Încă un pas pentru majorarea pensiilor cu 40 la sută

Rectificarea bugetară a trecut de votul Comisiilor de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului cu o serie de amendamente.

Unul dintre acestea abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%. În consecinţă, rămâne în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea punctului de pensie cu 40%.

Raportul de admitere cu amendamente al Comisiilor reunite pentru buget a fost adoptat cu 20 de voturi „pentru” şi un vot împotrivă. Acesta a aparţinut deputatului USR Claudiu Năsui.

Votul final va fi dat în plenul camerelor reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a acuzat PSD că a dat foc României prin modificarea rectificării bugetare astfel încât pensiile să fie majorate cu 40%

El a anunţat că PNL va ataca la CCR orice decizie care duce la majorarea cheltuielilor bugetare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

30 de Comentarii

  1. „Raportul de admitere cu amendamente al Comisiilor reunite pentru buget a fost adoptat cu 20 de voturi „pentru” şi un vot împotrivă. Acesta a aparţinut deputatului USR Claudiu Năsui.
    Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman… El a anunţat că PNL va ataca la CCR”
    Ma Roman, tu in numele cui vorbesti? A lui Iohannis personal? Ca nici parlamentarii vostrii n-au votat impotriva!!!!

  2. Au ajuns toți besistii, împuțiții din PDL, care intrase în moarte clinică după zece ani de basism, sa se numească cu acte pnlisti? Asta a reușit Antonescu! Atât! Sa dea, sa predea PNL neosecuristilor!

  3. ii ameninta ca le mareste pensiile inainte sa-i curete…? sau dupa…? sau doar ii ameninta…? ca banii este cert ca nu ii vor avea vreodata, saracii amarati. blah blah politruceasca romaneasca.

  4. Jardain Durais Baiete,este o crima marirea pensiilor cu 40% in pandemie. Zi o tara din lume unde ai auzit asemenea grozavie ? Si zi, nu e mana PSD la mijloc sa arunce tara in aer? Si zi, nu cumva se foloseste de amaratii de pensionari care de fapt vor regreta aceasta marire peste nici un an.Cei cu pensii speciale vor avea de castigat si va vor rade in nas.

  5. @Zmeul spune:
    16 septembrie 2020 la 18:25

    „Jardain Durais Baiete,este o crima marirea pensiilor cu 40% in pandemie.”
    Dar cresterea cheltuielilor MILITARE (spre bucuria industriei militare a „partenerilor” straini), vesnica crestere a finantarii securistilor si a propriului clan politic in aceasi pandemie ce este?! Nu chiar mai crima?! Ptr ca nici industria militara straina, nici securistii deja supradotati tehnic si supraplatiti nu vor suferi material si nici deja bogata clientela de Partid. Nu este vorba de bani, ei sunt, este vorba despre cu ce incepi lista de cheltuieli si cu ce termini. Daca intai cheltui pe arme, securisti, finantarea propriului clan politic evident ca ptr poolime nu mai ramane. Dar daca facem invers? Si de ce n-am face?

  6. @Zmeul:
    Bine ca au destul pentru dublarea veniturilor lor si indemnizatiile peste limita suportabilitatii! De ce sa ii mentina in saracie pe acei contributori toata viata sanatoasa la pensia lor? Ei au furat sau cacatii astia au furat si fura, si mint in nestire?! Bine ca au pentru sediile partidelor care sunt inchiriate pe timpul anilor cat nu sunt alegeri dar cad banii su din inchirieri si din bugetul statului! Probabil ca acei pensionari contributori, au gresit ca nu au furat cum fura panaramele politice mincinoase! Asta nu inseamna ca trebuiesc pedepsiti sa moara in saracie!

  7. x Cand ai rusii in spate ,iar unii politicieni fac jocul Rusiei creede-ma, ca trebuie. Sa nu fi fost aliati cu NATO eram deja ocupati baiete. Lasa gargara,rusul e porc oricand.Pensiile speciale sunt problema.

  8. parere… Cu totii suntem de acord ca pensiile speciale,sporurile nesimtite trebuiesc desfiintate, da? Crezi ca aceasta marire de 40 % ajuta cu ceva ? Nu,pentru ca imediat sar preturile in aer. Ajungi sa dai inapoi la stat mai mult din taxe si impozite marite.Insa, pui 40 % peste pensiile nesimtite si vei intelege ca tot pentru ei a fost marirea. Daca nu se investeste masiv,degeaba vii cu idei de marire, in campanii electorale bineinteles. Doar din consum nu se face economie.

