Numărătoarea groazei

87 de cazuri de infectare cu varianta Delta și trei decese la pacienți confirmați cu această tulpină au fost înregistrate în România, a anunțat marți Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit datelor INSP, până în 11 iulie au fost raportate 2.373 de secvențieri. Au fost confirmate 1.776 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 1.655 cu varianta Alpha, 11 cu varianta Beta, 23 cu Gamma și 87 cu varianta Delta.

INSP informează că până în 11 iulie au fost înregistrate 33 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 27 cu varianta Alpha și câte 3 cu variantele Gamma și Delta.

Potrivit INSP, 49 cazuri de infectare cu varianta Delta se află în 18 focare, dintre care 13 familiale (22 cazuri) și 5 de colectivitate (27 cazuri), din 7 județe: Argeș (3), Bacău (1), Brașov (1), Dolj (4), Ilfov (3), Iași (1), Teleorman (1) și București (4).

„Dintre cazurile din focare, pentru 4 a fost menționat istoricul de călătorie într-o zonă cu transmitere comunitară susținută a variantei Delta (3 în India), respectiv 1 în Finlanda. 36% (31 cazuri) nu au nicio legătură epidemiologică menționată. 6% (5 cazuri sporadice) au istoric de călătorie, din care 2 în UK, 1 în Turcia, 1 în Irlanda și 1 este angatul unei firme de transport internațional; 2% (2 cazuri) au refuzat colaborarea cu DSP”, a anunțat INSP.

Cele trei decese la pacienți cu varianta Delta au fost înregistrate la o femeie în vârstă de 72 de ani, din Argeș, având condiții medicale pre-existente și nevaccinată anti-SARS-CoV-2, la un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Bacău, cu istoric de călătorie în Irlanda, având condiții medicale pre-existente și nevaccinat anti-SARS-CoV-2 și la un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Bacău, cu istoric de călătorie în Finlanda, având condiții medicale pre-existente și nevaccinat anti-SARS-CoV-2. Acesta a fost sursa unui focar familial cu 5 cazuri de COVID-19, din care 4 confirmate cu varianta Delta.

În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta, mai anunță INSP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

11 Comentarii

  1. Oamenii de Stiinta de la Collegiul Privat de „Arte Liberale” din ShitHole Grinnell – IOWA – studiaza cu real interes Simbioza intre Godacul Falcos infestat cu Pesta Africana si Maidanezul cu Buze mari si Reci de Vilcea.
    Primele concluzii Empirice scot la iveala Simptomele care fac posibila aceasta Simbioza Naturala, posibila numai in Coloniile Bananiere din Lumea IV-a.
    Godacul Falcos infestat cu Pesta Africana are Soricul Gros, cu temperatura peste cea de Fierbere a Apei, si tocmai de aceea Izbeste Instinctual capota Panzerului Boborului cu Paltonul prezidential.
    Alinarea Durerii arsurilor cutanate se poate produce prin Saruturi drept in cur executate cu maiestrie doar de catre Maidanezi Loiali, Specializati ministerial.
    Simptomul Maidanezului cu Buze mari si Reci aflat in Simbioza cu Godacul Falcos este Vopsirea Parului fara Motiv, ceeace indubitabil conduce la forma finala de COVID 19, varianta Lambda care, din fericire, inca nu cunoaste Cura.
    INTREBARI?!?

  2. Foaie verde de dudau virusul e in hardau. E suficient. Restul e propagandă comunisto-securista corect politic oferita ca hrana pentru întreținerea fricii de moarte.

  3. Vai ce frica-mi e! Repede, vaxxinul,mai bine sa mor de accident vascular cerebral sau infarct, pentru ca beneficiile sunt mai mari decat riscurile sa mori infinit mai greu de un penibil cov 19!
    Bai jigodiilor, am trecut prin boala la o varsta inaintata si am scapat numai prin luarea unui tratament adecvat, pe care nu vreti sa il faceti public, doar, doar veti vaccina inconstientii!

  4. Pt statisticienii politruci, imporrtant este procentul de cazuri care coplesesc sistemul sanitar. Si apoi, procentul de morti. Cat mai multi, cu atat mai bine. Fiindca fac norma in rapoarte catre forurile centrale ue/oms, si baga si spaima mai adanc in populimea indisciplinata.

  5. in articol se vorbeste despre 2.373 ”secventieri”, iar in Romania sunt raportate 1.081.326 de cazuri https://www.worldometers.info/coronavirus/ deci 1.078.953 de cazuri nu au fost studiate, mai mult nici zecile de mii de decese. Atunci nu se poate vorbi de o statistica poate de un sondaj, cum se face la alegeri si dupa cine plateste iese si rezultatul…deci procentual 2373X100/1081326=0,219% din cazuri au fost studiate prin asa zisa secventiere. Intrebare daca Covid este un coronavirus pot spune specialistii ca au studiat o varianta de Covid sau ca este doar un coronavirus. Adica au un mamifer fara blana pot spune ca este vulpe argintie, polara sau din Bucuresti de la gunoaiele lui Clotilde?

  6. Stai sa ghicesc solutia e sa ne vaccinam iara cu toate ca nu este eficient pentru varianta indiana?

  7. Mda. Ingroziti-va! Speriati fiind, poate ca o sa acceptati sa va faceti un vaccin experimental, care nu prea ajuta impotriva virusului (desi vaccinat poti si sa faci boala, si sa transmiti virusul) dar care are unele efecte secundare deja dovedite (oboseala excesiva, miocardita, tromboza, purpura etc) si posibil alte efecte secundare care se vor vedea dupa o mai lunga perioada de timp.

  8. Cine e prost, pune botul si crede minciunule fabricate de politicieni si medicii eroi vanduti pt bani! Dar cine are putina minte, nu poate sa creada minciunile celor din conducere, vanduti pt foloase necuvenite!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.