Judecător de ICCJ, pensie de nabab

lei, inflatie

MATEI, 27.000 LEI – Exclusiv: pensie de nabab pentru fostul sef al structurii de securitate a Inaltei Curti. Judecatorul Ionut Matei trece fericit in rezerva, dupa ce Casa de Pensii i-a stabilit un venit de 27.300 lei pe luna, scriu jurnaliștii de la luju.ro, care mai notează:

Surprinzator: Matei avea in buzunar decizia de pensionare cu calculul sumei fix cu o luna inainte sa solutioneze dosarul “Ferma Baneasa”, dar s-a cerut la pensie doar dupa ce a rezolvat cazul

Judecatorul Ionut Matei, seful “Completului negru al ICCJ”, trece in rezerva cu o pensie de nabab. Ionut Matei va primi luna de luna o pensie de 27.300 de lei. Echivalentul a 5.400 de euro.

Conform documentelor in posesia carora Lumea Justitiei a intrat, pensia lui Ionut Matei a fost stabilita prin Decizia 225122 emisa in 17 noiembrie 2020 de Casa teritorial/sectoriala de pensii Sector 1. La data obtinerii deciziei, Ionut Matei avea varsta de 49 de ani si 4 luni si o vechime in magistratura de 25 de ani. De asemenea, dosarul de pensionare a fost inregistrat la data de 24 septembrie 2020, iar drepturile privind pensia de 27.300 de lei pe care Ionut Matei o va incasa au fost stabilite incepand cu data de 1 octombrie 2020.

Ionut Matei va iesi la pensie incepand cu 1 iunie 2021.

Surprinzator este ca Ionut Matei avea in buzunar decizia de pensionare cu calculul sumei fix cu o luna inainte sa solutioneze dosarul Ferma Baneasa. Cu toate acestea fostul sef al Structurii de Securitate a Inaltei Curti (vezi facsimil) s-a cerut la pensie doar dupa ce a rezolvat cazul “Ferma Baneasa”, prin decizia dispusa in data de 17 decembrie 2020, si dupa ce a motivat decizia de condamnare cu o intarziere de circa patru luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

12 Comentarii

  1. Aproape încadrat în termenul legal de 45 de zile. Dosar depus pe 24 septembrie 2020 și decizie obținută în 17 noiembrie. La subsemnatul a ținut din 14 septembrie data depunerii dosarului până un 9 ianuarie anul viitor data Deciziei, prima pensie aducând-o poștașul în 27 ianuarie. Adică după mai bine de 4 luni!!! Primești sigur retroactiv pe toate lunile trecute. Pe mine m-a ținut nevasta cele 4 luni. Erau la rând cu mine în ziua când am depus dosarul, persoane care-și depuneau și ei dosarul de o modestie vestimentară care m-a intristat. M-am întrebat cine le-a platit în 4 luni acelor oameni factura la curent și gaz, fiindcă dacă nu plătești vin dupa doua luni și ți-l taie, iar redeschiderea era cât pensia lor. Răspunsul la contestația Deciziei, am lucrat în cercetare numai în acord global care nu a fost luat în calcul, a venit negativ de la București după 18 luni după care am putut contesta în instanță și am căștigat cu Apel cu tot după 7 luni. Deci au trebuit 25 de luni de la Decizia de pensionare pentru ca să-mi “intru în drepturi”.

  2. Kapo-ul din Deal o ia la vale de cate ori observa Securitatea care-l dirijeaza prin ofiterii consilieri ca scade vigilenta revolutionara a neonazistilor USrMinus, copiii lui de suflet pe filiera familiala GEG, acestia facandu-se de ras cu modul defectuos de a executa ordinul desfiintarii SIIJ, cosmarul securistilor din toate institutiile tarii!
    In orice caz, observ ca Dl Nistorescu e riguros in alternanta analitica menita sa satisfaca pe toata Lumea, de fiecare
    data cand o face lata, precum in cazul stranepotul lui Trotzky versus „copilul din flori” al lui Toma Caragiu…
    In Romania securista pe sistem „binom” viata e grea si cere o echilibristica de maestru…

