În căutarea protocolului „pierdut” al Inspecției Judiciare

Mai mulți membri CSM îi cer directorului SRI să transmită Consiliului protocolul încheiat cu Inspecția Judiciară și să urgenteze desecretizarea documentului, acuzând Inspecția că a refuzat nejustificat să îl transmită, deși i-a fost cerut în două rânduri.

Judecătorul Mihai Andrei Bălan, procurorul Cristian Ban, judecătorul Andrea Annamaria Chiş, procurorul Florin Deac, judecătorul Mihai Bogdan Mateescu, procurorul Nicolae Andrei Solomon și procurorul Tatiana Toader au transmis, miercuri, o scrisoare deschisă către directorul SRI, Eduard Hellvig, în care îi cer măsuri în privința protocolului încheiat de Serviciu cu Inspecția Judiciară.

Scrisoarea magistraților 

În ședința CSM din 4 aprilie, vicepreședintele Consiliului, Codruț Olaru, a spus că Inspecția a transmis că a demarat procedura de declasificare privind protocolul cu SRI.

„Să fim oneşti, Inspecţia Judiciară a comunicat datele pe care le-am solicitat. Mai mult decât atât, Inspecţia Judiciară a precizat în adresă că au demarat, în 21 martie, procedura de declasificare a acelui protocol. (…) Nu plec de la o prezumţie de lipsă de obiectivitate în raport cu IJ. Categoric, nu”, a spus Codruţ Olaru, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 4 aprilie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Cum, judecatorul Marinescu de la Valcea, „scula” rezist, cere protocolul SRI-Inspectia judiciara? Vai, nu se poate, e o gresala! Asa se va da in gat toata carutza instalata de Basel Scaraoshi, in Justitie!

    • Cand au vazut ca-i groasa, inspectorii au tocat in fasii marunte protocolul sau l-au ars si au auruncat cenusa in patru vanturi!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.