Ofertă specială pentru cinefili, de la TVR

Filme de acţiune şi comedii, drame şi ecranizări, filme româneşti şi străine, plus trei noi seriale care debutează de Mărţişor. Aceasta este oferta Televiziunii Române pentru prima săptămână a acestei primăveri.

În plus, weekend-ul este dedicat doamnelor – sărbătorite în avans la TVR 2 cu filme realizate de femei sau cu producţii ce au eroine memorabile.

1 Martie aduce la TVR 2 debutul a trei seriale: Eroii nu au vârstă (luni-vineri, ora 11.00), Căsătorie imposibilă (luni-joi ora 20.00) şi Cele două feţe ale crimei (luni-joi, de la ora 24.00), iar la TVR 1, filmul de aventuri Bun venit la Acapulco (de la ora 22.10).

Marţi, Telecinemateca a programat la TVR 1 filmul din 1957 Străbătând Parisul, o comedie excelentă cu Bourvil, Louis de Funes, Jean Gabin (de la ora 22.10), în timp ce miercuri şi joi, la TVR 2, aveţi întâlnire cu Gabriel Garko în miniseria italiană În apărarea fiului (de la ora 21.10).

TVR 1 aduce în 5 şi 6 martie, de la ora 21.10, două filme de aventuri: unul străin: Răzbunarea lui Jacquou bazat pe romanul istoric al scriitorului Eugene Le Roy (vineri) şi unul românesc: Fraţii Jderi (sâmbătă).

La final de săptămână doamnele sunt sărbătorite în avans la TVR 2 şi TVR 3 care au programat în 6 şi 7 martie filme cu eroine memorabile sau producţii cinematografice a căror regie este semnată de femei. Astfel, sâmbătă, de la 20.10, la TVR 2 o admirăm pe inegalabila Sophie Marceau în producţia americană Anna Karenina, iar de la ora 23.00, la TVR 3, pe actriţa Dorotheea Petre în filmul regizoarei Mihaela Popescu În pronunţare.

 În 7 martie, la Duminica filmului românesc, TVR 2 a programat două filme semnate de Cristiana Nicolae: Întoarcerea lui Magellan (de la 13.10) şi Hanul dintre dealuri (de la 20.10). Tot cu ocazia acestei sărbători, la Filmul de Artă este programată duminică, de la ora 22.10 premiera producţiei britanice Cântec de amurg. Este povestea emoţionantă a tinerei Chris pe care viaţa o transformă dintr-o adolescentă sensibilă, într-o femeie puternică.

 

Toate aceste producţii se adaugă serialelor tradiţionale de la TVR1: Furtună la palat (luni-vineri de la 17.10), Arta crimei (luni-vineri de la 18.30), Fantomele fiordului (miercuri-joi de la 23.00), Toate pânzele sus! (sâmbăta, de la 8.00) şi celor de la TVR 2: Glasul inimii (luni-vineri, de la 16.00) şi Hotel Imperial (sâmbăta, de la 22.00).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

14 Comentarii

  1. Filme ca ” Pistruiatul „, sau ” Eroii nu au varsta „, zugravesc ” ororile regimului burghezo-mosieresc ” si arata cat de buni erau comunistii. Oare chiar s-au intalnit hotii cu prostii? Chiar nu le e rusine celor de la TVR? Pe cand si ” Rasuna valea „?

  2. pas-cu-pas vor fi distruse aceste pelicule in cadrul #cancel culture :)) uitati-va la #filmele noi: toate sunt apocaliptice, vacciniste, zombiste, diverse: trannie, gay, pedo care in curand va fi legiferat ca „normal” etc. vizionare placuta brave new world!

