Infracţiuni cu credite: Zeci de percheziţii

Polițiștii și procurorii DIICOT din Brașov au făcut luni 27 de percheziții în Brașov la persoane acuzate că au accesat credite negarantate sau garantate de către statul român, de la diverse instituţii bancare/nebancare (I.F.N.-uri), apoi nu le-au mai rambursat. Prejudiciul este de circa 42 mil. lei.

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu procurori din cadrul DIICOT Brașov, fac 27 de percheziţii domiciliare, în judeţul Braşov, într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecinţe deosebit de grave, obținere ilegală de fonduri și spălarea banilor.

Activitățile ar fi fost derulate începând cu anul 2014, în județul Brașov, prin accesarea de credite negarantate/garantate de către statul român, de la diverse instituţii bancare/nebancare (I.F.N.-uri), urmate de nerambursarea acestora, precum și de ajutoare financiare nerambursabile/granturi pentru capital de lucru sau pentru investiții.

„Modul de operare al grupului ar fi constat în înființarea sau preluarea părților sociale ale unor societăţi și implicarea acestora în procedura de accesare a fondurilor, folosindu-se în acest scop documente contabile falsificate. Prejudiciul produs prin activitatea infracțională este de aproximativ 42 milioane de lei”, porivit Poliției Române.

La sediul DIICOT Brașov urmează să fie duse la audieri 18 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.