Ordin pentru secretizarea marilor datornici, gen Negoiță și Vanghelie

Obligațiile fiscale restante ale persoanelor fizice nu vor mai fi publicate pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscalã, conform unui proiect de ordin publicat astãzi. Documentul va pune în aplicare modificãrile Codului de Procedura Fiscala și va determina ANAF sã publice doar restanțele la buget ale persoanelor juridice. Contribuabilii persoane fizice au datorii către stat de 14-15 miliarde de lei acumulate în ultimii ani. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, figura cu obligații fiscale de peste 230 milioane de lei la Fisc. De asemenea, fostul edil al sectorului 5 Marian Vanghelie avea datorii de aproape 140 mii de lei. Pe lista datornicilor apărea la un moment dat Victor Ciorbea, actualul Avocat al Poporului, cu 82 mii de lei la bugetul statului și 121,8 mii de lei la cel al asigurărilor de sănnătate. Soția sa, Lacrima, trebuia să plătească 216.163 de lei bugetului de stat şi 140.450 bugetului asigurărilor de sănătate. Fostul ministru PDL Adriean Videanu apărea pe lista ANAF cu 14.200 de lei datorie la bugetul de stat şi 3.280 bugetul asigurărilor de sănătate. Soţia sa, Mioriţa Videanu, înregistra datorii de 194.360 bugetul de stat şi 749 bugetul de sănătate – necontestate, solvabili. Consulul României la New York, avocatul Cătălin Radu Dancu, avea de dat statului aproape 3 milioane de lei ( 2.658.752 la bugetul de stat şi 137.230 bugetul de sănătate). Şi această sumă provine de pe vremea când Cătălin Dancu era avocat în Bucureşti.

De asemenea, se reglementeazã și situația în care un debitor are de recuperat sume de la stat, (sume de rambursat/restituit de la buget ori sume de încasat de la autoritãți contractante ale statului român), caz în care acești debitori nu sunt considerați cã înregistreazã obligații fiscale restante, astfel cã nici contribuabilii în aceastã situație nu vor fi publicați pe pagina de internet a ANAF.

„Ne dorim un climat fiscal echitabil fundamentat pe încredere reciprocã, atât de necesarã unei dezvoltãrii sãnãtoase a mediului antreprenorial românesc. De asemenea, intrãm în normalitate și încetãm expunerea inutilã a contribuabililor, deoarece este mai importantã recuperarea restanțelor decât spectacolul mediatic.” a precizat, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4565 Articole
Author

6 Comentarii

  1. Doar din putul gandirii lui orlando discoteca si pitipoancei lui valcov puteea iesi o asemenea enormitate! Bine ca ANAF-ul hartuieste batranele care vand patrunjel in piata si protejeaza ca sa citam din Nistorescu” banditii” care fac gauri astronomice la buget, majoritatea pesedei si slugi de pesedei ca ridicolul de avocat al poporului banditesc rosu!

  2. „Ne dorim” sa ascundem RESTANTELE infractorilor din PSD si ale acolitilor lor, care o duc bine mersi plini de Datorii catre Stat!
    Amaratul SRL din Vvalea Seaca, obraznic ca NU isi plateste Darile la stat se pomeneste cu ANAFul sau cu ANTI-Frauda sau cu Executia silita pe cap!
    „Pentru ca putem”, marca inregistrata PSD!!!
    Rusine, infractori ordinari!

    • Uite ca mondenul tovaras avocat si general Cătălin Radu Dancu,actual consul la New York( sau Langely,chiar nu are importanta) e dat la iveala!Cine ar fi crezut?

  3. Da, dnă Lili, aici sunt de acord cu dvs. cu completarea: numele TUTUROR infractorilor, din TOATE partidele (nu numai cei din PSD) și cei fără de partid să fie cunoscute! Și mai ales vrem să știm pas cu pas, cum zice joha, cum și când se recuperează. Vrem termene precise de recuperare și vrem să le știm! Să auzim de bine!

  4. @ Consierați că un astfel de „ordin” ar contraveni ordinelor anterioare dând și un caracter de netransparență și nepredictibilitate a deciziilor celor ce guvernează, referitor la administrarea banilor publici, așa cum stabilesc și principiile contabilității bugetare, ale fiscalității, etc. ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.