  3. „Trepte spre cer – film romanesc dragoste (1977)”
    -george dinica linior(tragea linii..de inalta tensiune mecanica si electrica;silvia Popovici,linginera,era buna dar ne-fe,asteptam remake cu maya).
    uite program de la maxtor,de bagat in bucla:
    -Ferma Animalelor
    -Brazil(/Terry Gilliam)
    -Monsieur Klein

  4. Si ce-oi fi vrand sa spui d-le, ca regimul burghezo-mosieresc n-a facut orori? Te pomenesti ca a aplicat democratia si statul de drept cand a impuscat si bombardat cu tunul pe cei 11 000 de tarani in 1907, sau cand impusca grevistii la Grivita si Nicolina!
    Comunistii aia rai au terminat cu somajul, analfabetismul, au industrializat si electrificat Romania, a adus toti taranii din sate, le-a dat locuinte si i-a facut muncitori in fabrici si uzine, le-a dat copiilor lor invatamant si manuale gratuite. Fabrici, uzine si combinate pe care apoi le-au vandut hotii si escrocii care au dat lovitura de stat din Dec 1989, astfel incat Romania nu mai are nimic al ei acum. Avem o tara aproape total vanduta si fara nimic al ei.
    Or fi fost comunistii rai, dar daca faci o statistica vei constata ca au facut cu mult mai multe lucruri bune decat rele.
    Pe timpul comunistilor Romania a fost o tara cu prestigiu, nu starpitura, rusinea si cersetoarea Europei ca acum.

  5. Ba, tu ai terminat Stefan Gheorghiu, ori Baneasa, ori amandoua? In loc de icoana, sa-ti pui pe perete portretul lui Stalin, ca fara el nu mai ajungeai tu activist.

  6. N-am terminat niciun Stefan Gheorghiu, dar nici scoala de indobitociti de propaganda mafiotilor actuali care s-au tot perindat de 31 de ani la conducerea acestei tari si au distrus-o atat economic cat si moral.
    Tot ceea ce s-a facut inainte de 1989 prin munca si sudoarea acestui popor, nu a comunistilor, a fost vandut strainilor sau escrocilor autohtoni, dat la fier vechi si ras de pe fata pamantului. Acuma stati cu mana intinsa la americani, francezi, austrieci sau indieni ca sa-si faca pomana cu voi sa va dea un salariu la OMV, Ford Craiova, Renault Mioveni sau Mital Steel Galati.
    40 % din suprafata arabila este vanduta strainilor. In curand n-o sa mai aveti nici painea voastra. O sa cumparati graul de la straini. Deja se importa cantitati mari de grau din Ungaria. Noi, granarul Europei!
    Uite-te la marile realizari post 1989:
    -o economie nationala distrusa, totul vandut
    -un popor dezbinat
    -o tara cu statut de subcolonie, fara niciun fel de suveranitate unde dicteaza ambasadorii, Bruxelles-ul si Berlinul
    -o clasa politica rapace, antinationala, servila Occidentului
    -o justite de mascarada
    -o mentalitate de huligani, dominati de violenta si crime
    -institutii ale statului ineficiente, indolente sau mana in mana cu interlopii.
    Asta-i Romania voastra actuala.

  7. -Despopularea continua si ireversibila a Romaniei. In urmatoarele doua decenii tara va ajunge la cca 15 milioane de locuitori, iar teritoriul si tot ce mai avem acum va apartine strainilor.
    Deja se discuta despre vanzarea CEC, CFR, spitale si a portului Constanta. Se discuta ca sistemul de pensii este in colaps. Vom ajunge sa vindem judetele din Romania, cum si-au vandut grecii unele insule.

  8. @Rusine: Ai destula dreptate in ceea ce spui, de n-ar fi fost represiunea. Nu e nostalgie fata de trecut ci dezamagire fata de prezent.

