Millennials, perioadă prelungită de adolescență

Adolescența durează acum de la 10 la 24 de ani, sunt de părere oamenii de știință. Unul dintre motive ar fi faptul că tinerii de acum își continuă studiile până la vârste înaintate și amână pasul spre căsătorie și familie, scrie BBC.

Pubertatea începe în momentul în care o parte a creierului, cunoscută drept hipotalamus, începe să producă hormoni care activează glanda pituitară și gonada (glanda sexuală care secretă hormoni).

Acest fapt se întâmplă în jurul vârstei de 14 ani, însă din cauza alimentației și a factorilor externi, în prezent a scăzut la 10 ani. În consecință, în țări industrializate, precum Marea Britanie, vârsta medie la care o fată are prima menstruație a scăzut cu 4 ani față de acum 150 de ani. Jumătate din fete au menstruație la vârsta de 12 ani. Creierul continuă să se crească după vârsta de 20, lucrând mai repede și mai eficient. Este de menționat și faptul că unor persoane nu le cresc măselele de minte până la vârsta de 25 de ani.

De asemenea, tinerii se căsătoresc și au copii mult mai târziu. Potrivit Oficiului de Statistică Națională, bărbații se căsătoreau în medie la 33 de ani, în 2013, iar femeile la 30. Cu mult mai târziu decât o făceau în anii 1973.

„Deși devin adulți la 18 ani, tinerii de ziua de azi încep să își asume responsabilități mult mai târziu“, spune Susan Sawyer, director la Spitalul de Copii din Melbourne.

Dar dr. Jan Macvarish, un sociolog de la Universitatea din Kent, spune că există pericol în privința extinderii conceptului de adolescență.

Nu ar trebui să riscăm să „patologizăm dorința lor de independență“.

„Societatea ar trebui să mențină cele mai mari așteptări posibile ale generației următoare“, a spus dr. Macvarish.

Russell Viner nu este de acord și spune că extinderea perioadei de adolescență poate fi văzută ca „împuternicirea tinerilor prin recunoașterea diferențelor dintre ei“.

„Nu ar trebui să ne concentrăm foarte mult pe problemele adolescenților, ci pe faptul că este foarte important să îi lăsăm să ia singuri decizii“, mai spune Russel Viner.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Karina Bradut 26 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Sa mearga la armata… sa voteze, sa faca parte din partide, sa fie alesi… s.a.m.d dupa varsta de 24 de ani.
    Parca nu se vede ca sint retardati?
    Automutilati cu tatuaje, carlige si belciuge pe unde te miri… disarmonici mental – fie cu pantaloni scurti (de parca ii poarta pe cei de cand erau mai mici…), pantaloni rupti – de parca i-a atacat ursu sau vreun violator…, fac criza de copil razgaiat daca nu admiti infantilismul si „modelele” date de filme – de regula cu degenerati sexual ori de vedete de show – promotoare de satanism si sex, sex, desfranare…
    As mai zice da’ te-apuca plansu sa-i vezi mari cat malul si fraieri ca batalul… Ala, macar nu are constiinta!
    Directia este clara – uciderea neamului din care provin ei fiind sterilizati psihologic – „un copil costa”…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.