Patronii de la combinatul siderurgic Galați vor investi între 50 și 100 milioane de euro pentru amplasarea unui parc eolian chiar pe terenul societății, anunță Bogdan Grecu, directorul general Liberty Galați. Investiția face parte din planul de 1 miliard de euro privind dezvoltarea combinatului. „Vrem să investim în turbine eoliene şi în panouri solare în locaţii din interiorul combinatului şi pe terenurile pe care le avem disponibile, pentru a profita de posibilităţile care există în această zonă.
Investiţia necesară este cuprinsă între 0,5 şi 1 milion de euro pe megawatt, în funcţie de tipul de tehnologie, de cât de mare este proiectul şi preţurile ce se vor negocia cu furnizorii de echipamente. Vom implementa proiecte care, etapizat, vor asigura în final cam 20 la sută din necesarul nostru de energie electrică, ceea ce înseamnă peste 100 de megawatti instalaţi”, a declarat Grecu, citat de Viața Liberă.
Scopul acestor investiţii este de a reduce amprenta de carbon a combinatului, dar şi de a asigura resurse energetice la costuri competitive. Am identificat zone, potenţiali furnizori, ştim în mare parte care sunt etapele de proiect, acum intrăm într-o discuţie mai detaliată pentru a găsi părţi interesate în cofinanţarea acestui proiect”, a spus Grecu.
În luna iulie a anului trecut, Liberty Steel a plătit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de oţelării din Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia şi Belgia de la grupul ArcelorMittal. În prezent, Liberty Steel, parte din grupul GFG Alliance, deţinut de miliardarul Sanjeev Gupta, a ajuns la aproximativ 30.000 de angajaţi.
Grupul Liberty face parte din Alianţa GFG, un grup mondial de întreprinderi din industria energetică, minieră, metalurgică, inginerie, logistică şi servicii financiare, cu sediul la Londra, cu centre suplimentare în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris şi New York şi cu o prezenţă în aproximativ 30 de ţări la nivel mondial.
Misto! Combinat specializare siderurgie transformat in combinatii eoliene! Superb!
Cu ce „dezvolta”astea Combinatul?Maine poimaine le demoleaza cum s-a mai intamplat in Dobrogea, si acapareaza terenul pe care au pus ochiii inca de acum,sa-l speculeze!
Ce salarii platesc muncitorilor,investind aiurea,in eoliene ,”energia verde” distruse padurile Ro,pe de alta parte ? Este o afacere in detrimentul romanilor si combinatului,probabil sursa de poluare si nereguli si nu doar de mediu.Sa ne spuna si noua cand preiau ei otelariile enumerate si cam ce avantaje mari avem.
Inseamna ca au in vedere ca „morile de vant” sa macine otelul si sa rezulte pilitura!!!