  9. Am precizat: ,,daca faci o statistica vei constata ca au facut cu mult mai multe lucruri bune decat rele”. Nu contesta nimeni ca s-au facut si prostii legate de mentalitatea primitiva a conducatorilor de atunci. Indoctrinarea comunista era insa doar de fatada, nici dracu din popor nu era convins de ideile marxiste.
    Acum insa indoctrinarea anticomunista nu mai este deloc de fatada, ci este dintr-o convingere puternica in special in randul tineretului, convins ca atunci era totul negru, azi totul este auriu sau cel putin roz-bombon.
    Cat despre dictatura actuala, ma tem ca dictatura aberanta de acum este mult mai perfida fiind puternic sprijinita din exterior.
    Pe atunci nu prea mergea ca liderul suprem sa-si faca de cap si sa incalce legea dupa bunul plac, Occidentul reactionand vehement la diverse incalcari ale dreptului in RSR. Aceste reactii il sensibilizau si-l determinau pe Ceausescu si regimul de atunci sa se abtina in multe privinte.
    Acum cu Premierul Meu, Parlamentul Meu, DNA-ul Meu, Justitia Mea, il doare-n cot. Mai ramane sa aiba si CCR-ul Meu si va fi de neoprit. Ambasadele straine sustin abuzurile, Bruxellul le recomanda, Berlinul le aplauda, diverse organizatii sunt oarbe.
    Nimeni nu are nevoie de un stat roman puternic, industrializat si suveran. Au nevoie de culegatori de sparanghel, ingrijitoare de batrani si carne ptr industria sexului.

  10. Pentru Anonim: nostalgicii ar trebui sa vada si serialul ” Lumini si umbre „, dar mai ales ” Crucea de Piatra „, sa afle cine ne-a pricopsit cu comunismul. Pentru ca nu comunistii ( activistii latratori ) au contruit uzine si baraje, ci oamenii modesti, competenti si muncitori. Conducatorii comunisti au ” construit ” Securitatea, bratul inarmat al Partidului, care le-a asigurat puterea. In `89, acest monstru a preluat puterea, pe care o detine si azi. Avea dreptate Doru Braia cand a afirmat ca trebuiau lichidati un milion de insi. De-aia l-au batut si l-au urcat in avion, sa nu mai calce in Romania.

  11. Daca sustin ca inainte de 1989 RSR era o tara industrial-agrara, independenta energetic, ca toate mijloacele de productie apartineau tarii, ca nu era somaj si ca nu eram colonia nimanui ca azi, este un adevar, nu nostalgie dupa socialism (nu era comunism).
    Esti multumit acum ca am ajuns sa importam malai si faina din Ungaria, fier-beton si tabla din Turcia, camasi din China? Nicio banca nu mai este romaneasca. Nici petrolul nu ne mai apartine si toate castigurile se exporta in tarile-mama catre care a fost vandut totul? Noua ni se dau niste impozite simbolice, ptr ca daca le-am cere mai mult ne ameninta ca inchid afacerile si pleaca.
    Mama ce a progresat Romania dupa 1989!

  12. Si cine a vandut bogatiile si a distrus economia, nu tot securistii? Odraslele lor, cu diplome cumparate de aiurea, s-au instalat in posturi de decizie si sunt si mai lacomi. Arata-mi unul fara sorginte de la manastirea Secu! Si in ” media „, tot cu origini ” sanatoase ” se face cariera.

  13. Ceea ce stiu este ca securistii de dinainte de 1989 n-au vandut nimic. Dimpotriva, prin firmele Min de Interne aduceau valuta in tara.
    Sistemul instaurat dupa 1989 a fost atat de ,,democratic” si permisiv incat a favorizat aceasta distrugere sistematica a Romaniei, iar acum am ajuns sa nu mai avem nimic al nostru si sa ni se comande totul din exterior.
    Ceea ce consider si mai grav este ca ne-au distrus in primul rand d p d v moral, hotia, minciuna si impostura devenind calitati de baza ptr a avansa social in ziua de azi. A fost promovata de sus violenta verbala si fizica astfel incat am ajuns ca practic nicio zi sa mai treaca fara minim o crima sau acte grave de violenta publica.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.