  9. Umbla un zvon prin targ legat de cei 80 milioane de euro , pierduti de Romania, pentru niste nereguli constatate la absorbtia fondurilor europene in agricultura intre anii 2014-16, dupa ce Curtea de justitie a UE a respins recursul guvernului Dancila din cauza unei pile comuniste , Radu Cantar, propulsat agent guvernamental al guvernului Dancila de baronii rosii: Victor Bostinaru , europarlamentar, Olguta Vasilescu- cararista parlamentara si ministra, Ion Prioteasa, presedinte Consiliu judetean Dolj si Dragnea , superbaronul rosu aflat in detentie , care a dat verdictul schimbarii celui in functie, Razvan Horatiu Radu . Radu Cantar ,a gresit copilareste depunand contestatia la Tribunalul UE pe 07.09.2018 in loc de o perioada pana la 24 august 2018. Nu trebuie uitat Daia ministrul agriculturii racila din comunism , care a declarat cu nonsalanta ca nu stie ce s- a facut cu 600 milioane lei destinati refacerii instalatiilor de irigare distruse in urma nepasarii criminale ale regim Iliescu- KGb. Toti acesti baroni trebuie executati silit si recuperati cei 80 milioane lei, 20 milioane dolari usa.

  10. marestele cu 200%, si apoi impoziteaza cu 99%, tot ce trece de 4000lei.
    Ai acest drept.

  11. #zmeule, ai omis sa mentionezi ca ciuma, lacustele din Egipt si oricare calamitati iti trec tie prin memorie sunt puse la cale de PSD cu secole inainte si inapoi. Dar las’ ca vine el calare pe sapte case si orfani traficati si le descalceste pe toate.

  12. Creşterea trebuia făcută de mult. Argumenente că vezi-Doamne ne-ar penaliza agenţiile de rating şi că bugetul va fi dezechilibrat sunt epntru oligofreni, analfabeţi funcţionali şi gargaragii turmentaţi, în frunte cu marinarul băut.

    În ţările occidentale ale Uniunii Europene pensiile reprezintă cca. 13% – 14% din PIB. La noi, la ora actuală, cca 7% – 8%. Dacă mâine s-ar proceda la creşterea cu 40%, atunci pensiile din Romania ar ajunge la cca 11% din PIB, tot semnificativ mai mici – ca pondere – faţă de media din statele membre în Uniunea Europeană.

    Discuţia serioasă se poartă aşadar pe componenta solidarităţii sociale, care se reflectă în ponderi din PIB alocate fiecărui mare sub-sistem social. Că analfabeta funcţională de la învăţământ n-are nevoie de 6% din PIB pentru educaíe – nu mai trebuie comentat.

    Cel care etichetează ca populistă sau condamnabilă creşterea pensiilor este aşadar pur şi simplu un nesimţit, un iresponsabil şi un idiot. Că întreaga chestiune este exploatată şi electoral e o ruşine.

  13. Zmaule, hai sa-ti spun eu ce joc faci tu! Nu faci jocul lui Putin, pentru ca Putin se fereste sa calce in kkt de caine!Tie iti joaca apa in cap de ti se scutura taratzele din par ,asta-i jocul tau! Si mai cred ca tu esti Florin Roman ! Pentru ca numai dezaxatul asta poate sa spuna ca cine vrea sa ridice nivelul de trai al Rumanilor face jocurile Moscovei. Idiot nativ , cumva?

  14. evelina Femeie, bati rau campii. Ai avut orgasm cand ai spus poanta? Intreb si eu, nu de alta dar prea pari teligenta.

  15. Nelu Santinelu Baiete,esti idealist. Dar de la teorie la practica ia gandeste-te, ce partid a exploatat mereu slabiciunea electoratului? Si apoi,tarile occidentale fac investitii masiv, incurajeaza munca. La noi de prin 2016 s-a suprataxat munca incat la privat a ajuns salariul sa fie cu 50% mai mic decat la bugetari. Si oare de unde vin la buget cei mai multi bani?Cand vom scapa de cei pentru care am iesit la revolutie ,tara va intra pe un fagas normal. Dar mai e de munca. Trebuie sa ne respectam nu sa ne scoatem ochii. Si apoi nu trebuie sa mai cautam vinovatul in UE,Bill Gates sau Soros.

