Iohannis, primul oficial român care ajunge în Biroul Oval?

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Casa Albă a fost întoarsă pe toate feţele atât în media, cât şi de analişti şi comentatori.

Orice şef de stat sau de guvern şi-ar dori ca măcar o dată în carieră să poată ajunge în Biroul Oval, ştiut fiind faptul că acest lucru reprezintă consacrarea internaţională.

Pe de altă parte, locul strategic cel mai puternic din lume a devenit aproape banal, potrivit unei analize a publicaţiei Politico. Dintr-un spaţiu exclusivist, în Biroul Oval numeroşi oficiali de la Casa Albă ar intra nestingheriţi în orice moment. Astfel, politica uşilor deschise practicată de Trump în lumea afacerilor din care provine a fost aplicată şi în Biroul Oval, deşi cadrul este unul aparte.

Mai nou presa de la noi e preocupată de calitatea exclusivă a lui Klaus Iohannis de prim oficial român care ajunge în Biroul Oval, dar vizita fostului preşedinte Emil Constantinescu din perioada 14-21 iulie 1998 în SUA este un bun recurs la memorie, dar şi istorie.

A fost momentul în care înţelegerea dintre Bill Clinton şi Emil Constantinescu a căpătat un conţinut instituţional după ce, pe 11 iunie 1997, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, peste 100.000 de oameni au fost martorii unui eveniment care a schimbat istoria.

Pe 16 iulie, Emil Constantinescu se întâlnea cu Bill Clinton şi membri ai cabinetului la Casa Albă, iar anul acesta se împlinesc 20 de ani de cand a fost lansat şi consolidat parteneriatul strategic cu SUA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.