Polițiștii locali din Brăila au amendat o persoană care a murit de șapte ani. Procesul verbal prin care bărbatul decedat în 2011 era sancționat cu 500 de lei amendă pentru că a încercat să vândă o mașină pe domeniul public a fost prezentat pe Facebook de fiul defunctului.
În procesul verbal întocmit de polițistul local scrie că la data de 20.02.2018, în dreptul blocului situat în municipiul Brăila, pe strada Siretului, persoana sancționată, în calitate de proprietar, avea pus la vânzare un autoturism, pe domeniul public aparţinând municipiului Brăila, în alte locuri decât cele special amenajate în acest sens.
Procesul verbal a fost primit de fiul defunctului, având mențiunea ”Nu este de faţă la întocmirea procesului verbal”.
Ulterior, bărbatul a povestit ce a pățit pe rețelele de socializare, acolo unde a prezentat și documentele întocmite de polițiști.
”Cât de incult poți să fii…de fapt numai unii din Poliția Locală Brăila pot face așa ceva…să dai o amendă unei persoane decedate de aproape 7 ani….fără să faci un minim de verificări??? Domnule…care te crezi mare <polițist> local, dar nici măcar nu știi să scrii corect gramatical (<vînzare>, <aparținînd> și <decît>” se scriu cu <â>), până și telefonul meu este mai deștept ca tine și scrie corect cuvintele…du-te la școală, dar ia-o din clasa a-2-a că ai pierdut multa materie și ești în urmă rău de tot…dă-ți demisia băiatule că iei o căruță de bani degeaba!!!”, a scris brăileanul pe Facebook.
Reprezentanții Poliției Locale Brăila recunosc greșeala și spun că totul a pornit de la neatenția unui polițist local, în condițiile în care urmașii decedatului nu făcuseră succesiunea bunului.
”Este o eroare a dispecerului nostru, în ziua aceea el era de serviciu și nu a verificat decât numele şi adresa proprietarului, nu s-a uitat și acolo unde se spunea că proprietarul mașinii este decedat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Poliției Locale Galați, Georgică Tănase.
Reprezentanții Poliției Locale Brăila mai spun că nu au cum să îndrepte greșeala decât la solicitarea persoanei care se simte neîndreptățită. Concret, cetățeanul care a reclamat pe Facebook ar trebui să solicite Poliției că ceară în instanță anularea amenzii.
”Singura instituție care poate anula o amendă este instanța. Cetățeanul care se simte prejudiciat se poate adresa instanței. El nu a făcut succesiunea, nu este treaba noastră să stabilim de ce nu a făcut-o. Există varianta ca respectivul să se adreseze Poliției Locale, iar noi să luăm amendă și să o prezentăm instanței spre anulare. Nu s-a întâmplat așa, cetățeanul a ales altă variantă”, a spus directorul Georgică Tănase.
Într-un fel sau altul, povestea brăileanului mort de șapte ani, amendat pentru că a încercat să vândă o mașină, va ajunge în instanță.
„Există varianta ca respectivul să se adreseze Poliției Locale, iar noi să luăm amendă și să o prezentăm instanței spre anulare. Nu s-a întâmplat așa, cetățeanul a ales altă variantă”, a spus directorul Georgică Tănase” – „Plângerea contravenţională se depune la judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia”/O.G. 2/2001/ Nea Georgică, gardian public. Se pare că ai rămas cu amintirile de când erai milițian. Doar atunci contestația se depunea la organul constatator, iar mai apoi, împreună cu raportul agentului constatator era înaintată instanței de judecată. Dacă petentul citește prezenta postare i-aș sugera să acționeze împotriva funcționarului vinovat în baza art. 298 Cod penal, Neglijenţa în serviciu.
Fraierul asta se da mare grămătic ! Parca conteaza cum a scris , conteaza procedura , condeaza ca a vrut sa vînda , a vrut sa cedeze contra cost , a vrut sa tranzactioneze ( corect se scrie sa vînda nu sa vânda , deoarece provinte de la vînt , vent , a da in vint ,termen universal comercial maritim UCC ) si nu a comis nici o fapta antisociala . Politistii corupti mental au au inventat o crima si prin acest lucru ei se fac vinovati de fapta antisociala