„Oameni din popor“ căsătoriți cu fețe regale

Cadouri nuntă regala

Fosta actrița americană Meghan Markle va intra în aproximativ două săptămâni în clubul select al persoanelor fără titlu nobiliar care s-au căsătorit cu regalități, urmând să devină soția prințului Harry al Marii Britanii, pe 19 mai, scrie Mediafax.

Markle, în vârstă de 36 de ani, calcă pe urmele lui Kate Middleton, care s-a căsătorit cu fratele mai mare al lui Harry, prințul William, în 2011, dar și ale actriței americane Grace Kelly, care a renunțat la cariera de la Hollywood pentru a deveni soția prințului Rainier al III-lea de Monaco, potrivit Reuters.

Prezentăm mai jos câteva dintre mariajele recente care au avut ca protagoniști înalți membri ai familiilor regale și „oameni din popor“.

Grace Kelly și prințul Rainier

Un simbol al Hollywood-ului, star al unor filme precum „Să prinzi un hoț/ To Catch a Thief“ și „Cu C de la crimă/ Dial M for Murder“, ambele regizate de Alfred Hitchcock, Grace Kelly a renunțat la cariera sa pentru a se căsători cu principele Rainier de Monaco, pe 18 aprilie 1956. Cei doi se cunoscuseră la Festivalul de la Cannes cu un an înainte. Grace de Monaco a murit la vârsta de 52 de ani, pe 14 septembrie 1982, după ce cu o zi înainte s-a prăbușit cu mașina de pe un drum de munte, în urma unui accident cerebral suferit în timp ce conducea. Principele Rainier a murit în 2005.

Kate Middleton și prințul William al Marii Britanii

Kate Middleton, al cărei tată este pilot și a cărei mamă a fost însoțitoare de bord, devenită între timp femeie de afaceri, l-a cunoscut pe prințul William pe când amândoi studiau la Universitatea St. Andrew din Scoția, în 2001.

S-au căsătorit pe 29 aprilie 2011, iar Kate a devenit prima femeie din popor care s-a căsătorit cu un prinț atât de apropiat de tronul Marii Britanii în linia de succesiune, în ultimii 350 de ani ai monarhiei.

Prințesa Takako și Hisanaga Shimazu

Prințesa Takako Suga a Japoniei, cea mai mică fiică a împăratului Hirohito, s-a căsătorit cu analistul financiar Hisanaga Shimazu, la Tokyo, pe 3 martie 1960.

Ea a renunțat la titlul imperial și a adoptat numele soțului ei, devenind Takako Shimazu.

Sonja Haraldsen și prințul moștenitor Harald al Norvegiei

Sonja Haraldsen și prințul moștenitor Harald au avut o relație mai mulți ani înainte ca acesta să îi spună tatălui său, regele Olav al V-lea, că nu se va căsători cu nimeni altcineva decât cu iubita sa. Harald era unicul moștenitor al tronului Norvegiei și acest fapt a pus succesiunea în pericol.

S-au căsătorit pe 29 august 1968, după ce regele s-a consultat cu guvernul și le-a permis să se logodească.

Silvia Renate Sommerlath și regele Carl Gustaf al Suediei

Regina Silvia a Suediei era consilier educațional la Jocurile Olimpice de la Munchen, în 1972, când l-a cunoscut pe Carl Gustaf, pe atunci prinț moștenitor. S-au căsătorit pe 19 iunie 1976.

Rania Al-Yassin și prințul moștenitor Abdullah al Iordaniei

Fiică de medic, Rania Al-Yassin, născută în Kuwait, din părinți palestinieni, l-a cunoscut pe Abdullah al II-lea la o cină. A studiat la Cairo și a lucrat pentru Citibank și Apple în Iordania. Cei doi s-au căsătorit în 1993, iar Abdullah a urcat pe tron în 1999.

Masenate Mohato Seeiso și regele Letsie al Lesotho

Masenate Mohato Seeiso a fost prima persoană fără titlu nobiliar care a intrat în familia regală a statului Lesotho. S-a căsătorit cu regele Letsie al III-lea pe 18 februarie 2000.

Mette-Marit Tjessem Hoiby și prințul moștenitor Haakon al Norvegiei

Mamă singură, Mette-Marit Tjessem Hoiby s-a căsătorit cu prințul moștenitor Haakon pe 25 august 2001. Se cunoscuseră la un festival de muzică, la sfârșitul anilor 1990.

Maxima Zorreguieta și prințul moștenitor Willem Alexander al Olandei

Maxima Zorreguieta, fost bancher în Argentina, l-a cunoscut pe Willem-Alexander în 1999, la Sevilia, Spania, în timpul unui festival. S-au căsătorit pe 2 februarie 2002 și au devenit regele și regina Olandei în 2013, după ce mama lui Willem-Alexander, regina Beatrix, a abdicat. Maxima a fost prima regină consoartă a Olandei din 1890.

Mary Donaldson și prințul Frederik al Danemarcei

Australianca Mary Donaldson l-a cunoscut pe prințul Frederik în timpul Jocurilor Olimpice de la Sydney din 2000. S-au căsătorit la Copenhaga, pe 14 mai 2014.

Letizia Ortiz Rocasolano și prințul Felipe al Spaniei

Letizia Ortiz Rocasolano era o jurnalistă reputată, divorțată, când l-a cunoscut pe prințul Felipe, cu care s-a căsătorit pe 22 mai 2004. A devenit prima regină fără titlu nobiliar a Spaniei, în iunie 2014, după ce soțul ei s-a urcat pe tron.

Prințul Joachim al Danemarcei și Marie Agathe Odile Cavallier

Al patrulea în ordinea succesiunii la tronul Danemarcei, prințul Joachim a cunoscut-o pe franțuzoaica Marie Agathe Odile Cavallier la o vânătoare privată, în 2002. În 2005, Joachim a divorțat, în urma unui acord mutual, de soția sa, Alexandra, originară din Hong Kong, cu care avea doi fii. S-a căsătorit cu Cavallier pe 24 mai 2008, iar aceasta a devenit prințesa Marie.

Tatiana Blatnik și principele Nikolaos al Greciei

Tatiana Blatnik, născută la Caracas, în Venezuela, crescută în Elveția, lucra ca organizator de nunți pentru Diane von Furstenberg înainte de a se căsători cu prințul Nikolaos, fiul fostului rege al Greciei Constantin al II-lea, pe 25 august 2010.

Campioana olimpică Charlene Wittstock și prințul Albert de Monaco

Charlene Lynette Wittstock s-a născut în Bulawayo, Zimbabwe, în ianuarie 1978. Campioana la înot a reprezentat Africa de Sud la Jocurile Olimpice din 2000, înainte de a se căsători cu prințul Albert al II-lea de Monaco, pe 1 iulie 2011. Cei doi se cunoscuseră în 2006. Prințul Albert este fiul lui Grace Kelly.

Sofia Hellqvist și prințul Carl Phillip al Suediei

Sofia Hellqvist a fost model și star de reality show înainte de a deveni prințesă a Suediei, prin căsătoria cu prințul Carl Phillip, pe 13 iunie 2015.(material preluat de pe agenția Mediafax)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.