Încă o captură uriașă de azotat de amoniu

35 de tone de azotat de amoniu depozitate în condiții necorespunzătoare au fost confiscate de la o societate din Sălaj.

Polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din Sălaj au efectuat luni un control la o societate comercială cu domeniu de activitate cultivarea cerealelor, în urma căruia au fost indisponibilizate 35 de tone de azotat de amoniu şi 30 de kilograme de deşeuri periculoase.

Acţiunea a avut ca scop prevenirea evenimentelor generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, depozitarea şi folosirea produselor de protecţie a plantelor.

Poliţiştii din Sălaj continuă cercetările într-un dosar penal privind infracţiunile de neluare a măsurilor de eliminare totală ecologică a deşeurilor periculoase şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice.

Și la Brăila, poliţiştii au descoperit 29 de tone de azotat de amoniu păstrate necorespunzător într-un depozit din zona portului.

Azotatul de amoniu ținut necorespunzător a fost sursa exploziei devastatoare a exploziei care a avut loc recent în portul din Beirut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

  1. Au lasat agricultorii fara ingrasaminte. Din excel de zel tipic pentru renumita prostie romaneasca.

  2. De unde ” uriasa ” cantitatea de 35 de tone?! Azotatul de amoniu nu se aprinde din senin. La Beirut, explozia a fost ” ajutata ” de alte substante.

  3. de amoniu, devine material exploziv, doar in amestec cu alte substante. Sii, mai trebuie si alte conditii pentru a exploda.
    Nu mai terorizati taranii.
    Trebuie sa aiba o platforma betonata acoperita, atat.
    Pe timpul comunist erea transportat cu caruta si cu remorca de tractor si nu a fost nici-un singur incident.

  4. A trebuit sa moara oameni la Beirut ca Johannis sa dea ordin catre organele de control/politie sa-si miste fundurile din birouri si sa caute azotaul de amoniu din tara. In Romania totul se face la ordin nu asa cum scrie in fisa prostului! Huuo!

  5. CAND GALONATII SUNT ANALFABETI NEFUNCTIONALI FAC PROSTII CU CARUL .
    MERGETI BAI ANALFABETILOR LA PRODUCATOR LA NICULAIE !!,LUATI DE LA PRODUCATOR INSTRUCTIUNILE DE DEPOZITARE A AZOTATULUI DE AMONIU INGRASAMANT SI VEDETI SURSA DE LA CRE L-A CUMPARAT ,I-A DAT TARANULUI INSTRUCTIUNEA DE DEPOZITARE ? DA SAU NU !.
    CAND TARANUL ,FERMIERUL NU RESPECTA INSTRUCTIUNILE INSTRUITI-L DACA SUNTETI INSTARE SAU MACAR DAI O INSTRUCTIUNE DE DEPOZITARE S-O CITEASCA .DACA SE CHINUIE SA ARE SA SAMENE EL ITI DA PAINEA, NU-L HULI CA TU NU ESTI IN STARE SA FACI CE FACE EL .TERMINATI BAI NESCOLITILOR CU ISTERIA ASTA PROSTEASCA CA VA RIDICATI OAMENII IN CAP ,PROSTII SUNTETI TOT VOI .
    DACA ERATI DESTEPTI MERGEATI CU UN BRAT DE INSTRUCTIUNI DE DEPOZITARE A AZOTATULUI DIN POARTA IN POARTA !,DAR VOI AVET DOAR CISME SAU BOCANCI IN CARE SA DORMITI ,CAP CE VA MAI TREBUIE .

  6. niste tampiti, care dupa explozia, probabil provocata de la Beirut , lasa agricultorii fara stocuri de azotat de amoniu. boii astia cred ca azotatul necesar fertilizarii a 3-400 ha, se aduce in poseta si se administreaza cu lopatica. suntem niste nenorociti ce reactionam fara rost dupa niste evenimente provocate!

  7. cca 250kg, la hectar. Inmultiti cu 4-5 milioane de hectare, sii, facem bomba nucleeara fratilor!
    Acum este nimic, stati sa vedeti nebunie, cand va veni generatia Xanax!..

  8. Probabil ca idiotii asti de libtarzi vaneaza firmele concurentei si-au asmutit arnautii pe ei (ca si pe populatie de altfel). Sunt disperati dupa amenzi si indoaie firmele si polpulatia cu ele ca sa mai carpeasca bugetul devalizat de nara si sa aiba bani de sepci. E o firma agricola imbecililor! Normal ca are ingrasaminte chimice. Stie plavanul ala retardat alt ingrasamant care nu bubuie? Ca-l folosim. Acuma ce facem, o mobilizare pe feibuci si trimit libtarzii tefelistii sa se kkace pe camp numai asa pentru ca azotatul de amoniu e cah pentru ca are obiceiul sa bubuie?
    Pe astia-i mai vindecam doar cu ak47. La o adica merge si-o katana, motocicleta baaa! 😀

  9. 1. „Captura”, pe bune, Cotidianule? Sunt cumva marfuri de contrabanda? NUUU! Vorbim de niste ingrasamint.
    2. „Uriasa”??? 35 de big-bag-uri e mult? Pt cine, pt pustiulica-ziaristul care face momumentalul efort sa tasteze cateva cuvinte nerumegate intr-un asa-zis articol copy-paste, din fundul Capitalei? 35 de big-bag-uri abia ajung pt 200 ha (hectare, in traducere pt pustiulica-ziaristul). Ori 200 de hectare e capacitatea unui mic fermier!
    3. Treaba mai buna faceati daca investigati daca Politia este abilitata si are capacitatea tehnica sa ridice, sa transporte si sa inmagazineze „capturili” de ingrasamant in conditii de siguranta. In Beirut tot autoritatile au fost cele care au confiscat si au depozitat „captura” in port.
    4. Apropo, unde depoziteaza Politia ingrasamantul furat de la fermieri si ce intentioneaza sa faca cu el? Poate isi fac ceva timp niste ziaristi normali sa afle.
    5. Ma dezamagesti zilnic si din ce in ce mai mult, Cotidianule.

  10. se baga-n seama si asa someaza pe bani multi astia de la explozibili

  11. Mai avem 1mm si declaram azotatul de amoniu ca fiind exploziv, pus sub incidenta legilor armelor si munitiilor si interzis a se mai folosi in agricultura……[Leo]

  12. Suntem o natie de cretini, aia au avut 3500 de tone la Beirut… noi vedem drobul de sare cand o ferma tine 14t de azotat intr-o magazie in camp.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.