Între scleroză și optimism

Joi se deschide programul expozițional ARCUB 2018. De la ora 18.00 are loc vernisajul „Parcurs BRU>><<BUH“. Evenimentul este semnat de artiștii conceptuali belgieni Pierre Van Hulle și Léa Scope. Expoziția este curatoriată de Simona Tărtăcuță și poate fi vizitată zilnic la sediul ARCUB din strada Lipscani 84-90, în perioada 8 februarie – 1 aprilie.

Parcurs BRU>><<BUH propune o călătorie în spațiu și timp, care invită vizitatorul să facă legătura între lucrări, să parcurgă propriul traseu până la punctul în care își va redescoperi copilul interior, spun organizatorii.

Folosindu-se de lucrări picturale, de sculptură, artă textilă, fotografie, instalații video și performance, Pierre Van Hulle și Léa Scope expun interpretări diverse ale ideii de parcurs.

Cei doi tineri artiști belgieni au găsit ecou pentru lucrările lor în specificul societății românești, aflată „undeva între scleroză și optimism, între o generație mutilată și setea de vindecare a celei ce urmează, între modernitate și tradiție, o societate alterată de derapajul consumului și, totodată, aflată în fața unui echilibru mai conștient, bazat pe principii de responsabilitate ecologică“, subliniază curatorul.

După încheierea studiilor de cinematografie, Pierre Van Hulle a intrat în contact cu artele plastice prin intermediul instalațiilor video. Léa Scope deține o diplomă în benzi desenate și ilustrație și un titlu de Master la Académie Royale des Beaux Arts din Bruxelles. Ambalate și apoi dezvelite, personajele apar și dispar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.