”Lege a pensiilor speciale, nicio reformă”. Se vor pensiona la 60 de ani abia în 2062

Noua Lege a pensiilor speciale nu face nicio reformă, ci păstrează inechitățile din sistem 40 de ani. Jalonul din PNRR prevedea trecerea pe contributivitate a tuturor pensiilor și un progres măcar de bun simț spre alinierea vârstelor de pensionare, iar acest lucru nu se regăsește în forma finală a legii, spune senatorul USR Adrian Wiener.

„Nu e o reformă în sine. Faptul că se ajunge la 60 de ani, de exemplu, vârsta de pensionare – nici măcar 65… – în 2062, peste aproape 40 de ani, că se menține aceeași discrepanță între calculul pensiei contributive și calculul pensiilor acordate în baza legilor speciale, evident nu e o reformă, a susținut Wiener, la un post Tv.

Senatorul  mai spune că, în opinia sa, românii ar fi de două categorii: unii care muncesc și au pensii foarte mici și alții care se retrag din activitate devreme, cu pensii uriașe.

”Rămân, astfel, două categorii de români: unii care muncesc și contribuie zeci de ani și ies la pensie la 62/65 de ani cu pensii foarte mici și privilegiații, care primesc pensii uriașe și se pot retrage din activitate mult mai devreme”.

Diferența insultătoare e și în cuantumul acestor pensii. Jumătate din ceea ce statul subvenționează la fondul de pensii merge la pensiile contributive și jumătate la pensiile speciale, deși primele sunt 4,89 milioane”, a declarat senatorul USR.

CCR a considerat constituțională  legea, dar acești oameni sunt numiți politic, a punctat Adrian Wiener.

De ce a susținut  CCR că această lege e constituțională:E consecința unor decizii din trecut de a politiza extrem CCR, care într-un fel sau altul ține captivă decizia politică. Ei sunt culeși cu penseta în funcție de loialitatea față de partid și de o anumită viziune. În principiu, 4 sunt de la PSD, 4 de la PNL și 1 de la UDMR. E o mare problemă, o mare frână. Orice reformă se lovește de acest zid al CCR care s-a baricadat în forma asta de a controla evoluția României”.

O parte din judecătorii CCR sunt ei înșiși ”pensionari speciali”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

17 Comentarii

  1. Cei care au 20 de Ani in 2023 se vor pensiona in 2060 la 60 de Ani !

  2. Deci stimati pensionari pe contributivitate, Conducerea de Partide si Stat din Mioristan, in frunte cu Primul Dulap, va transmite un calduros 🖕

  3. Foarte bine, inseamna ca cei multi sunt fericiti sa-i tina pe speciali cu pensii uriase si pensionarea la varste cand altii se insoara si fac copii! Mai fraieri ca romanii nu gasesti in lume!

  4. Această adunătură inertă și resemnată numită de unii popor român , merită toate mizeriile care ii se întâmplă. De ce ? Pentru că este incapabil să aibe o reacție violentă prin care să pună punct batjocurii la care este supus de o mână de „speciali” din SRI și „justiție”.

  5. Uite aici ar fi trebuit Hamas să înceapă curățenia…începând de la CCR, guvern,parliament si cu voia dvs la cotroceni…
    Sa vezi ce echitate va fi după aia…

  6. Dar ce Hamas a acționat împotriva guvernului? Tot la civili s-a dedat.Daca nu înțelegeți ca se omoară plebeii între ei…

  7. Condus de o gasca de melteni hotzi si tradatori..

  8. A-ti vazut dragi romani ca iubitii nostrii conducatori au rezolvat problema asta tot asa cum au vrut ei si nu asa cum dorea poporul.Incerc sa sper ca intr-o zi ne vom trezii cu totii din somnul cel de moarte si ii vom convinge pe toti politicienii ,ca sint acolo datorita noua ,poporul care ia ales in aceste functii ,tocmai ca sa aibe grije de tara si de noi ,nu sa isi bata joc asa cum au facut si continua sa faca .Prea greu nu ar fi sa ii convingem ,pt. ca noi sintem majoritatea , comparativ cu acesti politicieni.

  9. @Paulian
    Daca ne vom trezi maine sau la anul atunci se vor putea abroga legile pensiilor speciale, inclusiv aceasta care creaza efecte pana in 2060. Pensiile speciale pot fi anulate! Ba chiar cei care au incasat acei bani nemunciti vor putea fi pusi sa ii dea inapoi, fiind considerati folos necuvenit. Doar ca trebuie daramata aceasta clasa politica!

  10. Cine doreste egalitate si echitate in modul de calcul al pensiei de serviciu vs pensie de stat, atunci sa sustina acelasi lucru si pentru perioada de activitate a respectivului beneficiar, fie ca e militar, politist sau magistrat. La drepturi egale, obligatii egale. Vreti pensii egale, eliminati toate toate restrictiile si ingradirile constitutionale.

  11. Nesimtire la cote maxime ! Magistrati de rahat , care si urmaresc doar propriile interese .Daca ar fi fost o justitie corecta , ar fi facut , ceea ce era de inteles , ca trebuie sa faca.Pensiile speciale trebuie sa dispara si fiecare roman , sa primeasca o pensie cinstita , dupa cat a cotizat . Magistratii n au pensii speciale , au pensii nesimtite .

  12. Cei de la CCR parca ar fi Inchiziția. Robe sobre, figuri inexpresive, reci, monstruoase. E adevărat, sunt inchizitorii poporului roman.

  13. Este incredibil cum nu putem scapa de aceste CAPUSE .Au intrat in pielea poporului roman si nu mai pot fi scoase afara !

  14. Este momentul să facem ceva. Cineva, trebuie să ia inițiativa. Iar ca o ultimă soluție, chiar ieșitul în stradă. Că altfel nu se poate

  15. Poporul are exact ce a votat: dulapul și guvernele lui. Poporul se poate odihni în pace pentru totdeauna.

  16. Adică, simplu, o noua lege a pensiilor speciale NULĂ, nula ca si nulitatea clasei politice românești. Politicienii au creat din slugărnicie legea pensiilor URIASE a magistraților, tot politicienii o apără, aducand in fața unui popor se circa 20 milioane de fraieri (romani), o nouă lege fără nici o valoare. Oare cele 20 milioane de fraieri, nu-i intreaba pe cei cu ca 600 de trântiri din parlament, de ce ne toaca inutil si fără folos zeci de milioane de lei pentru salariile si privilegiile lor de lux ?, chiar atât de fraieri au devenit romanii ?.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.