Miculescu, validat pentru funcţia de preşedinte-director general al SRR

Plenul Parlamentului l-a validat pe Ovidiu Miculescu, prin vot secret cu bile, ca președinte-director general al Societății Române de Radiodifuziune pentru un nou mandat, după ce Comisiile de cultură ale Parlamentului i-au acordat luni în unanimitate aviz favorabil.

Propunerea lui Ovidiu Miculescu pentru funcția de președinte-director general pentru a fost făcută, tot prin vot unanim, de membrii CA al SRR.

Plenul Parlamentului a aprobat, luni, şi noul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, cu 332 de voturi pentru şi 49 de voturi ”împotrivă”.

Noul Consiliu este format din Mirela Ioana Fugaru, Ilie Virgil Daniel, Ruxandra Săraru, Alexandru Ducu Bertzi, Radu F. Alexandru, Alina Stanciu, Demeter Andras Istvan, Alexandra Dumitraşcu, Maria Ţoghină, Ovidiu Miculescu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doroş şi Ana Florea, ca membri titulari.

Preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Georgică Severin, a declarat, luni, după audierea din comisiile reunite ale celor două Camere a celor nominalizaţi pentru Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, că votul în comisie a fost unul favorabil, în unanimitate.

Luni, în plenul Parlamentului, liderii grupurilor parlamentare ale PNL şi PDL, senatorul Puiu Haşotti şi deputatul Tinel Gheorghe, au anunţat că vor ataca la CCR numirile în CA al SRR pe motiv că nu a fost respectat algoritmul politic, fiin o numire politică.

“Algoritmul politic nu s-a respectat, grupurile liberale vor contesta la Curtea Constituţională. Din discuţiile ulterioare am înţeles că, justificat, colegii de la PSD au avut să le plătească celor de la PDL în această manieră, pentru că în legislatura trecută cei de la PDL nu au respectat algoritmul politic. Dar ce au avut cu noi, cu liberalii? Că vorba aceea, şi noi am votat cu Crin în turul întâi şi cu Geoană în turul doi”, a spus Haşotti.

Şi Tinel Gheorghe a acuzat lipsa unei negocieri politice. „Pentru corecta informare a plenului şi a celor care ne urmăresc confirm şi eu că nu a existat nicio negociere. Ne-am întâlnit, ni s-a spus: ‘Astea sunt locurile stabilite. Noi avem atât, voi aveţi atât. Dacă vă convine bine, dacă nu plecaţi’. Am spus că vom contesta pe Radio la CCR”, a spus loderul PDL.

Preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, a fost găsit incompatibil de către ANI, după ce a ocupat simultan funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al SRR şi pe cea de manager în Societatea Română de Radiocomunicaţii, timp de doi ani.

Potrivit ANI Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al SRR, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 29 iunie 2010 – 4 iulie 2012, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune şi pe cea de manager în cadrul Societăţii Române de Radiocomunicaţii.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective, precizează ANI.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.