  3. Nu pensia e mare ,sau de nabab cum ati prezentat-o,ci pensiile romanilor obisnuiti sunt extrem de mici ,ca de altfel si lefurile .V-ati obisnuit sa scoateti la inaintare pensiile mari din Romania, invrajbind pe buna seama oamenii obisnuiti ,care au muncit o viata intreaga si au acum in cel mai fericit caz 2000 lei pensie, aici e buba (R.C) si nu in alta parte.Cei de la guvernare si-n special madam Turcana,ar trebui sa rezolve aceasta problema,in sensul ca pentru un trai decent in Romania e nevoie la preturile de acum din Europa ,de cel putin 1000 eueo leafa sau pensie,dar voi ,ca buni diversionisti ce sunteti,abateti atentia cu sumele aste mari ale unor pensii,care nu sunt furate ci in urma unor legi votate si aprobate de parlament si presedinte.Faceti acelasi lucru si pentru restul romanilor si garantat nu v-a mai pleca nimeni din tara.Madam Țurcana se lauda la un post de televiziune ca a fost olimpica la matematica,sa vedem daca e asa, rezolvand o problema simpla,pensie si leafa de minim 1000 euro pentru tot romanul si sa nu mai umble cu cioara vopsita , invrajbind romanii prezentand pensii asa zise nesimtite.Lefurile si pensiile romanilor trebuie sa tinda catre pensiile mari si nu invers !

  4. Legile unei tarisoare care nu ne mai apartine. Dumnezeu cu mila!

  5. Si daca ar fi fost un functionar eminent, harnic si drept si tot nu merita aceasta pensie nesimtita comparativ cu a altora ,intelectuali sau muncitori care au muncit sigur mai mult decat respectivul. Sa-i multumim PSD-ului in primul rand care a facut ca aceste pensii nesimtite sa existe.

  6. Gicu,Alo! Știi ceva despre economie? Ești repetent la asta sau ești din familia magistraților incalecatori de tara cu aportul politicienilor corupți,hoți,lași și în bună măsură proști?
    Să știi și tu Gicutule!
    Salariile,pensiile pentru a fi în limite normale se raportează la PIB-ul pe cap de locuitor,la venituri din impozite și taxe,etc.
    Olanda,Germania au PIB-ul pe cap de locuitor de 4 ori mai mare decât al României ,prin urmare și salariile în general sunt de ceva 4 ori mai mari.
    La noi e haiducie și dezmăț financiar!
    Nici salariile și nici pensiile nu sunt pe o bază corecta, echitabilă! Așa avem printre altele și această măgărie și nesimțire a salariilor și pensiilor aberante,extrem de mari și o inechitate și o nedreptate strigătoare la cer.
    Romania are cea mai strâmbă, nedreaptă societate din UE, grație declasatei politice,căci nu e clasă politică.

  7. Tâlhar a fost, hoț a rămas,. Cifra 2 trebuie să dispară din față,. Poate n-ar trebui să aibe pensie de loc, după cât a furat in viața activă,.

  8. Pt Oana
    Nu pe mine trebuie sa ma intrebi despre economoie,ci pe cei ce au scos si pus in aplicare o asemenea lege aberanta, in detrimentul milioanelor de romani cu o leafa cinstita.Ceea ce am scris se poate rezuma ,daca pentru unii tara e mumă ,de ce sa nu fie la fel si pentru restul romanilor.

  9. Până la 80.000 de Ron/luna mai e mult! Succesuri Johannis cu guvernul și parlamentul tau!

  10. diferenta dintre romanii care se chinuiesc sa supravietuiasca muncind LIBER in Romania – imm si securistoizii care se pensioneaza la 45-50 de ani cu niste SUME FABULOASE, fara prea mjulta scoala sau educatie, totul „trecut” pe hartie oficial, insa luati la bani marunti iti dai seama ca multi dintre ei N-AU FOST PE LA SCOALA CHIAR DELOC !! NUMAI „PROFESORI” „DOCTORI” si „SPECIALISTI”. Cine plateste aceste sume fabuloase ca si PENSII, sume la care omul de rand nici nu poate gandi? Asta in timp ce batranii nostri care au muncit 45 de ani si au platiti taxe si impozite si asigurari de sanatate o viata intreaga sunt ucisi in spitale pentru bani de la bigpharma? TREZITI-VA! UNITI-VA IMPOTRIVA DICTATURII SECURISTOIDE CARE CAPUSEAZA ROMANIA DE 31 DE ANI! CARE ACUM ESTE PLATITA DE INTERESE STRAINE SA NE EXTERMINE SI SA NE DOISTRUGA TARA PENTRU [PIERDEREA SUVERANITATII PRIN INDATORARE ! CARE NE TRANSFORMA COPIII IN SCLAVI IMBOTNITATI! TREZITI-VA FRATILOR!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.