O fabrică veche de 74 de ani a intrat în insolvență

Tribunalul Specializat Mureș a aprobat cererea de intrare în insolvență a fabricii de cămăși Târnava din Sighișoara, județul Mureș,l conform unui anunț făcut de companie pe Bursa de Valori București. Producătorul român de îmbrăcăminte Târnava SA (TIGH), din Sighișoara, județul Mureș, cu o istorie de 74 de ani, și-a cerut insolvența, a anunțat în urmă cu câteva zile că a depus o cerere de intrare în insolvență.  Compania a produs cămăși pentru politia germană, jandarmeria italiană, pentru armata austriacă, dar și pentru Max Mara sau Maison Margiela.

„Prin prezenta vă informăm asupra intenției noastre de a iniția procedura de insolvență cu intenția de reorganizare judiciară, ca soluție identificată pentru redresarea eficientă și efectivă a societății având în vedere perioada mai dificilă pe care o traversăm, se poate fi redresată în acest sens”, anunța compania în urmă cu câteva zile.

TERMENE TÂRNAVA SA (conform închiere din 08.11.2023), în procesul de insolvență:

13.12.2023 – administratorul judiciar va înregistra raportul cu propunerea de intrare în procedură simplificată sau continuarea perioadei de observație, notificând debitoarea prin administrator special, anexând raportului dovada notificării prin Buletinul procedurilor de insolvență.

13.12.2023 – se depune de lichidator dovada înregistrării raportului cu propunerea de continuare a perioadei de observație sau de intrare în faliment și dovada publicării BPI a raportului.

27.12.2023 – lichidatorul va depune la dosar un raport asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția stării de insolvență a debitoarei, cu menționarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă, și asupra existenței premiselor angajării răspunderii acestora.

10.01.2024 – depunerea cererilor de admitere a creanțelor născute anterior procedurii

24.01.2024 – verificarea creanțelor, întocmirea, afișarea și comunicarea tabelului preliminar al creanțelor. Contestațiile la tabelul preliminar se vor depune în termen de 7 zile de la publicarea în BPI a tabelului preliminar.

31.01.2024 – data primei ședințe a adunării generale a creditorilor

07.02.2024 – termenul limită pentru întocmirea și afișarea tabelului definitiv al creanțelor. Creditorii pot face opoziție în 10 zile de la primirea notificării cu privire la încheiere.

Pandemia a dus la scăderea comenzilor și a contractelor, atât ca număr, dar și cantitativ, mai spune compania în raportul finaciar pentru primul semestru din acest an, când a realizat o cifră de afaceri de 2,29 de milioane de lei, în creștere față de rezultatul înreistrat în aceeași perioadă din 2022, de 2,14 milioane de lei. Creștere de 7% a cifrei de afaceri se datorează creșterii valorii producției vândute cu 10,3%. Tarnava S.A. a realizat o pierdere netă de 529.211 lei, pentru primele șase luni din acest an.

Compania este deținută de persoane fizice în proporție de 64,76%. Cristina Cecilia și Nicoleta-Dana Mânzu-Hancu dețin fiecare câte 15,15% din companie, iar restul acțiunilor de 4,91% sunt deținute de persoane juridice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Cosmin Pam Matei 4595 Articole
Author

7 Comentarii

  1. pretul vietii este mai mare in Europa decat in orient sau acolo oamenii sunt nevoiti sa traiasca atat de prost incat forta de munca este mult mai ieftina. Urmeaza fabrica din Braila si odata cu ele se incheie si istoria confectiilor din Romania, tara unde exista stofa de lana, tergal, poplin, batist si alte denumiri uitate de o lume a poliesterului…

  2. Partidul a reusit sa bage in insolventa cel mai bun producator de camasi din toate timpurile ?! Rezolvarea este simpla, mareste statul capitalul intreprinderii si da afara conducerea.

  3. Cea mai buna întreprindere de confecții din tara, recunoscută a fost cea de la Barlad, apoi au plecat inginerii specializati la Brăila, astea au mai rămas în funcțiune în ultima perioada, nu știu pentru cât timp. Cât despre această care sigur se va închide, nu știu nimic despre instituția respectivă. Asta demonstrează că Romania va merge tot pe deșeuri importate de entitatea popii de la finanțe care importă gratuit orice fara plata taxe și impozite la stat. Asta era practica până a ajunge in guvern șeful acestei entități.

  4. PESTE O LUNĂ FABRICA SE VA NUMI–„PE NEMȚEȘTE” ȘI VA PRODUCE”! BINE AR FI SĂ PRODUCĂ FOLOSIND MUNCITORI ROMÂNI ! IAR VOI ROMÂNCUȚELOR APUCAȚI-VĂ DE CATRINȚE-ROMÂNEȘTI,SĂSEȘTI ,UNGUREȘTI …

  5. @Tomlin are dreptate. Cand auziti de insolventa la fabrici si la producatori de energie inseamna conducere corupta care saboteaza productia pentru a genera privatizari frauduloase. Solutia este simpla, conducerea trebuie data afara. Nu crestera taxelor este solutia la criza financiara. Solutia este indepartarea coruptilor de o prostie infinita care-si autosaboteaza sursa de furaciune. Solutia este reindustrializarea Romaniei. Materia prima, lemn, fier vechi nu iese din tara. Din tara ies produse finite. Romanii din tara si din diaspora sa cumpere „romaneste”.

  6. Intradevar in perioada pandemiei a scazut productia pt. ca oamenii nu mai purtau camasi si nici uniforme militare.Cam dubioasa scuza asta facuta de ei ,dar o luam de buna, la fel cum luam toate gogosile aruncate de altii ,atunci cind vor sa isi justifice incompetenta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.