Liber la angajări în învățământ

profesor, scoala

Guvernul a aprobat un memorandum pentru a permite organizarea de concursuri pentru ocuparea unor posturi, vacante sau temporar vacante, în instituţiile de învăţământ superior de stat, în anul 2022, precum şi ocuparea posturilor didactice de predare vacante sau rezervate şi a unor posturi didactice auxiliare şi nedidactice din învăţământul preuniversitar de stat pentru anul şcolar 2022- 2023.

„Memorandumul a fost iniţiat pentru a permite în primul semestru al anului universitar 2022-2023 ca instituţiile de învăţământ superior de stat să poată organiza concursuri pentru ocuparea unor posturi, vacante sau temporar vacante, precum şi a posturilor vacante create, cu finanţare din fonduri externe nerambursabile, în afara organigramei, în baza proiectelor aflate în derulare, precum şi a posturilor vacante cu finanţare din PNRR, aflate în afara organigramei”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Ministerul Educaţiei subliniază că instituţiile de învăţământ superior trebuie să asigure continuitatea procesului didactic şi de cercetare în condiţiile în care membri ai personalului didactic şi de cercetare intră în procesul natural de pensionare.

Totodată, instituţiile de învăţământ superior sunt angrenate în derularea unor proiecte cu fonduri externe nerambursabile sau cu finanţare PNRR pentru care trebuie să-şi asigure structura de personal pentru buna implementare a acestora.

De asemenea, se impune şi organizarea de concursuri/examene pentru ocuparea unor posturi din învăţământul preuniversitar de stat pentru anul şcolar 2022-2023, mai menţionează Executivul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. „Memorandumul a fost iniţiat pentru a permite” ANGAJAREA PI ȘPĂGI a numeroșilor „absolvenți” ‘telektuali di Șpilu’Haret – dotați cu „diplome” ce sunt di fapt HÎRTIE IJIENIKĂ – care ‘leau ‘la pi străzi (băieții, pi banii părinților) șî la chat dăspuiat (fetili, pi bani buni di la perverșii dă Net, și marinii di la DevetSelo).
    Așea că ne putem declara mulțumiți că se asanează străzili, cel puțîn dimineața!
    Sigur că, di pi posturili di suplinitori la sate ce le vor cumpăra acum pă bani buni și vor fi admiși în Sistem, pisti un an se vor muta pi posturi di „titulari” la oraș, luîndu-le locu’ celor care și-au făcut studiili cinstit la FACULTĂȚI, nu la fabrici de „diplome”… Da’, asta-i regula în Mioritistanu’ condus di lăbăralii di tristă amintire a’ lu’ nemernicu’ brătian, di 100 di ani încoa’…..[Rumburak]

  2. Cine își poate imagina că, în „maximum” trei ani, cu actuala generație de absolvenți ar putea fi înlocuită o generație „old”? Doar un om „aflat în vorbă”! De mai bine de 15 ani este foarte greu să explici absolvenților cât de diferită este viața de tastatură! În învățământ, este cu mult mai greu: lipsește cunoașterea temeinică a specializării! Și acel har, de a împărtăși tot ce știi elevilor/studenților. În fiecare zi de luni! Chiar dacă ești răcit /te doare capul/a decedat tatăl tău/ trebuie să fii la fel de bun. Să reușești să transmiți tot ce știi. Fără discriminare. Cu înțelepciunea și puterea dobândită prin cunoaștere. Mai departe, pentru fiecare clasă /grupă /serie/an. Să vorbești, captivând atenția unor sute de oameni, săptămânal, timp de zece luni, poate fi ușor? Dacă vei fi întrebat: „Ce cărți ați citit, pentru că este totul atât de clar?”, unde vei găsi răspunsul?. În nopțile albe, când începea ziua de muncă ? În stenturi-le ultimilor ani din cordul tău? În metrii cubi de cărți citite? În vacanțele de șantiere, fără concedii?

  3. Liber la angajari politic sau titulari fara posturi din cauza scarbelor din politica, care au blocate posturile de 25 ani? De fapt, asculti cum se exprima si vorbesc politicienii cu teancul de diplome la hectar de pe taraba „mie ce imi iese” si constati in ca gal este invatamantul si educatia in Romania. Deh, succesuri politic.

  4. Titlul original suna: „Liber la angajari in invatamant, pe pile” dar a fost scurtat din lipsa de spatiu!

  5. @Parfum – excelent comentariu! Acum se vede rezultatul taierilor salariale cu 25% de pe vremea turnatorului! Ma refer la profesori, ca la elevi rezultatul s-a vazut la vot!

  6. ‘ Strict secret ‘, guwernanții ‘stabiliseră’ că de la 1 Iulie ‘adio’ angajării la stat, dar, deh, ‘lanțul slăbiciunilor’ funcționează permanent.

  7. #noii „profesori”, care vor instaura SECRETUL intre copii si parinti, in numele „progresului” cur-cu-bou si roz-et. HAI SIKTIR! FARA SCOALA PEDAGOCICA SI PROPOVADUIREA VALORILOR CRESTINE SI A TRADITIILOR ROMANESTI NU AVETI CE CAUTA IN INVATAMANT!

  8. apropos de „liber la progresism” – pentru posturile de JUDECATOR PE LANGA EXAMEN SE DA UN MIC „INTERVIU”. VACSIN-ISHTII SI „VERZII” TREC CU BRIO IN DETRIMENTUL OAMENILOR NORMALI LA CAP, CARE REFUZA OBEDIENTA FATA DE SISTEMUL GANDACILOR, VIERMILOR SI LACUSTELOR! CEVA DESPRE ASTA AVETI? CA TOT VORBIM DE „INFORMATII”!

  9. Guvernul a aprobat Planul naţional de măsuri privind protecţia şi incluziunea persoanelor strămutate din Ucraina

    https://www.agerpres.ro/politic/2022/06/29/video-guvernul-a-aprobat-planul-national-de-masuri-privind-protectia-si-incluziunea-persoanelor-stramutate-din-ucraina–942397

    WTF ?

    Ea a dat ca exemplu în acest sens organizarea de cursuri intensive de limba română pentru ca persoanele din Ucraina care rămân în ţara noastră să se poată angaja în regim de urgenţă, facilităţi pentru angajatorii care angajează persoane cu protecţie temporară din Ucraina, *identificarea tuturor copiilor ucraineni aflaţi în România, în jur de 40.000, pentru ca ei să meargă la şcoală* şi să fie feriţi de tot felul de riscuri la care pot fi supuşi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.