Mădălina Pavăl duce „Oamenii se fac dor“, peste hotare

Oamenii se fac dor, primul album al Mădălinei Pavăl, va putea fi ascultat în premieră de către românii din Londra vineri, pe 21 februarie, la biserica St. Cyprian’s din Londra.

Conceptul albumului aduce în contemporan șapte doine despre dor, inspirate din partituri de la Dimitrie Cantemir, Anton Pann, George Enescu sau Béla Bartók și reinventate de către Mădălina Pavăl.

“Am plecat de la faptul că toți avem dorurile noastre. De casă, de părinți, de iubiți, de copilărie. “Oamenii se fac dor” nu e doar o metaforă. Noi chiar ne facem dor. Pe bune. Zi de zi. Ne e dor de cineva, dar și noi lipsim cuiva. Ne despărțim. Ne pleacă prietenii departe. Ne vedem părinții la sărbători. Pierdem bunici și oameni dragi. Viața e un dor continuu care nu se poate descrie prea ușor. Știi doar cum se simte. Este extraordinar că se poate pune pe muzică ce nu se poate spune pe gură. Asta face doina românească și asta încerc și eu.”, povestește Mădălina.

Doinele ei, spre deosebire de cele tradiționale, alătură orchestrații complexe, cu arome de jazz și beat-uri de azi, cu motive levantine, bizantine, baroce.

 

La concertul de la Londra vor urca pe scenă, alături de Mădălina, și Raluca Antonovici (pian), Raluca Stratulat (vioară) și Gabriel Matei (percuție).

 

Albumul Oamenii se fac dor a fost lansat alături de Orchestra de Barockeri pe data de 28 noiembrie, la Sala de Operă a Conservatorului din București.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.