată de cazuri care necesită îngrijire de specialitate. Observăm totodată o creştere a pacienţilor care au COVID-19. Suntem îngrijoraţi pentru că îngrijim şi primul pacient care prezintă coinfecţie, adică gripă şi COVID-19”, a declarat dr Florin Roşu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Ascundeți ineficacitatea vaccinării, de exemplu poliomielita, variola, tusea convulsivă. Ascundeți leziunile cauzate de mercur din vaccin sub autism, iar autismul crește din cauza modificării diagnosticului. Ascundeți leziunile vaccinale și medicamentoase sub meningită, anemie aplastică sau virus Zika. Ascundeți decesele prin vaccin/medicament în meningită, SIDS, sufocare, sindromul bebelușului scuturat, sindromul Munchausen prin proxy. Creați nume noi pentru a crea o piață pentru medicamente, de exemplu ADHD, tulburarea compulsivă de cumpărături sau tulburarea disforică premenstruală. Redefiniți o condiție ca de exemplu, encefalopatie, pentru a facilita refuzul de compensare copiilor răniți prin vaccinare. Suprimați recuperarea victimei controlului mental sub schizofrenia paranoidă și amintirile lor sub sindromul memoriei false. Ascundeți leziunile chimice sub poliomielită, sindromul uleiurilor toxice, boala legionarilor și ESB/BCJ. Să nu uităm de crearea mitului colesterolului pentru a vinde statine, mitul HIV și frauda testelor PCR pentru a vinde medicamente si vaccinuri. Ascundeți intoxicația cu amalgame de mercur și aluminiu sub „Alzheimer”. Da, voi, mass media coruptă.

  2. Totuși, au introdus și covidul in diagnosticare pentru sănătate sau e in completare sa se scoată medicii de la malpraxis? Inca nu am văzut un diagnostic covid pe certificate medicale în străinătate.

  3. nu inteleg… autorul testului PCR spune ca e irelevant iar dr. Florin Roşu spune asta: …”confirmate prin metoda PCR, care este metoda cea mai fidelă.”…

    pierduti printre minciuni…? abureste-i bine din toate partile sa nu mai inteleaga nimic… pe cin sa crezi???

  4. Iași: o femeie infectată simultan cu virusul gripei și cu SARS-CoV-2 …
    http://www.viata-medicala.ro › ACTUALITATE › Știri
    10 ian. 2023 · Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, a spus că doi pacienți din județ au fost diagnosticați cu …

  5. Contrar a ceea ce vă spune behemotul medical testele PCR nu prelungesc vieța; doar conving oameni sănătoși că sunt bolnavi. Citiți ,,Phantom viruses and big bucks” de Peter H. Duesberg and Bryan J. Ellison pentru a vedea cum Chiron a inventat virusul hepatitei C și un test super-profitabil pentru el, asemănător cu HIV și testul HIV fraudulos, unde TOȚI REACȚIONEAZĂ POZITIV LA TESTUL ELISA. Carantinele și măsurile de igienă din toata lumea se bazează pe numărul de cazuri și pe ratele mortalității create de teste RT-PCR utilizate pentru a identifica pacienții „pozitivi”, în care „pozitiv” este de obicei echivalat cu „infectat”. Concluzia este că testele PCR sunt lipsite de sens ca instrument de diagnostic. Testul PCR COVID se aseamănă mai mult cu o credință religioasă decât orice lucru bazat pe știință. Și așa cum a spus Walter Lippmann: „Acolo unde toți gândesc la fel, nimeni nu gândește prea mult”. Pentru început, însuși Kary Mullis, inventatorul tehnologiei de reacție în lanț a polimerazei (PCR), nu a gândit la fel. Din păcate, Mullis a murit, dar nu există nicio îndoială că biochimistul a considerat PCR-ul nepotrivit pentru a detecta o infecție virală. PCR poate replica secvențe ADN de milioane de ori, dar nu ca instrument de diagnosticare. Testele PCR nu au un standard de aur valid cu care să compare rezultatele. Acesta este un punct fundamental. Testele trebuie evaluate pentru a determina precizia lor – strict vorbind de „sensibilitatea” și „specificitatea” lor – prin comparație cu un „standard de aur”. Reamintesc ca un parlamentar austriac a demonstrat în parlament cum Coca Cola a fost testata pozitiv pentru COVID-19. Anterior, președintele Tanzaniei, a decis să investigheze el însuși testele PCR cu mostre de capră, papaya și prepeliță pentru testare, toate fiind pozitive pentru COVID-19. De fapt, sunt niște teste de inteligență și supraviețuire.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.