  16. pentru a plati pensiile nesimtite si lefurile bugetarilor, ne imprumutam lunar un miliard.
    Este normal, caa, nepotii sa-ti plateasca pensia de azi? Iar gogoasa cu 14% din PIB, basme de Ispirescu.
    De ce nu iesi in strada pentru desfiintarea pensiilor nesimtite si pentru desfiintarea celor speciale?
    Te incadrezi pe aici?

  17. @Zmeul:
    Pe mine ma cam doare la basca(…), ma refer strict la furaciuni si nuvelul de trai, nerespectarea legislatiei in vigoare! Respectul fata de cetateanul care munceste si contribuie la bugetul statului care este furat! De ce sa fie ingenuncheati pensionarii care au muncit si contribuit, pentru nemerniciile si esecul politic?! Cam de fiecare data anticipez cu mult inainte practicile oricaror guvernanti si nu ma sfiesc sa spun! Trebuie sa constientizam ca dezordinea si haosul, coruptia si excrocheriile prin si pe langa lege, au pus stapanire pe Romania dar, nici in halul asta! Sa vedem ce reactie vei avea cand copii tai(ai mei nu sunt in tara, pot pleca si eu), vor plati cu varf si indesat imprumuturile pentru furaciuni si plata pensiilor plus toate datoriile facute in numele acestei natiuni!

  18. „Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a acuzat PSD că a dat foc României prin modificarea rectificării bugetare” Bai dobitocule, voi din ciuma cacanie prin furtisaguri ati dat foc la economie! Ati facut o economie bazata pe nepotisme si firme care va da parandarat!

  19. Majorarea pensiilor este o necesitate, deci s-ar impune o cale de mijloc in actualul context, majorarea cu 40% obligatorie pana la 31.12.2021, perioada in care toate pensiile sa fie recalculate pe principiul contributivitatii, fara nicio exceptie.

  20. @ Zmeule, ca să înțelegi :

    Am mai auzit până la sațietate că trebuie să creștem rata de acumulare, să strângem mereu cureaua, sa investim toate resursele în viitorul luminos al omenirii. Care va veni cândva, pe lumea cealaltă. Cei ce ne-au împins acolo n-au sfârșit bine.

    A spune că o măsură bună, de echilibrare a societății, trebuie înjurată și îngropată doar pentru pentru că nu a fost făcută de Guvernul meu ci de un adversar politic e pur și simplu de noaptea minții.

    Repet ce am mai spus: atunci când din iubire pentru marele licurici dăm 2% din ce avem (adică din PIB) pentru rachete, când din prostia unei precupetețe analfabete funcțional nu dăm 6% pentru educație – enumerarea domeniilor vitale poate continua – atunci și generația care trebuie respectată, măcar pentru că și-a îndeplinit menirea și a crescut inclusiv pe unul ca tine să iasă om, merită să aibă cei 12% – 13% din ceea ce există. Repet: din ceea ce există azi, nu din ceea ce ar putea fi cândva, atunci când vor vrea mușchii unui Cîțu sau altui politruc.

    Pentru că, în puțin timp, cei despre care vorbim nu vor mai merge la urne ci vor fi în urne!

    Nu uita că și actualii guvernanți se împăunau că doar ei și numai ei vor să crească pensiile cândva, așa cum nu s-a mai văzut, dar în stilul lor „științific”, adică cel mult 14% (pe vremuri i se spunea materialist dialectic și istoric). Așa că nu greșesc cei ce-i apelează neo-merxiști. Chiar sunt, indiferent de denumirea aleasă.

  21. ba,dar daca sunt ei asa de preCAuti cu finantele tarii,de ce n-au dat o ordonanta de urgenta,prin care sa renunte pe per(i)oada de pandemie,la jumatate din salariile lor de demnitari?!RESPECTATI LEGEA dragi guvernanti!amenzi pentru nepurtarea mastii,stiti sa dati?deci ,fraieru de rand,trebuie sa respecte legea,dar voi,nu?!

