Mai puţine apeluri la 112: Cum explică STS

În primele șase luni ale anului au fost înregistrate la numărul 112 aproape 4,9 milioane de apeluri, cu 14% mai puține decât în perioada similară a anului trecut. Și numărul apelurilor non-urgente a scăzut cu 18%, a anunțat, miercuri, Serviciul de Telecomunicații Specaiel (STS).

Potrivit unui comunicat al STS, în perioada ianuarie – iunie 2020, din totalul de 4.896.707 apeluri, un număr de 2.669.464 apeluri au reprezentat urgențe (54,52%), iar 2.227.243 au fost apeluri non-urgente (45.48%).

Numărul total al apelurilor este cu 14,33% mai mic decât cel de anul trecut, iar cel al apelurilor non-urgente cu 18,31% mai mic decât cel din perioada ianuarie-iunie 2019.

„Cu toate că în ultimele luni țara noastră s-a confruntat cu pandemia de COVID-19, este remarcabil că, și în acest context, numărul de apeluri non-urgente a scăzut, ceea ce demonstrează că cetățenii au înțeles importanța apelării responsabile a numărului unic de urgență”, se arată în comunicat.

Cei mai responsabili au fost cetățenii din București-Ilfov, unde aproape 65% dintre apeluri au fost urgențe, iar printre județele unde s-au înregistrat încă multe apeluri non-urgente se numără Gorj (65,90%), Harghita (64,21%) și Mureș (61,49%).
Cele mai multe apeluri la 112 au fost înregistrate în București-Ilfov, zonă urmată de județele Iași și Constanța.
54,03% dintre apeluri au fost direcționate către Ambulanță, 23,29% către Poliție, 17,70% către ISU-SMURD, iar 4,33% către jandarmerie.

„În contextul pandemiei de COVID-19, operatorii STS au preluat 70.338 de apeluri prin care cetățenii semnalau simptome ale virusului, faptul că s-au întors din zone de focar, au intrat în contact cu persoane confirmate pozitiv sau că au cunoștință de încălcări ale restricțiilor stabilite de autorități”, se mai arată în comunicatul STS.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Deși „băieții” au „explicații savante”, reducerea apelurilor la 112 denotă faptul că încrederea cetățenilor în stat și în instituțiile lui a luat-o la vale … și pe bună drepate.

  2. Romanii sunt scirbiti de aceste institutii securist-semidocte care paraziteaza Romania subminind-o si facind un genocid impotriva romanilor alaturi de celelalte structuri securiste!

  3. Exact,acesta este adevarul! Oamenii nu au incredere si mai ales se tem sa cheme salvarea.Se descurca cum pot,se trateaza tot cum pot,cine are bani apeleaza la servicii private la domiciliu.

  4. Diferenta o face covizii si non-covizii , apeluri comorbide care au plecat in neant … astea sint cele 14% …..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.