Ora de corupție, cu Hans Klemm: „Să ai un Guvern curat”

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, noi învățături despre „corupție”.

Klemm a declarat, joi, că pentru a putea combate corupția este nevoie de un sistem judiciar independent și de un Guvern curat, precizând că nicio țară nu este imună la fenomenul corupției, relatează Mediafax.

„Nicio societate nu este imună la asta, nicio o țară nu este imună de la corupție. (…) În lupta împotriva corupție este bineînțeles să ai un sistem judiciar independent, un efort intens al procuraturii, însă instanțele singure nu pot cuceri corupția. Este de mare ajutor să ai un Guvern curat. Experimente au fost încercate în jurul lumii de a face guverne în care este dificil să ai activități corupte, dar chiar și acelea tind să dea greș. Ceea ce este extrem de important este un efort civic de a lupta împotriva corupției, atât prin organizațiile neguvernamentale, sprijin din sectorul privat, al companiilor și, în cele din urmă este important ca cetățenii, la nivel individual, să fie motivați de valori precum democrația, libertatea și statul de drept sunt activi în lupta anticorupție”, a declarat Hans Klemm, în cadrul unui concurs organizat de Ambasada SUA în România, cu ocazia Zilei Internaționale Împotriva Corupției.

Klemm a mai spus că și SUA se confruntă cu fenomenul corupției, ambasadorul american oferind și un exemplu în acest sens.

„Venind pe drum încoace tocmai citeam un articol despre un congresman din San Diego, care în prezent este anchetat de FBI pentru încălcarea finanțării campaniei electorale și un lucru despre domnul Hunter (Duncan Hunter – n.r.), care ar putea să vă fie familiar, este că în ciuda acestei presupuse încălcări, în ciuda punerii sub acuzare a domnului Hunter și soția sa, a fost reales în Congres, într-unul dintre districtele din California, în luna noiembrie a anului trecut. Deci astfel de lucruri se întâmplă nu doar în alte țări din lume, dar și în țara mea, în SUA”, a adăugat Hans Klemm.

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm a fost prezent, joi, la finala concursului de discursuri „Nu corupției”, lansat de ambasadă cu ocazia Zilei Internaționale Împotriva Corupției. Dintre cele zece discursuri prezentate de finaliști, câștigătoarea a fost o studentă din Cluj Napoca, respectiv Florina Dan, căreia premiul i-a fost înmânat de Hans Klemm.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

  1. Cand ai un ambasador care se baga peste tot in Romania- PArlament, Guvern, Presedintie, Justitie…- cum se cheama??? Bagator de seama sau siluitor??? Manivela? Prezervativ???

    • tatae Klemă, n-ai niște gîște să le îndopi la marginea drumului, cu Monik Macovei? Romînia nu are nevoie de sfaturile unui serv Soros, care a nimerit întîmplător la Buc pe mandatul lui Trump. Dacă ai fi avut respect ptr țara asta și conducerea sa, lumea nu ar mai fi așteptat noul ambasador SUA cu nerăbdare.

  2. Sa radem cu Hans Klemm! Bai nene, in ‘Murica e cea mai mare coruptie din lume. Aia incep razboaie peste tot ca sa poata intra pe urma sa „reconstruiasca” si sa aduca „dimocrasi”. Ipocritii!

  3. Nu avem nici-o indoiala ca nu exista coruptie in tara dlui Klemm,asa cum sincer ne marturiseste.
    Despre amploarea fenomenului nu stim,desigur.Avand in vedere ca sunt 52 de state si un district, presupnem doar ca e de 52+1 mai mare,multa ca in Romania, daca facem un calcul ca doar un corupt din fiecare stat ar rezulta zilnic, cifra ne-a da o idee-adevarata aproximativa despre fenomen. Nu ne putem compara cu un colos in cele pozitive cat si in cele negative. Insa,in timp ce punctul de referinta la colosul SUA este rezonabil daca nu disparut in spatiu acoperit si incetosat, pinia publica din Ro nefiind beneficiara informatiilor prea bogate in sensul coruptiei din SUA,in schimb cand e vorba de punctul de referinta privind Ro, s-a reusit sa se stabileasca un record.Si prin grija dlui klemm, care ignorand dimensiunile si comparatia a avut grija sa umfle fenomenul, sa-l propage printr-o anumita ideologie,iata:este extrem de important este un efort civic de a lupta împotriva corupției, atât prin organizațiile neguvernamentale, sprijin din sectorul privat, al companiilor și, în cele din urmă este important ca cetățenii, la nivel individual, să fie motivați de valori .”Noutatea”este sprijinul companiilor, si intructa noi avem f.putine, nu ramane decat „sprijinul”companiilor de tot felul mai ales ale celor cinstite ale dlui Klemm!Frate cu Soros,la lupta de clasa ,cheama Klemm -veritabil protestatar al statului de drept, sprijinitor al statului paralel , onguri sorosiste si strada. Un guvern”curat”,vorba aia „experimente au fost încercate în jurul lumii de a face guverne”de ce nu si aici ? Pana unde merge provocarea?Pai,tu KLEMMA ,FACI GUVERNE ?????

  4. Asta e lipsa de respect a lui Tramp ( Vagabondul ) fata de Romania. Il mentine pe neispravitul asta in functie, desi a promis ca trimite altul. Daca am avea un executiv cu sange in vine, Klemm ar fi expulzat in 24 de ore. Avem, insa, un guvern de mameluci. Asa ne trebuie!

  5. nene nu vaa este rusine sa l aduceti mereu la tribunapa insu asta . poaate poti sa ne spui si care s meritele acestuia de a ajuns ambasador, sfatuitor si rector in Rumania..avem destui pareristi ..si ong isti..la aceasta marjine da lume…

  6. n a fost un esemplu sufisent gutenstein .is curimanos ce o sa apushe si asta când s o termina tzirku…s a terminat cu „vocea americii” acum este gafaita, ragusita si plina da mizeri..as prefera ceva despre cum reusesc chinezii sa urce impetuos si sa domine lumea…da vaz ca ati termenat cerneala..nu i pantru romani..

  7. Chiar dumneata dle Klein pari corupt ,deoarece ii susții pe cei care au facut abuzuri in justitie,au tolerat sau chiar ei au fost corupti!
    Nu suntem chiar asa prosti precum crezi dumneata!
    Chiar si dumneata incalci legi internaționale și te bagi in politica României!

  8. Nu l-a intrebat nimeni pe domnul Klemm cand anume au avut SUA ultimul guvern curat??? Imi aduc aminte ca in ziua de 9 august 1974, noaptea tarziu in Romania, am auzit la Voice of America vestea demisiei lui Richard Nixon. Apoi imediat primul interviul cu vicele si urmasul sau, Gerald Ford. „Ce fel de politica veti urma, domnule presedinte?” l-a intrebat reporterul. „An honest one” – a raspuns Ford. Raspunsul acesta mi-a provocat un hohot de ras atat de puternic, ca mi-am trezit sotia si copii: o politica onesta????? Doamne Dumnezeule, orunde in lume politica si onestitatea se exclud reciproc – dar in SUA???? Politica onesta??? Hahahahaha!!! (Si atunci inca nu stiam ce e aia „deep state” si nu traisem vremurile tandemului Obama-Clinton….. Ehei, domnule Klemm ….

  9. Inainte de toate ar trebui discutat cu o persoana importanta din Politica Romaneasca Ar fi trebuit sa stiti cine este acea
    persoana si sa reactionati.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.