Instalația, bat-o vina! Șefa instanței supreme a luat foc

Președinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, s-a arătat nemulțumită joi în legătură cu bugetul alocat instituţiei, susţinând că nu are bani nici măcar pentru efectuarea unei expertize electrice la sediul instanţei supreme, în condiţiile în care instalaţiile sunt suprasolicitate.

„Nu se găseşte finanţare pentru a efectua o simplă expertiză electrică, pentru a vedea dacă nu există pericol de a lua foc la Înalta Curte, pentru că instalaţiile sunt suprasolicitate în fiecare moment”, le-a spus Corina Corbu parlamentarilor, la dezbaterile din comisiile de specialitate.

Ea s-a mai plâns de faptul că instanţa supremă funcţionează într-un sediu impropriu, dând ca exemplu faptul că grefierii sunt nevoiţi să care dosare de la subsol cu braţele, pentru că nu există un lift.

„Trebuie să vă spun că, în condiţiile astea, undeva prin mai-iunie, vom fi exact ca anul trecut înainte de rectificare. Adică avem datorii pentru citaţii, expertize. Pentru că, dacă nu ne putem plăti facturile la poştă pentru actele de procedură pe care le transmitem, nu putem efectua expertize în dosarele penale. Mă întreb ce putem face. (…) Una dintre secţiile Înaltei Curţi îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu închiriat, pentru care statul român plăteşte o sumă foarte mare. Nu vreau să vă spun ce înseamnă pentru Înalta Curte să aibă o secţie în afara sediului principal, în condiţiile în care avem recursuri în interesul legii, avem şedinţe ale Completurilor de 5 pe care le desfăşurăm împreună. Noi trebuie să fim împreună. Este anormal ca o secţie a Înaltei Curţi să îşi desfăşoare activitatea în alt spaţiu”, a mai transmis Corbu.

Totodată, potrivit acesteia, la sfârşitul lunii se va finaliza o procedură de concurs pentru 25 de magistraţi asistenţi. „Nu am unde să îi aşez. Nu am măcar un metru în sediul Înaltei Curţi. Ne întrebăm cât să mai restrângem şi câţi să mai fim în birou. Pe grefieri nu ştiu unde să îi aşez. Grefierii noştri cară zilnic dosare de la două subsoluri. Oamenii nu sunt plătiţi pentru a căra dosare, oamenii ar trebui să desfăşoare alte activităţi. Este jenant”, a afirmat Corina Corbu.

La finalul dezbaterilor, parlamentarii PSD au anunţat că vor susţine amendamentele depuse de şefa instanței supreme şi au propus creşterea bugetului pentru Instanţa supremă cu suma de 59 milioane lei.

Potrivit proiectului de buget transmis în Parlament de Ministerul Finanţelor, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va avea un buget pe anul 2021 de 144 milioane lei, în scădere cu 19,57% faţă de execuţia preliminată din anul 2020.

La capitolul cheltuieli curente este prevăzută suma de 143,93 milioane lei (scădere de 19,57%), dintre care 133,28 milioane lei sunt cheltuieli de personal (scădere de 18,33%) şi 10 milioane lei pentru bunuri şi servicii (scădere de 0,20%).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Doamna judecătoare Corina Corbul, Judecătoria Sibiu a plătit în ultimii 10 ani chirii la două firme private din a căror valoare putea nu să
    să renoveze vechiul sediu aflat într-o zonă ultra centrală fără spații de parcare, ci să ridice un nou și funcțional Palat de justiție având și o parcare publică pentru împricinați. Dar interesele au dictat altfel. Este inadmisibil ca o instituție fanion a statului să fie cu arhive de dosare atăt de importante să fie o trasă-împinsă de atâția ani, să nu aibe un sediu pe măsură.

  2. Aiurea! Toti cer fara rusine bani si comoditati dar rezultatele lor sunt zero. O lalaie zeci de ani cu dosare carora pana si un elev de liceu le-ar hotari solutia corecta si cinstita pe loc. Se angajeaza in prostie alte sute de puturosi care sa o lungeasca si ei cu dosarele, probabil o fac cu premeditare. Daca nu au loc inseamna ca sunt deja mult prea multi. O baga in fata cu administratia ca sa-si ascunda adevaratele defecte. Trai pe bani multi si nesimtiti, neneaca! La asta nu vrea sa se refere.

  3. Citi angajati are iccj pentru cele 11 meleoane de lei pe luna?

  4. Citi angajati are iccj pentru cele 11 meleoane de lei pe luna?

  5. Dreapta instiga la greu (ba ca bugetari is multi si lenesi, ba salariile si pensiile sunt prea mari si inutile), ei cica reseteaza tara (cine le-a cerut-o, macar de ar lasa-o cum au gasit-o, dar cum o indatoreaza si o jumulesc – slabe sperante), fac investitii (asa se numesc tepele dupa care le curg balele pentru ei si ai lor). In majoritatea institutiile publice (chiar de exista o fauna, fauna partidelor politice – famelioane, amante, beizadele … care taie iarba la caini, tot ai lor) exista si o majoritate care, ca si doamna judecator (ce va iesi la pensie nesimtita – dupa mesajul, direct si indirec, a mediocrilor de la butoane) fac sa mearga inainte (taras- grapis) statul aceasta – vaca de muls al antreprenorilor (bugetofagi – dar cu ifose si gura plina de invective la adresa tuturor). Lapte si miere „va curge” dupa era Catu-Barna-Ioha, asta daca s-a uitat cumva rezultatele CDR si epoci basiste – adica ei cu vilele pe cele coaste si intretinutele cu vuitoanele (spre necazul celor care si-au tocit coatele si neuroni prin amfiteatre), iar poporul si mai prostit si mai sarac, ca argument amintesc negotul nesfarsit al actualei coalitii care negociaza pana si posturile de portar la scolile din catune – dar nu pe interese ci dupa principii de culti in cap cu ochi injectati dupa ultima letcaie pe care ar pute-o stoarce in interes personal (pentru partid dupa spusele pedeleprelor hoate si trisoare disparute de la explicati, dar reinventate sub sigle a ale aceleiasi drepte hraparete). Doama judecator va inteleg, nu cred ca va consoleaza, dar monstri se nasc si din adevaruri nerostite si frici banuite.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.