Liiceanu a demisionat din GDS!

Liiceanu a demisionat din GDS, scrie Liviu Antonesei pe blogul său. „Printr-o scrisoare adresată membrilor grupului, Gabriel Liiceanu își anunță demisia din Grupul pentru Dialog Social, motivînd-o cale de aproape 11 pagini.

Scrisoarea are punctul de plecare în faptul că „ Ceea ce mi-ați permis să spun vineri la sfârșitul întâlnirii noastre se cere rotunjit și completat.”. GL pleacă de la ideea că „supraviețuirea Grupului trebuie judecată după patru criterii: ideologic, administrativ, psihologic și etic” și analizează laborios aceste dimensiuni, ajungînd la problema criteriilor pentru admiterea în GDS, așa cum fuseseră definite în 2012 de către Andrei Pleșu. Apoi, își exprimă dezamăgirile provocate de grup în vremea din urmă, aduce critici unor membri actuali, unii numiți, penrru alții folosind aluzii, pe care nu le înțeleg întrutotul.

Acum, ce să spun? E o știre interesantă. Luat de condei, era să scriu bună, dar mi-am amintit că GL & H mi-au deschis deja un proces, a cărui sentință o aștept în cursul zilei de azi. În rest, îmi amintesc că acest grup, ce mi se părea promițător la început, a pierdut pe drum membri foarte marcanți, inclusiv toti disidenții anticomuniști reali, de la Gabriel Andreescu la Mircea Dinescu și Radu Filipescu, fără a-l uita pe extraordinarul Ion Vianu… Iar ideea creață a atribuirii unui titlu de onoare procurorului Lazăr, a provocat un val mărișor de demisii. Sic transit… Pînă acum, n-am văzut să fi anunțat cineva în presă știrea“, scrie Liviu Antonesei.

GRUPUL PENTRU DIALOG SOCIAL (GDS) este o asociație independentă, neguvernamentală, cu caracter nepatrimonial, care și-a propus să apere și să promoveze valorile democrației, libertățile și drepturile omului. GDS urmărește să fie o instanță de reflecție critică asupra problemelor fundamentale ale societății românești. Mijlocul principal folosit pentru atingerea acestui scop este dialogul social realizat prin toate instrumentele civilizației moderne. Grupul angajează acest dialog cu diferite componente ale societății precum și cu organele legislative și executive ale puterii de stat. Grupul pentru Dialog Social nu este și nu urmărește să devină formațiune politică.

GDS s-a constituit la 31 decembrie 1989 și este prima organizație a societății civile constituită legal după căderea comunismului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Cum s-au subtiat stipendiile lui taica Soros, cum isi iau talpasita si ultimii sobolani culturnici din GDS ! Raman doar cei saraci cu duhul, care inca mai cred, cu disperare, intr-o redresare financiara a oficinei sau cei care, prin fisa postului, sunt programati sa se auto-detoneze intelectual si moral, la ordin.

  2. Nu vad nimic in articol ca GDS a fost creat de George Soros in ianuarie 90(ori decembrie 89) dupa ce soros a pus umarul la omorarea sotilor Ceausescu (nu se poate demonstra dar dupa 30 de ani e limpede). Acest GDS nu a facut nimic bun pentru Romania ci doar pe modelul iohanis a bagat zazanie intre romani si a facut mizerii nenumarate. Am inteles ca detine un sediu central in Bucuresti,gratuit ,tocmai de la „ciuma rosie” pe care o critica si nu am inteles de ce aceste slugi ale lui soros care au adus doar deservicii Romaniei se lafaie intr-un sediu central in Bucuresti !? Cat despre demisia acestui vierme asa zis filozof nu cred ca plange nimeni. Astept ziua cand vom avea un prim ministru ca Viktor Orban si va elimina/inchide tot ce e legat de soros,asa zisul filantrop care isi muta banii intr-un buzunar in altul cu scopul de a face mai multi bani.

  3. GDS a fost o clica de slugi basiste, actualmente slugi iohanniste, care niciodata nu au tzinut cu poporul sau cu interesele Romaniei.
    GDS a fost un fiasco al intelectualitatii servile celor care i-au platit.
    Un fenomen care nu s-a intalnit nici macar in epoca ceausista, cand au existeat destui intelectuali demni si curajosi, in dezacord cu excesele politice de atunci.
    Ati auzit in Ianuarie 2012 vreun intelectual care sa condamne interventia brutala a jandarmilor basisti impotriva tinerilor care demonstrau in Piata Victoriei, jandarmi care arestau inclusiv ,,site-urile de cultura”?

  4. Asta-i alt catel care a dat vesel din coada pe langa Petrov. Acum incearca sa se reabiliteze apeland la tot felul de ghidusii. Inutil, pentru romani ramane tot (in)telectualul lui Petrov.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.