„Oatzempic”, tendința virală de pe TikTok

Un nou trend de pe TikTok a atras atenția utilizatorilor: “Oatzempic”. Această rețetă implică amestecarea unei jumătăți de cană de fulgi de ovăz cu apă și sucul de la o jumătate de lămâie, băutura fiind promovată ca un truc miraculos pentru pierderea în greutate, potrivit B1Tv.

Influencerii de pe TikTok susțin că băutura poate duce la o pierdere în greutate impresionantă de 40 de kilograme în doar două luni, dacă este consumată în fiecare zi, potrivit G4Food.ro.

Părerea experților

„Oatzempic” este o referire la medicamentul pentru diabet Ozempic, care a devenit popular pentru capacitatea sa de a ajuta la pierderea în greutate. Cu toate acestea, experții nu sunt de acord cu afirmațiile prezentate pe TikTok.

Emily Haller, dietetician la Trinity Health Ann Arbor, Michigan, a subliniat că nu există nimic miraculos în legătură cu fulgii de ovăz pentru pierderea în greutate. În timp ce ovăzul este nutritiv și bogat în fibre solubile, nu există dovezi că o băutură simplă de fulgi de ovăz poate promova pierderea în greutate.

Ovăzul este cunoscut pentru conținutul său bogat de fibre solubile, în special beta-glucan, care poate ajuta la scăderea colesterolului și menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control. Consumul adecvat de fibre poate reduce, de asemenea, riscul de boli de inimă și poate susține sănătatea intestinelor.

Pentru a obține beneficiile maxime, este recomandat să consumi fulgii de ovăz într-o formă echilibrată, împreună cu alte alimente nutritive, precum laptele, fructele și semințele.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

  1. Ozempicul ăsta e medicamentul „minune”care duce la paralizia, uneori definitivă, a stomacului?Dacă e așa, aproape orice băutură e mai bună că el.

  2. Eu nu mi-aș bate capul. Cine încearcă își dă seama în timp că e o prostie iar ăia care se uită în gura șarlatanilor n-au decât. Trebuie să existe și oleacă de selecție naturală 🤣. Sau nu?

  3. Ok. Știți bine că cerealele sunt cultivate în terenuri hrănite cu pesticide, da? De ce ar consuma zeama care e dubioasă și nu ar consuma hrană sănătoasă? Pe plan global, se face publicitate intensa la cereale că fiind super eficiente in orice, ciuciu, te umfli că în balon daca consumi cereale cum se face publicitate, și nu e sănătos de loc.

  4. nevoie mare ca nu le mai calca pragul niste pacienti. Logic ovazul ”le tine” de foame le da senzatia ca-s satui, iar lamaia da gust, aduce alte vitamine, este folosita in recuperare dupa hepatita, deci are un rol benefic asupra ficatului, marea uzina din organism, asa ca sunt sanse sa fie un ”tratament” ieftin mai putin agresiv daca este consumat cu masura. Esentialul ca oamenii sa nu se grabeasca cand vor sa slabeasca, 200 de g/zi este suficient daca vrei sa ramai sanatos.

  5. LA CIUGULIT BOABE ȘI BĂUT DIN FARFURIA BERZEI -Ș-APOI SĂ VEZI SLĂBEALĂ ! DA AVEȚI GRIJĂ SĂ NU VĂ ÎNȚEPAȚI ÎN BOABE!

  6. cerealele nu pot fi consumate de oricine si nici lamaia. incercati sa nu mancati carne si branzeturi, cum rezistati. legume, fructe, seminte si mirodenii, masline. nautul, ciupercile au proteine (si contin zinc). ciuperci pe hartie, in tava la cuptor cu foarte putin ulei, sare piper si mirodenii. puteti adauga usturoi, patrunjel verde (calciu), cum va place. in cca. 15 minute sunt gata. extrem de satioase. le puteti manca ca atare, fara paine, sau amestecate in salate cu paste fainoase etc.. beti apa, ceaiuri si cafea. boabe de cacao. nu mancati fructe si legume care NU sunt de sezon… arpacasul fiert este bun, ca adaos pentru salate, in loc de paine sau paste:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.