  22. @Nelu Santinelu, sa-ti spun clar, ajunge cu diploamtia. Nu marim pensiile si alocatiile ptr ca avem nevoie de banii aceia ptr clientela de clan (ca doar nu guwernam doar ptr veniturile din salariile de bugetari) si ptr a cumpara sprijinul celor care ne pot da jos de la ciolan, aka puterile straine si serviciile straine romanesti. Ce este de neinteles aici? Nu cumparam scump de la „partenerii” strategici, maine ne trezim declarati nazisti, neomarxisti sau mai stiu eu ce. Nu platim regeste serviciile, maine ramanem neprotejati in fata nemultumirilor populare. Nu cumparam procurorii, maine ne trezim si noi anchetati de procuratura.
    O regula de baza este ca ajunsi la putere facem totul si investestim toate resursele disponibile ptr a ne prezerva puterea. Restul sunt prostii ptr prostit prostii.
    Cainele nu pleaca de la macelarie. Cainele PNL-ist de ce ar pleca de la macelarie cat timp este carne in macelarie si chiar este seful macelariei?

  23. Nelu Santinelu Nelule, daca nu investesti in infrastructura nu creezi locuri de munca. avand autostrazi vin investitori. Investitori inseamna locuri de munca, ,inseamna taxe si impozite,inseamna bani la buget. Daca numai dai pensii, salarii, iar pensii speciale si sporuri inventate. De unde omule? La un moment dat resursele se gatesc. Tu nu intelegi ca doar din imprumuturi nu se pot da salarii si pensii? Cat sa te mai imprumute si cine? Daca tot se imprumuta,macar sa se investeasca,sa ai plus valoare. E atat de simplu, dar trebuie sa gandesti logic si nu cu burta ci cu mintea la viitor.Mananci si bei doar azi,dar poimaine? Va dati economisti.Toti cer si iar cer. Stii, este ca o gradina care daca doar ei si nu cultivi se termina rezerva. Cei din privat nici nu-ti inchipui cu cat contribuie. La un salar de 2500 lei plateste dublu la stat. Si culmea, un bugetar are salariul dublu iar eficienta mica.Trebuie facuta o reforma in institutiile statului sa le faci performante. Sunt directori la stat cu lefuri de 100.000 lei fara sa faca mare branza. Crede-ma, de aici trebuiesc reduse lefurile nesimtite.

  24. Apa,Focul si PSD-ul. De astea trei nenorociri nu scapa nimeni.
    De inundatii si incendii poate,poate, dar PSD-ul este nenorocirea suprema.
    Sa vezi bucurie si petreceri prin ianuarie-februarie cand intram pe mana FMI-ului sa ne impuna 25-30% TVA.
    Mancarea preferata a romanului o sa fie beregata de psd-ist.

  25. Reiau mai detaliat ideea, ca să elimin şi eu orice confuzie:
    Afirmaţia că pensiile afectează resursele de dezvoltare sau investițiile țării este şi rămâne o nerozie.
    Nimeni cu capul pe umeri nu poate argumenta că, pentru a avea o dezvoltare cât de cât decentă, pensiile trebuie menținute sub nivelul de subzistență. Și, cu toate astea, exact așa ceva se întâmplă la noi.
    Creşterea pensiilor se face, într-o societate cât de cât normală, prin modificarea structurii cheltuielilor publice.
    Adică: Administraţia locală s-a dublat ca dimensiuni în ultimii 10 ani. A devenit hidrocefală. Se poate calcula cât costă în plus. Se poate reduce drastic, într-o zi, printr-o Ordonanţă de urgenţă, aplicând în criteriu cantitativ: nr. de funcţionari la 1000 de locuitori… Așa că 90% din primării pot avea serviciile comasate, schemă de funcțiuni adaptată numărului populației locale etc etc. Se poate renunţa la poliţia locală, plătită triplu faţă de cea naţională şi la alte nerozii prin care micii boieri locali răsplătesc din bani publici curtea tot mai numeroasă de partid și de stat….
    Rezumând: Există resurse suficiente pentru creșterea pensiilor doar prin redistribuirea destinaţiei banilor, prevăzuţi deja la cheltuieli. Iar aici atitudinea Guvernului meu este că nu se poate. Nu doar eu cred că se poate, pornind de la o minimă decență și echitate în ceea ce privește modul de distribuire a resurselor existente. Pensionarii nu sunt oameni de categoria a II-a, un balast al societăţii, cărora li se mai poate arunca o ciozvârtă sau pot fi pedepsiţi pentru că n-au fost cuminți sau nu s-au lăsat manipulaţi!
    Iar cine pledează pentru menținerea actualei situații nu este doar iresponsabil, ci un mare măgar.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.