Legiunea de Onoare de la Pleşiţă la Kovesi

Știrea că şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a primit Legiunea de Onoare cu lacrimi în ochi a declanşat un val de comentarii pe Internet, descătuşând imaginaţia poznaşilor din mediul virtual. Cel mai interesant comentariu referitor la eveniment poate fi citit pe site-ul http://www.coruptia.ro/, unde un păgubit din dosarele Microsoft şi-a vărsat oful, desenând prin cuvinte, cum nu se poate mai bine, atât penibilul situaţiei, cât şi portretul madamei înlăcrimate sub povara onoarei ce i se oferea. Redăm mai jos un fragment din articolul intitulat Adevărul Microsoft „Kovesi a primit Legiunea de onoare cu lacrimi în ochi”.

PROPAGANDĂ DEŞĂNŢATĂ ŞI CULTUL PERSONALITĂŢII

CU LACRIMI ÎN OCHI CITIM … ÎNMĂRMURIŢI

Ce nu am mai citit din timpurile Coanei Leana:

„Tanara sportiva talentata, ati fost selectionata in echipa nationala de junioare de baschet feminin a Romaniei, cu care ati castigat titlul de vicecampioana europeana in 1989. Aceasta perioada sportiva intensa nu v-a deturnat de la studiile dumneavoastra. (…) Aveati 33 de ani cand presedintele Romaniei, Traian Basescu, v-a numit, in 2006, procuror general (…) Anul 2006, care preceda aderarii efective a tarii dumneavoastra la Uniunea Europeana, reprezinta debutul unei extraordinare provocari!

De fapt, ati fost prima femeie care a ocupat postul de procuror general al Romaniei si, totodata, cea mai tanara”. Rezultatele DNA sunt cu adevarat impresionante, lucru confirmat si de un raport al UE, care plaseaza acest Parchet printre primele cinci institutii anticoruptie din Europa. „Astazi putem sa apreciem lungul drum parcurs si transformarea puternica si durabila a unui sistem care va datoreaza multe, deoarece datorita dumneavoastra si numerosilor dumneavoastra colegi devotati cauzei, DNA se bucura de o mare popularitate. De altfel, renumele sau depaseste astazi frontierele tarii dumneavoastra, devenind un model de urmat la nivel european”, a spus Ambasadorul Frantei Francois Saint-Paul .

CONCLUZII

O tinara talentata procuroare, un exemplu al luptei anticoruptie la nivel mondial nu se joaca “prin decizii care tin de alte chestiuni si nu de cele care sunt legate de stat”ul de drept care nu este un moft.

Ea munceste zi lumina si chiar si noaptea in fiecare zi a saptaminii (simbata si duminica incluse), pentru a ii proteja pe Microsoft si pe asociatii acestora, dupa cum e lasata, dar cind nu o sa mai fie lasata, poate o sa ii ancheteze chiar si pe Microsoft, desi a trecut un deceniu de cind ii protejeaza si a devenit o a doua natura a Doamnei Kovesi si a DNA.

Printre miile si miile de sustinatori ai DNA, noi nu am vazut la DNA decit cercetati penal, pentru ca sustinatorii sunt dati afara cu jandarmii de colegii proaspetei detinatoare de Legiune de Onoare, dupa ce sunt amenintati (Catalin Vartic vs. Omnis).”

Reamintim faptul că, în galeria marilor dubioşi ai neamului românesc decoraţi cu Legiunea de onoare, Codruţa Koveşi se alătură generalului torţionar Nicolae Pleşiţă (1969), fostului şef al Serviciului Român de Informaţii (colecţionar de onoruri fără număr) George Cristian Maior (2014), generalului-bileţel SRI Florian Coldea (2015), senatorul ex-ministru Șerban Mihăilescu, zis şi Miki Șpagă şi lista poate continua cu Oprescu, Tăriceanu, etc.

(E.O.)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.